I o taki właśnie żywopłot nam chodzi. Wygląda super. Dziękuję.
A czy taki pomysł się podoba? Po lewej stronie( patrząc od wjazdu) wzdłóż aż do końca posadzimy świerka serbskiego, po prawej stronie aż do końca i z tyłu ogrodzenia tuję aerospicata ? No chyba, że cenowo będzie w porządku to wtedy również z tyłu posadzimy świerka. Stronę ZSP odwiedziłam i faktycznie jest kilka zrzeszonych szkółek w małopolsce. Niestety maja ubogie strony internetowe jak chodzi o ofertę. Jutro rano będę dzwonić i się orientować gdzie i co. Dzięki tym poszukiwaniom natrafiłam na szkółkę specjalizującą się w borówkach amer. co nas ogromnie cieszy ponieważ kilka takich krzaczków planujemy zasadzić. Muszę poszperać w tematach co tam w tej kwestii doradzacie

Również na stronie ZSP zupełnie przypadkiem wpadło mi do głowy może nie najgorsze rozwiązanie na pokrycie wału przed frontowym ogrodzeniem- irga szwedzka "coral beauty" . Rośnie do 0.60m więc fajnie by zasłoniła brzydką podmurówkę w ogrodzeniu i otuliła cały wał. Ale to już temat na inny wątek

Matko tyle tego wszystkiego jest w ofercie,że można oszaleć. Nie chcę nawet myśleć co to będzie jak pojedziemy do jakiejś fajnej szkółki. O siebie się nie martwię ale o mojego męża tak