Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Tess 22:34, 29 sty 2013

nieszka napisał(a)

Nieszko, a nie chciałabyś tej rabaty limkowo-trawkowej zrobić po drugiej stronie przejazdu, tj na tle tego żywopłotu zielonego zrobić? Masz dużo miejsca na przejazd.
Bo mnie tu jakoś nie pasuje. I stanowisko dla limek byłoby lepsze.
nieszka 22:43, 29 sty 2013

Teresko, bo ja taki miałam plan początkowo z hortensjami.
Ale potem sobie pomyślałam że w sumie mogą być z dwóch stron. Najwyżej przy żywopłocie dam Anabelle żeby miesiace kwitnienia były inne
Kairu 22:44, 29 sty 2013

Witaj, piękny ogród i te oczko wodne... już go lubię.

Świetny tytuł: "Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?"
Chyba też powinienem zadać sobie to pytanie

Tess 22:47, 29 sty 2013

nieszka napisał(a)
Ale potem sobie pomyślałam że w sumie mogą być z dwóch stron. Najwyżej przy żywopłocie dam Anabelle żeby miesiace kwitnienia były inne

E, tyle różnych różnistych roślinek jest, a Ty po obu stronach hortensje chcesz mieć?
Nie wierzę chyba

Spadam, muszę jutro wcześnie wstać. Pa, wrócę tu jutro
nieszka 22:54, 29 sty 2013

Tess napisał(a)

E, tyle różnych różnistych roślinek jest, a Ty po obu stronach hortensje chcesz mieć?
Nie wierzę chyba

Spadam, muszę jutro wcześnie wstać. Pa, wrócę tu jutro

Eeeeee serio, chciałam...
Ale w sumie racja, może powinna się jakoś "odhortensjować"
też spadam, jeszcze sie muszę na angielski na jutro przygotować, a próbuję już od 20-tej to robić
nieszka 22:56, 29 sty 2013

Kairu napisał(a)
Witaj, piękny ogród i te oczko wodne... już go lubię.

Świetny tytuł: "Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?"
Chyba też powinienem zadać sobie to pytanie

Witaj Irek,
cieszę się że Ci się podobają efekty uboczne mojego uzależnienia
ewalm 23:00, 29 sty 2013

To może by te kule bukszpanowe zawinąc jeszcze troszkę za róg, ale już nie z przywrotnikiem lecz wśród hakone, żeby nawiązac do tej pod wisniami, - to ci tez pozostawi dostep do kranu. Miedzy oknami dac większą ilość hortensji, a na tle ostatniego kawałka ściany, za drugim oknem kilka kolumnowych cisów, żeby zamknąć te rabatę. Byłyby jednocześnie widoczne od strony tarasu i nawiązywały do tych na skarpie.

Winobluszcz słabo rośnie? a on taki dosć pancerny jest przecież?? Może sucho - to wszystko trzeba by bardzo podlewać..

a dlaczego nie hortensje po obu stronach? Fajnie by wyglądało jakby wszystkie kwitły w dużej masie
ewalm 23:01, 29 sty 2013

a to ucz sie, ucz
angielskiego
Ewa4 00:14, 30 sty 2013

witam
podglądam ten Twój ogród i postanowiłam się ujawnić bo szczerze masz przecudowny ogród ja mam dopiero swój rok więc za bardzo nie ma co pokazać no ale może odważę się i pokarzę wam mój słodki bałagan na 30 arowej działce pozdrawiam serdecznie i czekam na wiosenne fotki
Lena 10:45, 30 sty 2013

nieszka napisał(a)
A tak z limkami, trawkami i cisami. Cisy dałam między okna - sztuk trzy żeby mi okien nie zasłoniły w przyszłości...

Nieszko,mam jeszcze jeden pomysł: Przed domem planujesz "bukszpanowe kształty" wiec może ten bok domu obsadzić tylko mini żywopłotem z bukszpanu idąc dalej,otoczyć nim tez rabatę przy tarasie.

Ewentualnie u jego stóp - żywopłocika - posadzić turzyce,Liriope ...a prawą stronę wypełnić hortensjami