Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Urszulla 18:03, 27 sty 2013

Wspaniałe prezenciki otrzymałaś i widać Twoją radość po tym jak opisujesz
A ta kamelia co mira wkleiła cudna dzisiaj na Domo+ widziałam w Gardens World.
Pozdrawiam
EPODLAS 22:24, 27 sty 2013

Gabrysiu, to się nazywa trafić z prezentami. Mam blaszane pudełko ze zdjęciami róż, są nawet podpisane. Jedna jest prawie identyczna ze zdjęciem róży na białym kalendarzy. Jutro zrobię fotkę.
EPODLAS 22:31, 29 sty 2013

To moje pudełko z różami. Ta jedna bardzo mi przypomina twoją różyczkę z okładki z kalendarza.

Pszczelarnia 22:39, 29 sty 2013

Gabrysia, cuda wkleiłaś. Taschen nie zamówiony, bo na amazonie nie było. Ale coś tam zamówiłam. Mężowe powracający z podróży .... bardzo romantyczne.
Bogdzia 19:23, 30 sty 2013

Piękne prezenty dostałas. Dobrze by było miec jeszcze takie róże w ogrodzie.Pozdrawiam.
Gabriela 19:27, 30 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
To moje pudełko z różami. Ta jedna bardzo mi przypomina twoją różyczkę z okładki z kalendarza.

Tak, to może być Redoute, albo jakaś kopia. Dokładnie takiego rysunku nie znalazłam w moich zbiorach, no ale przecież nie mam wszystkiego.
Pojemnik jest śliczny, też lubię takie rzeczy.
Codziennie zaglądam do Jotki i jej zdjęć z kalendarza, bo tylko niektóre obrazki się powtarzają.

Tęsknię już za sianiem, za oknem leje deszcz, śnieg się topi w amerykańskim tempie, oglądam wiosnę u was i też planuję w wolnych chwilach co to ja nie zrobię i nie posadzę na wiosnę.
hanka_andrus 19:34, 30 sty 2013

I jak zwykle....będzie pięknie!
Gabriela 19:49, 30 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Piękne prezenty dostałas. Dobrze by było miec jeszcze takie róże w ogrodzie.Pozdrawiam.

A wiesz, że mam odmianę rosa centifolia "Cristata", ale nie zdążyłam w zeszłym roku zrobić zdjęcia, bo późno zakwitła i zrobiła to w czasie kiedy mnie nie było, więc nie mam zdjęcia.
Ale obkupiłam się w róże historyczne, mam też kilka zamówionych na wiosnę, więc na razie rosa mundi, która też rosła w XVIII wieku a nawet jeszcze wcześniej.

Wsadziłam obok jeszcze inne pasiaste- Variegata di Bologna i Ferdinand Pichard. Zobaczyłam je w Anglii i spodobały mi się bardzo, bardzo.
A na wiosnę powstanie u mnie kolejna aleja różana i nie tylko...
Milka 13:49, 31 sty 2013

Gabriela napisał(a)
No, skoro się zobowiązałam i zostałam zobowiązana, to voila!
Oto prezenciki od małżonka powracającego z podróży, czyli wszystko co kocham, czyli obrazki Redoute'a, w tym pakiet różany do oprawienia i powieszenia

Moja wersja niebieskiego kalendarza z goryczkami na okładce jest mniejsza niż tego który ma Jola (Jotka), bo mam kwiatuszek na obrazku raz na tydzień.

Kartki do oprawy, same cudowne, historyczne róże:

I jeszcze jeden kalendarz z różami Redouta, ten będzie w codziennym użyciu

Nieprzypadkowo wybrałam majowe kartki z kalendarza. Może być?

wspaniałe prezenty Gabrysiu
Gabriela 17:33, 02 lut 2013

Śniegi stopniały prawie zupełnie, a pod nimi, mimo że tego nie widzieliśmy, budziło się zielone życie.
Nie samymi kwiatkami człowiek żyje
Dzisiaj poszłam wreszcie do mojego skrzynkowego warzywnika i zebrałam zielone plony, czyli naciową pietruszkę i brukselkę. Z jednej łodygi brukselki mam kapustki na obiad dla całej naszej trójki.
Zapomniałam dodać, że brukselkę mam dzięki Ell z Chabrowego Wzgórza, która wiosną dostarczyła mi całą torbę siewek tego warzywa. Elu, są przepyszne.

Po obraniu:

A tu pietruszka naciowa w dwóch odmianach, podskubywałam zawsze jak nie było śniegu: