Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystko o czym ... Marzysz 22:50, 05 gru 2012

Do góry
Wieczorny spacer po ogrodzie, przy okazji uzupełnilam stołówkę ptaszkom

Bajkowy ogród Weroniki 22:41, 05 gru 2012

Do góry

Czerwiec. Gdy przekwitają rododendrony, obok i w głębi, zakwitają piwonie. U mnie białe, różowe jasne i ciemniejsze, i czerwone. Można dostrzec żółte liliowce.

W tym czasie kwitną też weigele.

W tym roku kwitły i kwitły, a we wrześniu wyglądały tak.

Rzut okiem na lipcowe kwitnienie lilii.
Wszystko o czym ... Marzysz 22:29, 05 gru 2012

Do góry
Dodaliście mi skrzydeł i zrobiłam dzisiaj... lampiony. Bardzo mnie zainspirowały warsztaty u Danusi.
Chwalę się:

Mój ogród 22:23, 05 gru 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
To był ostatni dzwonek, żeby ocieplić moje rośliny. Po minionej zimie postanowiłam być mądrzejsza i ociepliłam też powojniki. Przez cały sezon patrzyłam czy wyjdą czy nie, nawet to puste miejsce podlewałam, ale się nie doczekałam. Opatuliłam trawy, one też są wrażliwe na mróz.

rabata bardzo ładna ! No ja chyba zrobiłam moim roslinkom krzywdę Nie za dokładnie ociepliłam.Oj czuję ,że wiosną będę daremnie wyczekiwać
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:21, 05 gru 2012

Do góry
Ewuś bardzom zaszczycona i zadowolona bo fakt ... powtórnie goszczę najbardziej zawiłą myśl ogrodowiskową ... kiedyś powiedziałam sobie ... "jak Ev pojmiesz po pierszym czytaniu szoruj na mandaryński - dasz radę " ... wygląda na to, że trzeba kursu szukać ... pojęłam

i w kwestii odciskania ... odciskać ... tylko palec stopa i odcisk na stopie plus nos w ekranie z uśmiechem na klawiaturze już som ...
Mój ogród 22:19, 05 gru 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
To był ostatni dzwonek, żeby ocieplić moje rośliny. Po minionej zimie postanowiłam być mądrzejsza i ociepliłam też powojniki. Przez cały sezon patrzyłam czy wyjdą czy nie, nawet to puste miejsce podlewałam, ale się nie doczekałam.

Miałam w tym roku z powojnikami podobnie . Też miałam puste miejsce po powojniku i niedawno stwierdziłam, że na pewno nic z tego nie będzie. Postanowiłam przekopać i szpadlem trafiłam w środek kępy. A tam były śliczniutkie wschodzące pędy.
W Gąszczu u Tess 22:19, 05 gru 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Poradzcie, ino szczerze.

Czy te latarenki ładne są, czy jedynie przez swoją inność przykuły moją uwagę?

Miedź albo mosiądz, nie zapamiętałam, a uchwyt ze skóry.

moim zdaniem bardzo ładne, ja bym od razu kupiła

Trzecia od przodu może być moja
Bajkowy ogród Weroniki 22:15, 05 gru 2012

Do góry
Monteverde, pozdrawiam!

cd. mojej "retroinspekcji" od strony "różanecznikowej"

Zanim zakwitną różaneczniki, uwagę przykuwa wczesna tawuła, jedna przy samym domu i ta widoczna na zdjęciu. Magnolia (na pierwszym planie) za parę lat będzie wielkim, pięknym drzewem.

Gdy przekwitnie i zazieleni się tawuła nowymi listkami, cieszą floksy szydlaste, żagwiny a w głębi po prawej bielą się duże fiołki. Tulipany jedne przekwitają ale są takie, które kwitną później.

Dom powstał w 2008r. a azalie w 2009r.wygladały tak.

A w 2011r. strona różanecznikowa pokazała obfite kwitnięcie rododendronów, i "płomienie" azalii.

Wiosna 2012r. Zima przymroziła wiele roślin i na kwitnienie rododendronów i azalii też miała wpływ, nie najlepszy. Przybył mi tamaryszek, więc powiększyłam rabatę (potem jeszcze bardziej na dodatkowe piwonie i tawuły japońskie).
Holandia - Mondo Verde. 22:08, 05 gru 2012

Do góry
Tak Danusiu, przy ślicznym, malutkim, angielskim domku.

Ewo, może zainteresuje cię ten prosty w wykonaniu płotek.
Moje poletko 22:07, 05 gru 2012

Do góry
Witam wieczorową porąPaczki mikołajkowe przygotowane? Jutro rano trzeba wystartować

Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:04, 05 gru 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Laweczka w ustronnym zakatku, latem musi byc tam cudownie

Też chciałabym taką mieć.

Kubusiowo 21:47, 05 gru 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Jutro przecież Mikołajki więc Kuba dostał zadanie bojowe i miał zrobić kanapki dla Mikołaja... i zrobił

A co zrobiła mama, by i do niej przyszedł św. Mikołaj ?
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 21:42, 05 gru 2012

Do góry
Wianek się jeszcze ulepsza, choć już powieszony

Najpierw na rozgrzewkę pokaże zaległe zdjęcia, dla wszystkich niedowiarków, że prócz żwiru kawałek nieba też u nas widać, a co!

Uwielbiam gdy okna wychodzą na zachód - wtedy mamy do czynienia z takimi spektaklami

Bywało też mgliście...

A teraz jest śnieżno-błotniście
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:29, 05 gru 2012

Do góry
Hej karola

poczytałam o końcu świata ,
wiesz że pracuję w WOŚP to ja do końca świata i JEDEN DZIEŃ DŁUŻEJ .
Holandia - Mondo Verde. 21:23, 05 gru 2012

Do góry

Holandia - Mondo Verde. 21:20, 05 gru 2012

Do góry

Holandia - Mondo Verde. 21:18, 05 gru 2012

Do góry

Holandia - Mondo Verde. 21:16, 05 gru 2012

Do góry
Kto z nas nie słyszał o Fileas Fogg, któremu podróż dookoła świata zajęła 80 dni.
Był też program ogrodniczy : 80 ogrodów dookoła świata.
Ale gdy zawędrujemy do najbardziej wysuniętego na południe rejonu Holandii / Ladraaf/, taką podróż odbędziemy w 8 godzin. W Mondo Verde, bo o nim to mowa, mamy możliwość zobaczenia ogrodów z typowymi budowlami ze wszystkich kontynentów.
Jest ogród włoski, chiński, japoński. Zawędrujemy do Maroka. Portugalii, Anglii.
Możemy odpocząć pośród brzóz w rosyjskiej daczy. W australijskiej zagrodzie nie brakuje kangurów.
A w szklarni roślin tropikalnych. Jest i ptaszarnia.
Na mnie największe wrażenie wywarł Mityczny Las. W dniu w którym zwiedzałam MV upał był niesamowity, a w lesie sceneria taka, że dostałam gęsiej skórki.
Olbrzymie kamienne kolosy, każdemu kto je widział, na pewno zapadną w pamięć.
Na koniec bardzo długiego spaceru dotrzemy do fragmentów znanych ogrodów, np. Moneta czy Sissinhurst.
Są tam i miejsca do odpoczynku, relaksu, np. przykryte szklaną kopułą 'Patio de los Leones'.
Gdy zwiedzałam MV, to nie przypuszczałam, że kiedykolwiek będę upubliczniała zrobione tam zdjęcia .
Dlatego też są one, jak ja to nazywam, osobowe.

Dla odmiany czas na zmiany... 21:13, 05 gru 2012

Do góry
beta napisał(a)
a to bombki

a teraz już uciekam, wieczorem Was odwiedzę

Beta te bombki są fantastyczne, domyślam się, że kosztowały masę pracę, jak się takie cuda robi?

pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:59, 05 gru 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Witam wszystkich radośnie Szczególnie Nowe Buziaki

Od rana biegałam za ozdobami na stroiki do szkoły .... nic ciekawego ..... Musiałam się zadowolić tym co było ..... Palce poparzone , buźki zadowolone , super zabawa , stroiki zrobione ..... Załączę tylko zdjęcia stroika biało niebieskiego .... pozostałych nie zdążyłam udokumentować

Cuuudny Pozostałe musiały też świetnie wyglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies