Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Lena 11:17, 30 sty 2013

Żywopłociki ,pod oknem trzy trzmieliny pienne i trawy...
Magda70 11:30, 30 sty 2013

taaa...coś patrzę ale sie pogubiłam...ileś stron do nadrobienia...
widzę też że ma Ci kto doradzać

pozdrawiam i podglądam dalej
Gosiniak 11:31, 30 sty 2013

Byłam, ale jakoś siły dziś myśleć nie mam, więc nic nie podpowiem, ale widzę że masz już pomocniczki to ja w takim razie na decyzję będę czekać Ale ze mnie leniuszek, co?
beta 12:16, 30 sty 2013

tak pacze, pacze i też jestem za połączeniem rabaty pod oknem z tą przy tarasie...co do doboru roślin to nie pomogę, wiadomo czemu

wpadnę później żeby zobaczyć co i jak
ewa004 13:38, 30 sty 2013

Ja tez tylko popacze jak Beatko wiadomo czemu
nieszka 20:01, 30 sty 2013

ewalm napisał(a)
To może by te kule bukszpanowe zawinąc jeszcze troszkę za róg, ale już nie z przywrotnikiem lecz wśród hakone, żeby nawiązac do tej pod wisniami, - to ci tez pozostawi dostep do kranu. Miedzy oknami dac większą ilość hortensji, a na tle ostatniego kawałka ściany, za drugim oknem kilka kolumnowych cisów, żeby zamknąć te rabatę. Byłyby jednocześnie widoczne od strony tarasu i nawiązywały do tych na skarpie.

Winobluszcz słabo rośnie? a on taki dosć pancerny jest przecież?? Może sucho - to wszystko trzeba by bardzo podlewać..

a dlaczego nie hortensje po obu stronach? Fajnie by wyglądało jakby wszystkie kwitły w dużej masie

Ewa, no i porostu pomysł jak z rękawa. W sumie te rośliny o których ja myślałam tylko ich rozstawienie jakby dużo lepsze Moje coś było za symetryczne...
Ten winobluszcz był wogóle w zeszłym roku przesadzany i może musi się zaaklimatyzować... Bo czy jest możliwe żeby kratka mu nie odpowiadała? W sensie że mogą być za ostre krawędzie?

No i widzę tą biel hortensji w takie masie
nieszka 20:06, 30 sty 2013

ewa_abram napisał(a)
witam
podglądam ten Twój ogród i postanowiłam się ujawnić bo szczerze masz przecudowny ogród ja mam dopiero swój rok więc za bardzo nie ma co pokazać no ale może odważę się i pokarzę wam mój słodki bałagan na 30 arowej działce pozdrawiam serdecznie i czekam na wiosenne fotki

Witam serdecznie, tym bardziej że to u mnie postanowiłaś się ujawnić
Nie zwlekaj tylko zakładaj wątek i pokazuj co tam masz a obiecuje że będę pierwsza co tam wdepnie i namiesza
Czy ja na zdjęciu profilowym nie widzę czasem u Ciebie skarpy przy trasie? Ja w zeszłym sezonie swoją radykalnie dzięki ogrodowisku zmodyfikowałam i jestem bardzo z niej zadowolona!
nieszka 20:14, 30 sty 2013

Lena napisał(a)

Żywopłociki ,pod oknem trzy trzmieliny pienne i trawy...

Lenko Droga, zastanawaiałam się i ja nad żywopłocikiem, tym bardziej że mam już dwa - jeden na rabacie koło schodów a drugi wokół różanki koło oczka.
Tylko nie wiem czy na takiej długiej rabacie nie będzie go za dużo...?
Poza tym, wjazd do garażu będzie równolegle do domu i nie wiem czy jeszcze jak zrobię taki podkreślający równoległość żywopłot to mi się nie zrobi trochę "efekt lotniska".
Ale te trawki wystające znad żywopłotu fajnie wyglądają

nieszka 20:17, 30 sty 2013

Magda, Gosia, Beta, Ewa - podglądaczki
Od przybytku głowa nie boli. A dla mnie każda uwaga jest cenna - co człowiek to na inny szczegół zwrócona uwaga
ewa004 20:21, 30 sty 2013

Aguś ja pacze pacze ale jeszcze nie jestem gotowa