Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród ogrodniczki 18:45, 05 gru 2012

Do góry
Aniu,bardzo dziękuję za pamięć i różyczkę.
To mój ulubiony kolor.

Ja mam to samo.
Kocham starocie,stare gratki.
Romantyzm...ale z tego co mi się przypomina Ty już to u mnie odkryłaś.
Nadajemy na tych samych falach
Sama siebie nazywam "staroć".
Tak z żartów oczywiście bo podchodzę do siebie z dystansem.

A takie coś mam w sypialni.

Moje roślinki 18:43, 05 gru 2012

Do góry
Tak wyglądał dzisiaj popołudniu mój warzywnik.Teraz znowu pada śnieg

A to moja stołówka dla ptaszków Nie mam tak estetycznego karmnika jak inni,ale słoninka też im smakuje,o czym świadczy tłumne przybycie gości Zdjęcia kiepskie,niestety,bo z okna robione

Ogród ogrodniczki 18:38, 05 gru 2012

Do góry
Barbaro też jestem strasznie zabiegana i córci zdrowie nieco szwankuje więc wczorajszy dzień wypadł mi zupełnie z kalendarza.Zatem dziś składam Ci najserdeczniejsze życzenia spełnienia marzeń i radości tworzenia w spokoju i szczęściu.Przesyłam ci na potwierdzenie życzeń kwiatuszek.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:36, 05 gru 2012

Do góry
Kasiu kolejnych 500stronek o powstającym pięknym ogrodzie!!
Moje jesienne różyczki dla Ciebie!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:33, 05 gru 2012

Do góry
Kasiu gratulacje na 500 stron . Dalszych sukcesów w ogrodzie i w budowie domku.

Moja największa pasja - ogród 18:32, 05 gru 2012

Do góry
Witam wszystkich i id razu dodaję zdjęcia światełek na tarasie, mój M się zmobilizował i zawiesił lampki, na szczęście wszystkie świecą

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 18:22, 05 gru 2012

Do góry
anipla napisał(a)

Bogdzia- Teraz to to mnie zdenerwowałaś- będę w mróz stać na tym wygwizdowie i wypatrywać sarenek żeby je obfocić

Pozdrawiam

Jak byś zrobiła im zdjecia to zapomniałabyś o mrozie ale ja Ci wogóle nie kazałam robic zdjec chociaż ja robiłam ( wczesną wiosną) i to jest właśnie zdjęcie tam robione tylko nieco bliżej mnie.

Mój kawałek raju II 18:21, 05 gru 2012

Do góry
w oczekiwaniu na obiad Markowi zmarzł nos ale nie uszy , bo przy czapce miał nauszniki, które się bardzo przydały
na obiad był rosół z węgorza i zupa rybna a na drugie świeżutka pół godziny wcześniej złowiona fląderka z surówką po obiedzie wróciliśmy do domku na kawkę i ciasto
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:12, 05 gru 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
A na działce już koniec prac w tym sezonie. Danusia zatrąbiła, że czas otulać roślinki więc dzisiaj okryliśmy kilka roślin.
Ostatnie w tym roku jesienne zdjęcia działki... z widoczną pomiędzy roślinami tymczasową "plantacją" cisów )

Pozdrawiam!

Śliczna rabatka.
Oby do wiosny
Pozdrawiam cieplutko.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 18:07, 05 gru 2012

Do góry
Mam coś dla Was od św. Mikołaja

częstujcie się kochani

Smacznego
Ogród ogrodniczki 18:01, 05 gru 2012

Do góry

Jesienne popołudnia spędzam między innymi na odświeżaniu mieszkania.
Kupiłam szablon i namalowałam wzorki wzdłuż drzwi wejściowych do salonu.
To się ma komponować ze "starą" mapą.
Taki mały pomysł na zrobienie czegoś nowego.
No bo człowiek MUSI coś tworzyć

Wrzucam zdjęcie:

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:56, 05 gru 2012

Do góry
Tess dzięki za odwiedzinki.

Ostatnio Was zaniedbuję - wybaczcie.

Kilka widoczków przesyłam.

wczorajszy wschód słońca

i cieszę się jak dziecko, bo wiata już stoi i mój samochodzik nie moknie
Mój kawałek raju II 17:51, 05 gru 2012

Do góry
Panowie odpoczywają po wycieczce i obiedzie to ja wstawię zdjęcia Pogoda nie za specjalna lekko za kaszał deszcz ze śniegiem a właściwie taka mżawka ostra nad brzegiem skulone mewki i rybitwy
na tym widać jak rybitwy łowią rybę jak śmieszna poza
łowiły flądrę
Marek szukający bursztynu,nawet sporo znalazł
pozdrawiamy Danusię i całą brać ogrodowiskową
po godzinnym spacerzem brzegiem morza udaliśmy się do nadmorskiej smażalni na obiad, dobrze , ze miałam kaptur przy kożuszku, bo wiatr ostro smagał po twarzy i mogłam się osłonić, ale i tak podmarzliśmy.
Bardzo ładny wystrój smażalni i nawet świeże różyczki na stołach panowie dziękują za pozdrowienia i też wszystkich pozdrawiają
maskotka smażalni w Stegnie nie odstępowała mnie na krok

Mój kawałek raju II 17:41, 05 gru 2012

Do góry
MarekW napisał(a)
Już po wycieczce nad morze i nawet nie zmokliśmy.
oto kilka fotek, reszta relacji u Ani w aparacie.

O mamuńciu ! Pięknie
Pozdrawiam Was

Rododendronowy ogród II. 17:22, 05 gru 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Bożenko,zdjęcia kowalika super! Ty zawsze potrafisz uchwycić coś ciekawego i pokazać to na fotkach U mnie w ogrodzie rządzą sikoreczki i wróbelki,ucztują na słoninie.Pojawiają się i sroki,ale nie widziałam jeszcze dzięcioła i sójek,w ubiegłym roku było ich sporo.Może jeszcze mnie odwiedzą

Jak zima zrobi się ostrzejsza to wszyscy się pojawią choc ja też mam wrażenie ze sójek jest u mnie mniej.To dla Ciebie jeszcze trzy zdjęcia z kowalikiem zazdrośnikiem w tle.

Rododendronowy ogród II. 17:09, 05 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dobrze jest mieć wsparcie na forum! Gratuluję koleżeństwa i ptactwa.

Dla Was dokarmianie ptaków w Reykjaviku- pod samym ratuszem

Koleżanka dla Mariusza szczególnie zawodową to ja Haniu nie będe bo moja wiedza jest za mała, ale bardzo się cieszę bo sporo będziemy mogli sie od niego dowiedziec.Wiele osób ma pytania na które ja nie umiem odpowiedziec , byc może że on potrafi, w każdym bądź razie na pewno bardziej niż ja.Dzięki za piękne zdjęcia i wizytę. Buziaczki.
Przyjazny ogród 16:44, 05 gru 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Witam, jak dobrze, że tu trafiłam Ależ mi się u Ciebie podoba, hosty piękne, dorodne, irysy też niczego sobie, uwielbiam ich zapach i różnorodność kolorów, piwonie krzewiaste cudnej urody i w takich ilościach, że można dostać zawrotu głowy, na razie nie posiadam, ale może jak się tak napatrzę to będę chcieć.
Skoro jesteś ornitologiem to zapewne pokażesz nam zdjęcia ptaków i ich zwyczaje, chętnie obejrzę, bo uwielbiam na nie patrzeć. Znam tylko te, które przychodzą do mojego ogródka i chętnie się dokształcę, do tej pory czerpałam wiedzę od Bogdzi, bo robi piękne zdjęcia i piękne bajki o nich pisze.
Pozdrawiam.

Dziękuję za miłe słowa.
Bogdzia robi piękne fotki ptaków, mi po prostu brak doświadczenia, cierpliwości i odpowiedniego sprzętu, choć czasem uda się zrobić jakąś ładną fotkę.
Ten Kosik gnieździ się u mnie w ogrodzie na cyprysiku 'Boulevard' już od kilku sezonów. Mam go pod samym oknem. To nie jest już dziki ptak tylko kura domowa, tak przywykł do naszej obecności, że nic go nie rusza. Pokarm zbiera sobie przy mojej nodze, po czym leci do piskląt.

Ogródek Hanusi po zimie 16:43, 05 gru 2012

Do góry
Miłe Panie,Do ciasta na uszka daję wyjątkowo jajko.Wtedy nawet jak długo w barszczu popływają to będą się trzymać w całości. Można dać same białko.
Kiedyś była taka rada w książce ,żeby tylko brzegi białkiem smarować, ale dodanie do ciasta jest wygodniejsze,i ciasto dobrze się wałkuje,

Ja uszka podaję osobno.Każdy do swojego talerza nakłada ile ma ochotę.

Tu Hanusia z pytaniem: Czy warto kupić sanki n a zim,będzie śnieg?
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 16:34, 05 gru 2012

Do góry
Kochani...dziekuje cudnie za wasza troske, rady, mile slowa i wsparcie!!!!!!
z kolanemnie za dobrze, rok temu Mezus operowal jedno i obawiam sie,ze niebawem czeka nas niestety to samo...
ale damy rade!!!!

dzisiaj zostawiam Wam to co zrobilam przed 5 - cioma minutami...
zajrze pozniej!!!!!!!
sciskam bardzooooo mocno!

Norweski ogródek... 16:33, 05 gru 2012

Do góry

udalo sie , to te trzy miskanty wczesniej wspomniane
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies