Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 22:06, 29 sty 2013

Zeta napisał(a)
Weź chipsy

Ja tam już dawno siedzę i czekam z zapartym tchem Przy każdych nowych fotkach tylko oddech łapię A chipsy niezdrowe som, nie biorę
Wieloszka 22:45, 29 sty 2013

noemi napisał(a)
podobają mi się bardzo takie kulki ... thuja danica ... czy one są coś nie ten teges? bo na ogrodowisku nie sa popularne?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1500-borowcowy-raj?page=54

Jak dla mnie Danici są bardzo ten teges, zwłaszcza powaliła mnie na kolana aranżacja z ubiegłorocznej wystawy "Zieleń to życie" - mnóstwo tych tuj - jedna przy drugiej, brzozy i wrzosy! Miooodzio! Wydaje mi się, że ich brak popularności na forum bierze się stąd, że te thuje nie są po prostu tak "rasowe" jak bukszpany, czy cisy, można je formować chyba tylko w kulki, poduchy. Nie są tak idealne jak bukszpan.
U Borbetki - zwłaszcza po przycięciu - idealne! Mam chyba ze 12szt. - nawożone bardzo szybko rosną, ale tak trochę nieporządnie, wiosną mus przyciąć.
noemi 22:51, 29 sty 2013

Ja dawno temu , kupiłam trzy sztuki , nie mam ich u siebie , ale mam okazję je oglądać raz na jakiś czas, po 5 latach wyglądają przepięknie, wielkie kule , są przycinane i z daleka nie widać , że to thuja !!! ...myślę, że można kupić gdzieś duże okazy , żeby nie czekać długo na taki efekt
kaisog1 22:53, 29 sty 2013

...mnie sie też Danici podobają a szczególnie te Borbetkowe
Zeta 22:56, 29 sty 2013

Enya73 napisał(a)
Jeśli mogę, to zostawię tu jako inspirację fotkę kulki, która nie jest bukszpanem tylko ligustrem ( tu jest większy ruch, niż u mnie). Jak coś to usunę

Ja stawiam na ligustra piękny
Gabrysia_ 23:03, 29 sty 2013

Ja też mam Danici i bardzo mi się podobają,nawet jeśli są nieogrodowiskowe
ana_art 00:10, 30 sty 2013

Aga fajne te danice i jeśli się nie mylę to jakiś czas temu Maja w programie pokazywała zrobiony z nich żywopłot w warzywniaku, strzyżone były jak bukszpany na kanciasty żywoplocik z zawijasami i wyglądały bosko. Maja tez je wtedy chwaliła, a właściciel mówił że nie ma z nimi żadnego problemu
Wieloszka 08:02, 30 sty 2013

Ana, nie oglądałam tego odcinka Mai Ale widziałam gdzie indziej, na żywo taki żywopłocik z Danici

Gosiak, Gabrysia_, Noemi - mi też się te tujki podobają. Mam koło tarasu, kupione okazyjnie, za grosze, od razu takie duże jak widać Obok nich srebrne kule.

A tutaj widać 10szt. posadzonych rządkiem, nieprzycinanych. Przez pierwszy rok nie rosły wcale, w ubiegłym po nawożeniu dolistnym dopiero ruszyły. Mam wrażenie, że tam gdzie się prysnęło więcej nawozu to gałązki porosły dłuższe i stąd ich mocne poczochranie Wiosną przesadzam je pod brzozy i przycinam ich poczochrane czuprynki

.
Gabrysia_ 08:49, 30 sty 2013

Moje tujki rosną u mnie trzy lata,ale małe były jak je kupiłam,na zdjęciach widać jak urosły
A swoich nie tnę,same rosną w kulkę,może na wiosnę też podleje nawozem!
Srebrne kule...super
Magda70 09:12, 30 sty 2013

Wieloszka napisał(a)
[b]A tutaj widać 10szt. posadzonych rządkiem, nieprzycinanych. Przez pierwszy rok nie rosły wcale, w ubiegłym po nawożeniu dolistnym dopiero ruszyły. Mam wrażenie, że tam gdzie się prysnęło więcej nawozu to gałązki porosły dłuższe i stąd ich mocne poczochranie Wiosną przesadzam je pod brzozy i przycinam ich poczochrane czuprynki

.

A dalaczego je przesadzasz wiosną??
Ja też mam te thuje