Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:52, 03 gru 2012

Do góry
A tu widać jaki jest ruch w interesie..... nieostre bo za szybko się ruszają, a było za ciemno z powodu padającego śniegu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:49, 03 gru 2012

Do góry
I głodomory....

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:47, 03 gru 2012

Do góry
I alejka w innym naświetleniu.. kolory nierealne, ale mi się spodobało

Pszczelarnia 20:46, 03 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danuś, pytanie.
Jak oddzielić rabatę (po lewej stronie za dereniami), która kończy się równo z linią skarpy, żeby mi kora nie rozsypywała się w dół i była różnica wyraźna do plewienia (rabata) i do obkaszania (skarpa)? Wyższe ekobordy wkopać?

Ekobordy nic nie dadzą, polecam wbić kołki drewniane ale takie surowe, nie malowane, wiklinowe płotki plecione (Jasia Poziomka ma) albo najlepiej cegły, dachówki, rury kamionkowe a w nich cosik. Zajrzyj w ogród Geoffa Hamiltona. Dadzą korze właściwy opór.

Ewo, jeśli nie masz wikliny, to spróbuj z gałązkami, witkami pozyskanymi z przycinki krzewów lub drzew.
Wiele gałązek ma ciekawą fakturę albo kolor /dereń/. Nie będzie , to tak trwałe jak byśmy chciały, ale satysfakcji z wykonania nie zabraknie. No i będzie coś z niczego.
Jeszcze muszę dopisać, by ścięte gałązki nie leżakowały, bo wtedy nie będą giętkie.

A tak na marginesie, to ja mam w ogrodzie futrynę bez drzwi.
Więc gdyby koncepcja się zmieniła, to ..... , dobre co ?

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:46, 03 gru 2012

Do góry

Moja największa pasja - ogród 20:42, 03 gru 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)
Prześliczne zdjęcie, jaka lekkość...!

Przepis na kurczaka intrygujący

dzięki wypróbuj ten przepis, zobaczysz, że warto
Moja największa pasja - ogród 20:41, 03 gru 2012

Do góry
trochę pozmieniałam mój wianek, bo im dłużej mu się przyglądałam, to tym bardziej te ozdoby wydawały mi się źle ułożone
teraz po poprawkach

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:40, 03 gru 2012

Do góry
Specjalnie dla Ciebie.... Twoja alejka....

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:37, 03 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Oddawaj śnieg!!! U nas mialo padać bo ja kcem na narty jechać!!!!

A weź go sobie.... ja go nie chcę jeszcze przez przynajmniej tydzień.... przez cholerę zbankrutuję..
ale ładny francyś jest...... o M przyniósł fotki z ogrodu Zaraz Ci załaduje śniegu do woli
Nigdy nie mów nigdy 20:36, 03 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

A pokaz firan? czekam
plan pięknie wykonałaś! a gdzie koty?

Chcesz zobaczyć????
Na następny piątek i sobotę też mam ambitny
Kocury zeżarły dwa gołębie sąsiadów, zabierały się za ryby w ich oczku wodnym, wmłóciły wszystkie okoliczne ptaki. U nas za drewutnią wyglądało jak w wiejskiej chacie podczas darcia pierza. Znaleźliśmy chłopa, który je przyjął do siebie. To nie jest daleko od nas, mam nadzieję, że nie wrócą

oczywiście, że chcę zobaczyć firany, do tego wykonane własnoręcznie!
to te koty jakieś łobuzy, ale zyskały dom, to dobrze

Nie własnoręcznie, niestety

Mówisz i masz Moja Córcia twierdzi, że z gatunku :"wieś tańczy i śpiewa", ale mnie się podobają Ach to młode pokolenie Tylko minimalizm. A ja tradycjonalistka jestem

Wszystko o czym ... Marzysz 20:28, 03 gru 2012

Do góry
Z pewną dozą nieśmiałości pokażę Wam mój wianek. W życiu nie popełniłam niczego podobnego, jestem pod tym względem kompletny antytalent Już w szkole najgorszym dla mnie przedmiotem byla plastyka Nie wiem co to Ogrodowisko robi z ludźmi, ale odważyłam się i własnymi rękami od początku do końca, uplotłam wianek No, nie jest to na pewno dzieło sztuki, ale ... następny będzie lepszy

i w trochę lepszym świetle

większość użytych materiałów pochodzi z naszego lasu i ogrodu

Ogródek Hanusi po zimie 20:19, 03 gru 2012

Do góry
Zacznę od końca....
.Weroniko. rozglądam się,ale do świąt za to się nie zabiorę. Z ciekawości pytałam,może spróbuję coś kiedyś.....
Danusiu,,czasami jest taki dzień,że ni z tego ni z owego, zrobi się coś dużo i dobrego,a czasem , to nic się nie chce.Będzie dobrze, po euforii wiankowo- lampionowej,czas wypuścić trochę pary....Odpocznij...
Moniko, biegiem to mój pies, a ja za nim...... w miarę szybko,jak dla mnie.....
Elizo,no szkoda......ale jak poprowadzisz linię prostą,to nie tak znowu daleko,na końcu linijki....

Wszystkim dziękuję za wizytę i te kilka słów zachęty na przyszłość........2 miesiące najgorsze muszą minąć...i będzie dobrze.
Miłego wieczoru.....
Rododendronowy ogród II. 20:12, 03 gru 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

......A bażanty niestety nie chcą byc blisko ludzi , zawsze gdzies daleko są , jedynie z samochodu jak sie robi zdjecia to tak sie nie boja i podchodza bliżej ale trudno za nimi samochodem po polach jeździc..

To ja szczęściara jestem ?
Zdarza się, bażant i na taras zawędruje.
Zdjęcia fatalne, ale ten spokojnie spacerował dookoła domu.

No jesteś szczęściara faktycznie , dobrze ze to zauważyłas. Piękny ogród , niecodzienne rośliny i jeszcze bażanty, no i innych ptaków tez nie brakowało. Wszystko u Ciebie można zobaczyc. I ja trochę , wcale nie tak mało widziałam. Pozdrawiam serdecznie Dzidko. Pozdrów również Jasie.
Rododendronowy ogród II. 20:05, 03 gru 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
......A bażanty niestety nie chcą byc blisko ludzi , zawsze gdzies daleko są , jedynie z samochodu jak sie robi zdjecia to tak sie nie boja i podchodza bliżej ale trudno za nimi samochodem po polach jeździc..

To ja szczęściara jestem ?
Zdarza się, bażant i na taras zawędruje.
Zdjęcia fatalne, ale ten spokojnie spacerował dookoła domu.

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 19:54, 03 gru 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
I jeszcze jaki zachód słońca mi się dziś trafił

śliczne zdjęcie. Ogród też zachwyca. Pozdrawiam.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:51, 03 gru 2012

Do góry
Gratulacje i życzenia następnych setek.

Rododendronowy ogród II. 19:35, 03 gru 2012

Do góry
Martek napisał(a)

A mnie dziś w okno wpadła malutka sikorka sosnówka. Straciła przytomnosc i trzeba było ją ratowac ale ogrzała sie w domu, pomoczylismy łepek i odzyskała siły i została wypuszczona .To ona.

Masz Bogdziu szczęście do tych przygód ...
Ptaszek biedaczysko zaliczył baranka ...Dobrze,że reanimacja się powiodła Czułaś jak jej pika ze strachu serduszko ?

Takie rzeczy czasem się zdarzają tym bardziej ze mamy dom pod lasem i ptaków jest sporo. Jak dotąd żaden nam nie padł i to jest pocieszające i nie ma takich przypadków dużo .Serducho oczywiście waliło, przez moment myśleliśmy że uszkodziła sobie dziób ale na szczęście nic złego się nie stało. Odżyła i poleciała.
W Gąszczu u Tess 19:30, 03 gru 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Poradzcie, ino szczerze.

Czy te latarenki ładne są, czy jedynie przez swoją inność przykuły moją uwagę?

Miedź albo mosiądz, nie zapamiętałam, a uchwyt ze skóry.

Ładne są niespotykane,mają prostą linię ,ale gdzieś zalatują dawnym klimatem ...
Nowe ze starym bym powiedziała .Oryginalne dość latarenki Tess
Drogie ?
W Gąszczu u Tess 19:27, 03 gru 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Poradzcie, ino szczerze.

Czy te latarenki ładne są, czy jedynie przez swoją inność przykuły moją uwagę?

Miedź albo mosiądz, nie zapamiętałam, a uchwyt ze skóry.

Jeśli to nie jest tworzywo a myślę że nie to są moim zdaniem piękne.Teraz dopiero zauważyłam że miedz albo mosiądz. No ja bym od razu kupiła.
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:27, 03 gru 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Mój wianek w kolorach srebra. Wykorzystałam to co miałam... hortensję z ogrodu, orzechy darowane, i kilka żołędzi co się uchowały z jakiegoś spaceru.
Wianek na szybko, więc może nie jest idealny, ale się rozkręcam

Piękny wianek
Ja również mam siatkę orzechów ,które specjalnie zostawiłam do dekoracji .Nie mogę tylko się zabrać ...
Powiedz mi do czego przykleiłaś te orzechy bo to jednak klej,klejem,ale orzech chropowaty i musi do czegoś się przykleić porządnie.I tak wiem,ze strasznie dużo idzie kleju przy ich przymocowaniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies