to co ja mam powiedzieć jak mam taką hortensjową-niewypał?
Zimą to będziesz myślała o świetach a potem o wypadzie na narty a nie o żywoplocie grabowym, który jest na piątke a nie na szóstke
Nie bardzo widzisz to powtórzone koło ... hmmm ... a ja myślałam, ze to będzie dobre A jeśli rozplenice przed hortensje to muszę poszerzyć rabatę ... trawnik wtedy stanie się jeszcze węższy i dysproporcja większa ... kurczę
Nie obrażam się ... wiem, że nawet projektanci potrafią błądzić, zmieniają nasadzenia ... to nie jest takie proste określić styl, wytyczyć rabaty, dobrać rośliny, kupic takie jak się zaplanowało ... o pielęgnacji nie wspominam
Reniu, ja tylko złamałam schemat.
Ty narysowałaś fajne koło żwirowe.
Tylko Reniu, czy to nie jest podobne do kompozycji przy ściance?
Tak chcesz na pewno?
Rozplenice- fajny pomysł. Można by wkomponować. Tak, by dałoby radę. Niekoniecznie po całości.
Ja też planuję rozplenice przed hortkami. Tylko u mnie chcę sprawdzić takie połączenie: werbena, limki, rozplenica, szałwia, obwódka. Nie wiem, czy będzie ok... Zawsze można zmienić, jak nie wypali
Tez lubię to miejsce. Mam teraz tylko nerwa na żywopłot grabowy, który znów jest poczochrany. Mogłam go ciachnąc jeszcze we wrześniu. Teraz przez cała zimę będzie mnie denerwował
Myślałam o trawach ale za wysokich nie mogę tam dać ... rozplenice są niegłupie ale musiałabym poszeszyć rabatę hortensjową i wówczas ten wąski pas trawnikaza evergoldami będzie jeszcze węższy ...
I w którym miejscu dałabyś ten żwirek? tak jak na moim rysunku? czy według koncepcji Iwonki? tylko u mnie się ta "dupka" nie sprawdziła
Dopiero teraz sie zorientowałam, ze przegapilam piękne zdjecia Twojego jesiennego ogrodu
Lubię to miejsce u Ciebie i jeszcze bardzo ten kadr z grabami w kostkach Zresztą Twój ogród jest tak dopracowany, że każde ujęcia jest mega!!!