Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 23:15, 29 paź 2016

frezja napisał(a)
Pomocne dłonie..

To jest fajne na tym forum, że chętnych do pomocy nie brakuje
ren133 23:16, 29 paź 2016

amelia_b napisał(a)
O to dobrze,ale jak byś nie miała co z bukszpanem zrobić to ja chętnie przyjmę Trochę będę ich potrzebować

cos mi się wydaje, że będę ich jeszcze potrzebowała więcej ... w okolicach tarasu i wgłębnika
ren133 23:22, 29 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Za duża polać trawnika, chyba burzy proporcje i do tego długi i jeszcze mały żywopłocik bukszpanowy. Drzew tam mi nie brakuje ale dynamizmu traw. Pomysł z kołami fajny, wyzwirowalabym częśc trawnika, zmniejszyła obwódke bukszpanowa i posadziłabym rozplenice przed hortensje

Myślałam o trawach ale za wysokich nie mogę tam dać ... rozplenice są niegłupie ale musiałabym poszeszyć rabatę hortensjową i wówczas ten wąski pas trawnikaza evergoldami będzie jeszcze węższy ...
I w którym miejscu dałabyś ten żwirek? tak jak na moim rysunku? czy według koncepcji Iwonki? tylko u mnie się ta "dupka" nie sprawdziła
ren133 23:24, 29 paź 2016

anulajda napisał(a)

głupi

dzięki ale w ogole bez drzew?
I co myślisz o tym?
Iwk4 23:33, 29 paź 2016

ren133 napisał(a)

Myślałam o trawach ale za wysokich nie mogę tam dać ... rozplenice są niegłupie ale musiałabym poszeszyć rabatę hortensjową i wówczas ten wąski pas trawnikaza evergoldami będzie jeszcze węższy ...
I w którym miejscu dałabyś ten żwirek? tak jak na moim rysunku? czy według koncepcji Iwonki? tylko u mnie się ta "dupka" nie sprawdziła

Reniu, ja tylko złamałam schemat.
Ty narysowałaś fajne koło żwirowe.
Tylko Reniu, czy to nie jest podobne do kompozycji przy ściance?
Tak chcesz na pewno?
Rozplenice- fajny pomysł. Można by wkomponować. Tak, by dałoby radę. Niekoniecznie po całości.
Ja też planuję rozplenice przed hortkami. Tylko u mnie chcę sprawdzić takie połączenie: werbena, limki, rozplenica, szałwia, obwódka. Nie wiem, czy będzie ok... Zawsze można zmienić, jak nie wypali
Madzenka 23:36, 29 paź 2016

Koło zrobiłabym chyba przekornie pod ambrowcem, czyli odwrotnie niż narysowałeś.
ren133 23:46, 29 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Reniu, ja tylko złamałam schemat.
Ty narysowałaś fajne koło żwirowe.
Tylko Reniu, czy to nie jest podobne do kompozycji przy ściance?
Tak chcesz na pewno?
Rozplenice- fajny pomysł. Można by wkomponować. Tak, by dałoby radę. Niekoniecznie po całości.
Ja też planuję rozplenice przed hortkami. Tylko u mnie chcę sprawdzić takie połączenie: werbena, limki, rozplenica, szałwia, obwódka. Nie wiem, czy będzie ok... Zawsze można zmienić, jak nie wypali

Nie bardzo widzisz to powtórzone koło ... hmmm ... a ja myślałam, ze to będzie dobre A jeśli rozplenice przed hortensje to muszę poszerzyć rabatę ... trawnik wtedy stanie się jeszcze węższy i dysproporcja większa ... kurczę
ren133 23:46, 29 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Koło zrobiłabym chyba przekornie pod ambrowcem, czyli odwrotnie niż narysowałeś.

I co przed ambrowcem?
Zielona 23:59, 29 paź 2016

Reniu, daj mi chwilę, muszę doczytać o co chodzi z kołami.
ren133 00:03, 30 paź 2016

Zielona napisał(a)
Reniu, daj mi chwilę, muszę doczytać o co chodzi z kołami.

Tu się zaczęło https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=1388