Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 23:26, 29 paź 2016

Zastanawiam się cały czas nad propozycją Toszki posadzenia wzdłuż tuj przy wejściu hortensji ogrodowych Coco. Zastanawiam się tylko czy coś powinnam dac pomiędzy hortensje jeszcze, czy same hortensje. Tam jest prawie 6 metrów i mam wrażenie że coś powinno wystawać.
Madżenka ma u siebie hortensje w rozplenicach, ale u mnie nie wiem czy nie będzie za dużo cienia na rozplenice. Co mogłoby być zamiast rozplenicy?
ren133 23:30, 29 paź 2016

Nett napisał(a)
Hi, hi. Reniu, własnie dotarłam do stron, tuż przed zmianą koncepcji, kiedy była dyskusja o grackach za hortkami. Nieprawdopodobne. Właśnie to planuję zrobić u siebie. Wszyscy, w tym Polinka, Ci to odradzali. To są strony 600 coś tam. Czyli ja za 600 stron też dojrzeję, że to nie jest dobre połączenie

Gracki są ok w miarę ... gorzej z ML
natka098 23:32, 29 paź 2016

O widzisz wpadłam do Ciebie a tu ogrodowki i rozplenice to chyba dosc dobry niski zestaw.
ren133 23:33, 29 paź 2016

Nett napisał(a)

O nie, nie odważyłabym się tak powiedzieć. Po prostu zauważyłam ogromne podobieństwa do drogi jaką przeszła Renia (mam nadzieję Reniu, że się nie obrazisz za takie sformułowanie). Jeszcze nie wiem natomiast gdzie dotrę

Nie obrażam się ... wiem, że nawet projektanci potrafią błądzić, zmieniają nasadzenia ... to nie jest takie proste określić styl, wytyczyć rabaty, dobrać rośliny, kupic takie jak się zaplanowało ... o pielęgnacji nie wspominam
Nett 23:33, 29 paź 2016

ren133 napisał(a)

Gracki są ok w miarę ... gorzej z ML

W sensie z tyłu?
Nie planowałam ich za hortkami, raczej z boku 3 sztuki i później kolejne na skraju skarpy. Ale jeszcze nie wiem czy to dobry pomysł
ren133 23:34, 29 paź 2016

Nett napisał(a)
Zastanawiam się cały czas nad propozycją Toszki posadzenia wzdłuż tuj przy wejściu hortensji ogrodowych Coco. Zastanawiam się tylko czy coś powinnam dac pomiędzy hortensje jeszcze, czy same hortensje. Tam jest prawie 6 metrów i mam wrażenie że coś powinno wystawać.
Madżenka ma u siebie hortensje w rozplenicach, ale u mnie nie wiem czy nie będzie za dużo cienia na rozplenice. Co mogłoby być zamiast rozplenicy?

nawet nie próbuję Ci doradzać
ren133 23:35, 29 paź 2016

Nett napisał(a)

W sensie z tyłu?
Nie planowałam ich za hortkami, raczej z boku 3 sztuki i później kolejne na skraju skarpy. Ale jeszcze nie wiem czy to dobry pomysł

Z boku to mogą być nawet ML
Nett 23:35, 29 paź 2016

natka098 napisał(a)
O widzisz wpadłam do Ciebie a tu ogrodowki i rozplenice to chyba dosc dobry niski zestaw.

Natka, tylko czy tuje im za mocno słońca nie zaśłonią?

Ty tez jeszcze nie śpisz?
Nett 23:37, 29 paź 2016

ren133 napisał(a)

Z boku to mogą być nawet ML

Pewnie będą.
natka098 23:46, 29 paź 2016

Nett napisał(a)

Natka, tylko czy tuje im za mocno słońca nie zaśłonią?

Ty tez jeszcze nie śpisz?

Nie bo to akurat tam słońce będzie około 6h około południa.

Sen jest dla mięczaków