Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odświeżenia 09:17, 28 lis 2012

Do góry
Słonecznego buziolka zostawiam
Pogaduchy skowronków 08:32, 28 lis 2012

Do góry
Tak....
skowronki odleciały na południe......
Za oknem mgła się ściele.....ja już po spacerze.....
Czy zajrzy do mnie słońce? Coś dziś w nie nie wierzę.....

Nigdy nie mów nigdy 08:31, 28 lis 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Tylko wierzby chorują.. przynajmniej moja i trzeba pryskać.. inaczej zaraz coś na niej siedzi
I rośnie wielka.. tylko duży ogród... w tym roku ścięliśmy ją prawie na łyso..... w ciągu 4 lat mam olbrzymie drzewo... mimo cięcia
Ale lubię ją.. i nie dam wyciąć M wiosną strzelał fochy, że chcę ja pociąć .. co to było....... sama zaczęłam ja masakrować i nie miał wyjścia... musiał dokończyć mojego dzieła niszczenia......
Za rok już sam dobrowolnie ją przytnie 2 miesiące łysula da się przeżyć.. inne piękne rzeczy w ogrodzie ..nikt nawet na łysą pałę nie patrzy A zimą... jedna z najpiękniejszych ozdób ogrodu
No to u Kasi się naprodukowałam

I bardzo dobrze, bo Kasia dopiero tworzy swój ogród i z każdej rady skorzysta...a przy okazji ja też

Jestem bardzo wdzięczna, że chcecie mi pomóc Z czasem będę mniej zielona. I tak jest postęp...niektóre rośliny już odróżniam
Ogród na Cedrowej 08:26, 28 lis 2012

Do góry
wczoraj przyszły donice
Zapomniałam wspomnieć, że szukając fajnych grafik do domu zakupiłam czywiście co ??? Donice

Te do domu, tylko teraz muszę wymyśleć co w nich fajnego posadzić
Myślę o storczykach, chyba wybiorę się na Bronisze i na miejscu zadecyduję

A te na front
Nie są to moje wypatrzone, ale na razie na inne nie mam funduszy
Plan już mam , jak posadzę to pokarzę

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 08:25, 28 lis 2012

Do góry
POzdrowienia z mglistego Pomorza!

Nigdy nie mów nigdy 08:19, 28 lis 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Kasiu, ja dziś na chwilkę...jak będziesz miała czas to przyjrzyj się zdjęciom (1 i 4) w realizacjach Danusi (pewno już tam byłaś)...może podobna rabata by u Ciebie się spisała?, można w niej wykorzystać Twoje berberysy...a jak zobaczysz wszystkie zdjęcia to pomyśl nad takim może ciurkadełkiem...mnie zainspirowało i może sobie takie sprawię...pozdrawiam i miłego tygodnia życzę...mam nadzieję, że weekend udany

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-wypoczynkowy-z-altana

albo w tej realizacji fotka nr 12

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem

Tak widziałam, kiedyś, na początku jeszcze....Piękne realizacje, szczególnie ta druga. I berberyski są, i trawy...Chyba coś z tego...
Taki kamień młyński? Tylko skąd go wytrzasnąć? Fajnie wygląda, na pewno tańszy niż granitowa kula

Weekend udany, matko...dzisiaj już środa.

Dziękuję Julciu
Ogród Sylwii od początku :) 07:55, 28 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ponieważ wątek dobiega do tysiąca - reminiscencje
24.06 - spotkanie ogrodowiska we Wrocławiu - Sylwia kulkująca

Ale fajne zdjęcia, klasyka Ogrodowiska czyli kulkowanie

pozdrawiam Sylwio, 1000 już za chwilę
Pszczelarnia 07:52, 28 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Podejście konkursowe: ale przedmiot zdjęcia nie objęty konkursem. Dlatego pokazuję.

Pszczółko co za porządeczek
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 00:27, 28 lis 2012

Do góry
Byłam.... paluch na dowód..
W Gąszczu u Tess 00:21, 28 lis 2012

Do góry
Buszowałam na rozlewisku, a tu jakoś takoś nie..... wiec wdepnęłam przed spaniem ruszona wyrzutami sumienia.... a tu u Ciebie tyle ciekawego.....
Acha kiścienie u mnie zimują bez problemu i bez okrywania (mam chyba 4).... co prawda maja dość zacisznie i rosną w gąszczu, ale zima jet zima... a wiosna kwitną... widać go pod azalią i jego kwiaty... myślałam, że to pieris, ale to kiścień Ania Monte mnie uświadomiła

Ogród dla Agusi 23:54, 27 lis 2012

Do góry
wadol napisał(a)
Witaj Aguś!
Ty to masz raj. Pięęęęęęęęęęknie!! Kiedyś tu byłam, te brzózki mnie frapują.
Coś od Ciebie na 100 zerżnę. Mogę?

Jak omlet?

Dzięki ! I tobie życzę stworzenia własnego.Cieszę się jeśli zaczerpnęłaś jakąś inspirację.Proszę bardzo,chętnie pomogę podpowiedzią.Anna. A... omlet wyszedł super ,dziękuje ,takiego miałam smaka po tych lodach ! Więc dla ciebie jeszcze raz brzózki wiosną.

Bajkowy ogród Weroniki 23:47, 27 lis 2012

Do góry
Akanto, na poprzednim forum gdy korzystałam z Twoich nieocenionych rad, zastanawiałam się jak możesz wyglądać tajemniczy dobry duszku...A teraz widzę, że tak właśnie powinnaś wyglądać dokładnie jak na tym zdjęciu. Ta mądrość, dobroć, doświadczenie.
Widziałam u Ciebie budki "osowe?". My też kiedyś mieliśmy na strychu lokatorów szerszeni, ja właśnie gdzieś słyszałam, że trzeba zgłosić strażakom, bo oni przygotowani, a dla nas to niebezpieczne.
Przyjechali odpowiednio ubrani i zrobili porządek.
Pozdrawiam Cię serdecznie i fajnie, że tu jesteś.
Ogród dla Agusi 23:46, 27 lis 2012

Do góry
Wrzucę trochę wspomnień na poprawienie nastroju przed snem.

3 Bit (ciasto) 23:20, 27 lis 2012

Do góry
Składniki:
9 paczek herbatników po 100g,
2 budynie waniliowe,
1 galaretka cytrynowa,
1 masło lub margaryna
mleko (tyle, ile potrzeba do zrobienia budyniu),
1 puszka masy krówkowej,
0,5 litra śmietany kremówki (36%)
2 łyżki cukru pudru.

Uwaga! na zdjęciach nie ma galaretki.

Sposób przyrządzenia:

Ugotować budyń.
Do ugotowanego gorącego budyniu wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać. Wystudzić.
Następnie budyń ukręcić z masłem.

W formie ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Na herbatniki wylać masę budyniową.

Ułożyć drugą warstwę herbatników. Masę krówkową podgrzać (ja ją podgrzewam wstawiając puszkę do garnka z wodą i mieszam), wylać na herbatniki.

Ułożyć trzecią (ostatnią) warstwę herbatników. Ubić śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru, wylać na herbatniki.

Wstawić do lodówki.

Ciasto podajemy posypane wiórkami czekolady (ja ścieram gorzką czekoladę na tarce).
Najlepsze jest po około 24 godzinach przebywania w lodówce. Ładnie się kroi, dobrze smakuje.

Te proporcje są na całkiem dużą formę. Moja ma 21 x 36 cm.

To ciasto jest dość słodkie, ale przepyszne.
W kręgach moich znajomych i krewnych uchodzi za takie, które przebiło moją napoleonkę, bez której nie mogła odbyć się żadna impreza.
Smacznego.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:16, 27 lis 2012

Do góry
Sorki, że ja taka małomówna dziś jestem, ale ....te moje pudełka robią bzzz, bzzz, bzzzzz, muszę poukładać wszytko na miejsce... ale jak zwykle poczytuję... co przerwa to rzut okiem ....
Jeszcze chwilka maratonu i liczę na głębszy oddech..... do Świat może się trochę uspokoi.......
Gadam głupoty w które sama nie wierzę... koniec roku to czas zamykania inwestycji....grrrr.. ale co tam.. pocieszać się zawsze można.... Jak widać są tacy co nawet w listopadzie widzą dużo pozytywnego.. i tego się trzymajmy....
Coś poszukam z fotek wczorajszych Kolorów jaskrawych to faktem jest jak na lekarstwo.. ale brązy wszelkie też lubię Mi się podoba taki ogród.... owszem, wolę kolory bardziej intensywne, ale taki też ma urok

Ogród Sylwii od początku :) 23:05, 27 lis 2012

Do góry
Sylwia u Ani 2011

Ogród Sylwii od początku :) 23:02, 27 lis 2012

Do góry
Pomożemy

Sylwia w Bukszpanowym rok 2011

Krowy, staw i my... 22:50, 27 lis 2012

Do góry
Wcześniej napisałam tak:

"A to przyszłość i moje dotychczasowe plany.
Falowana linia u góry kartki to przyszły kształt rabaty, oczywiście może ulec zmianie ale na razie mi sie podoba"

I wiecie co, nie wiem czy mi się podoba dlatego proszę o pomoc w wyznaczeniu tej rabaty, może macie jakieś pomysły. Opisałam co i jak na zdjęciu, na czym mi zależy. Na pewno zostaje kąt borówkowy, a co dalej ...
Wszystkie uwagi mile widziane

Altana mniej więcej ma być w tym miejscu
1 kratka = ok 1m

Po prostu ogród... 22:49, 27 lis 2012

Do góry
Ewa, Aniu Urszulla - dzięki że zaglądacie i zostawiacie swoje odciski palców

Pomarańcze wysuszone na kaloryferze, nawet mają fajny kolorek, jeszcze muszę dorobić połówki plasterków

Dwustronny wianuszek do okna zrobiony

Wspomnienia 22:42, 27 lis 2012

Do góry
.JPG[/img]
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies