Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w lesie 21:54, 21 lis 2012

Do góry
Grupo ...gratuluję 100tki i życzę kolejny setek

Wizytówka - Ogród u stóp klasztoru 21:54, 21 lis 2012

Do góry

Ogród na Leśnej Polanie 21:49, 21 lis 2012

Do góry
PANDA napisał(a)
No i ta rabata do poprawy, chciałam posadzić cis na nóżce ale czytam w waszych wątkach że często przemarza, może bukszpan?tam sa 3 miskanty, nie wiem czy nie za blisko
.

Słabo widać te miskany na tle kamyczków. Może daj z bardziej zielone - zebrinusy tu by fajnie wyglądały
Ogród na Leśnej Polanie 21:46, 21 lis 2012

Do góry
Ja bym linię tej rabaty z tujami tak poprawiła:

Poszerzyła za krzewem na pniu i zwęziła przy tarasie.
Ta masz chyba trochę cienia to może w to miejsce szersze wsadziłabym rododendrony a przed nimi hosty.
Ogród szmaragdowy 21:45, 21 lis 2012

Do góry
Zakątek. Placyk ze stożkami Inspirując się na ogrodach ogrodowiska, jak mogło ich zabraknąć u mnie.

O....! 21:44, 21 lis 2012

Do góry
Marzenko, gratulacje składam i następnych, równie interesujących stronek, oczekuję

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:41, 21 lis 2012

Do góry
mi trudno uwierzyć, że w maju projekt zaczynał nieśmiało ... a już latem wybuchł na dobre ... fiem ... fiem było co nieco wcześniej ale ja zaczęłam przygodę mniej więcej wiosną ... i kilka moich skojarzeń Madżenkowych

moje ulubione ... ten dom tak ciekawy w formie i tu jeszcze soute

i mija chwila a o wersji soute już nikt nie pamięta ... za to wielu nad geometrią rabat się rozpływa ... karmnik i lawęda ujęta w kubiki to już legenda ... no zielona legenda ...

ten kadr to mój ulubiony

kapusta ... nie znałam ... zakochałam się ...

austinka, której nie kupiłam ... a którą mogę podziwiać tu

the fairy ... które kupiłam i wiem, że w kupie raźniej ... będzie przesadzanie ...

potwór .. no potwora pamiętamy wszyscy !!! tu tyci tyci ...

i na koniec ... lać .. ociec lać !!! koniecznie niech rośnie

Madżenka jak Ty jak twierdzisz tylko kopiować umiesz ... to ja bardzo ciem proszę kopiuj z rozmachem do końca świata i o jeden dzień dłużej ...

i na Zeusa ... nie można piekniej zakopać kawalerki ...
buźka

Pejzaże 21:38, 21 lis 2012

Do góry
Przepiękne ogrody natury! Te jesienne drzewa zachwycają! Cudne zdjęcia.Dziękuję za strawę dla oczu i duszy!.
Lasy Janówskie/lubelskie/ Rzeczka Rakowa -żyją w niej raki.Wije się pośród łąk i w lesie wiele kilometrów.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:38, 21 lis 2012

Do góry
Witaj Małgosiu... Odpisałam u mnie...
Ta Fuksja jest rewelacyjna i koszyk też bardzo mi się podoba...

malgocha1960 napisał(a)

Kwiaty polne 21:34, 21 lis 2012

Do góry
Jolka już umieściła wrotycza, ja umieszczę też swojego.

A to ponoć okropne do wypleniania zielsko, a ma takie małe niewinne kwiatki

Kondziowy Ogród :) 21:31, 21 lis 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

A ja nowym obyczajem ślad palucha zostawiam

Dobrze Aniu że nie środkowego .
No To bym sie załamał
Pejzaże 21:29, 21 lis 2012

Do góry
Tak wyglądała tej listopadowej niedzieli Wisła we Włocławku tuż przed zapadnięciem zmroku. Była lekka mgła i było niebiesko. Minęło 10 minut i nie można już był robić zdjęć. To nazywa się w fotografii magiczna godzina, wtedy gdy światło jest wyjątkowe. Trwa to nieraz tylko kilka minut.

Stan wody Wisły jest nadal niski. Tam gdzie rośnie to rude zielsko, zawsze była woda.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:22, 21 lis 2012

Do góry
Pomożemy

Madżenka, nieustannie zachwycam się
I napatrzeć nie mogę..

[quote Marzena2007 napisał(a)]2012 jesień'

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:18, 21 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Jak miło mi dziś usłyszeć coś miłego.... koszmarny dzień.. chyba ostatnio jak co dzień... Forum to najlepsza psychoterapia ....... wpadam lądować akumulatorki i nastrój.....
Jeżeli Wam trochę lepiej od np takich metamorfoz..to być może się powtórzę, ale ...
2008

lato 2012

jesień 2012

fiesz co ja czuję jak patrzę ... nie wiem jak ... nie wiem gdzie ale muszę upchnąć taką alejkę u siebie ... i ja osobiście to moge mieć powtórkę co drugi dzień ... nigdy za wiele
Ogród przy bocznej drodze 21:07, 21 lis 2012

Do góry
wadol napisał(a)
O la la ale się moje ogrodowe koleżanki rozśpiewały, aż miło.
Dzisiaj i ja mam powód do śpiewu.
Ładna pogoda, moje lilije wsadzone na pocz. października rosną jak na wiosnę.
Ta dam

Bo to są jedyne lilie, które przed zimą wypuszczają rozetę liści To lilie św. Józefa, przepięknie pachną
Ogród w lesie 21:07, 21 lis 2012

Do góry
A co tu tak cichutko? Trzeba coś rozruszać ten wątek, bo zardzewieje. Na setuchnę posyłam trochę pachnidła do lasu. Co tam słychać? Planujecie czy odpoczywacie?

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:05, 21 lis 2012

Do góry
nie no dziewczyny bo ja nie wytrzymam ciśnienia tych 9 stron ... machniom ??? ... bo ja okropnie ciekawa jestem nowej nazwy ...
Ogród Leny. 21:04, 21 lis 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Aniu jakie to fajne co piszesz - piękny sen
Być może czujesz ,że ja planuję moje trzy sprzed domu przesadzić...a w ich miejsce będą wiśnie " ogrodowiskowe" Umbraculifera.

Chodzi o to miejsce

Mogę coś dodać od siebie w sprawie lawendy z wiśniami?
Pomyślałam że ślicznie by było dać gruby łan lawendy , od samych podkładów.
To pewnie by była szerokość ponad metr- 130 cm?
Wyżej masz chyba tylko bukszpany, tak? Pasowałyby i mniej koszenia. Ja bym sadziła lawendy nie za gęsto , co 45 cm, żeby tylko lekko się stykały tworzyły oddzielne kępy. Tylko nie wiem jak długi masz ten pas i czym się kończy ( czy na końcach ta szerokość by była ok)
Jeśli wyżej jest więcej nasadzeń niż bukszpany, to lepiej połączyć coś z lawendą, nie robić jednorodnego łanu, żeby kontrast rabatek nie był taki duży ( wtedy rabata wielogat. by sprawiała wrażenie bałaganiarskiej). Np jakąś fajną, kępkową trawę włączyć plamkami w lawendy.

Lawendy potrzebujesz dużo do takiego planu- ja bardzo lubię lawendę z Auchan ( od kilku sezonów sprzedają w 6pakach wiosną po 18 zł )- jest mała ale bardzo żywotna, z długimi listkami, które są długie także na nowych pędach potem. Kwitła ślicznie. Ja wiosną kupiłam 21 x6 szt, czyli 126 szt, a miałam jeszcze z poprzedniego sezonu kilka sztuk.

Pokażę Ci jak wyrosły- zdjęcie z listopada :

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:54, 21 lis 2012

Do góry
Gabisia napisał(a)
Zasadziłam jeszcze (oczarowana oczywiście rabatą Danusi) trzy Umbrelki przy bocznej dróżce. Cudnie będzie jak już te korony się im powiększą
Jak myślicie?

Witaj Gabi, ja również jestem na topie wisienek Umbre.... Jak szeroko je sadziłaś od siebie i jaka odległość masz od domu. Fajnie, że twój M dał się przekonać do drzewek i mu się podobają, ja swojego dopiero urabiam i myślę że na wiosnę będę miała u siebie też takie piękne drzewka.

Ogródek super, fajne zmiany i jeszcze te brzózki miodzio
Ogród w lesie 20:49, 21 lis 2012

Do góry
Aguś, Grupo w trzech osobach, wybacz...
Świnka Chrum-Chrum ze mnie, że dotąd gratulacji nie złożyłam

Pierwsza setka na liczniku, druga się zaczyna, kwiatkiem należy ją przywitać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies