najwięcej mam
Georgia peach - głównie dlatego że najłatwiej było ją dostać ale muszę przyznać że ona pięknie wygląda początek i koniec sezonu
Southern Comfort
Berry Smoothie
Caramell
Delte dawn - to sadziłam dopiero we wrześniu
palace Purple
tutaj widać trzy odmiany carmell, south i berry
No patrz, a mi sie wydawały podobne do hortensji.
Jesienią kupiłam sporo traw, głownie miskanty i rozplenice. Może najpierw zobaczę co z tego zimę przetrwa
Irenko, tyle stronek naleciało, że nie wiem o którą rabatę chodzi możesz jeszcze raz pokazać to miejsce?
Awatarek już chwaliłam latem powiało pięknie mam pomysł i postulat aby wszyscy na ogrodowisku sobie kupili takie lub inne kapelusze na letnie zjazdy
Kasiu, poniżej wklejam zdjęcie, które dostarczyło mi pomysłu
u mnie tak biegnie chodnik i po obu stronach chciałam zrobic takie rabaty angielskie i podpatruję, co tam posadzić... i zdjęcie ogrodu, gdzie ma być nowe nasadzenie
najpierw pozaznaczam linie, potem zerwę darń i sadzenie, ale chciałabym, żeby ona była kwitnąca od wiosny do póxnej jesieni, a w sezonie zimowym rosło coś, żeby nie było łyso i pusto.
Irenka to jak nic będziesz teraz spacerowała tylko w tą i z powrotem po ścieżce
A kocimientkę polecam bo jest naprawdę bezproblemowa.
Nieszko ja tylko korzystam z Twych porad, zaglądam a u Ciebie też dyskusja nad zmianami.
Z przedstawionych wersji ta mi się najbardziej podoba.
Ja latem zlikwidowałam betonowe ścieżki wokół domu. Wygląda zdecydowanie lepiej, bo ściezki były betonowe i brzydkie. Ale brakuje spaceru suchą nogą o poranku, przed pracą
ja u siebie posadziłam czyściec+szaławia+przywrotnik, oczywiście z kocimiętką też wygląda bosko i tak u mnie będzie czyściec ładnie rośnie, tylko w roku posadzenia/przesadzenia mniej rośnie, ale od następnego roku juz jest świetnie
z tych wymienionych przez ciebie roślin, mam tylko szałwię, ale na innej rabacie wśród kulek z bukszpanów variegata; i ta kocimiętka bardzo mi się podoba i chyba tez czyściec chcę i przywrotnik, bo Beata pokazała fajne zdjęcie z nim i kocimiętką.
tu szałwia omszona z hakone, bukami trikolor i czosnkami
Witaj, ładnie u Ciebie odwaliłaś kawał dobrej roboty jak na 4 lata. Na roztoczu nigdy nie byłem wybierałem się kilka lat i zawsze coś innego wypadło ale wiem że jest ładnie ze zdjęć. Pozdrówka i gratuluję 200. Hejka
Irenko, tyle stronek naleciało, że nie wiem o którą rabatę chodzi możesz jeszcze raz pokazać to miejsce?
Awatarek już chwaliłam latem powiało pięknie mam pomysł i postulat aby wszyscy na ogrodowisku sobie kupili takie lub inne kapelusze na letnie zjazdy
Kasiu, poniżej wklejam zdjęcie, które dostarczyło mi pomysłu
u mnie tak biegnie chodnik i po obu stronach chciałam zrobic takie rabaty angielskie i podpatruję, co tam posadzić... i zdjęcie ogrodu, gdzie ma być nowe nasadzenie
najpierw pozaznaczam linie, potem zerwę darń i sadzenie, ale chciałabym, żeby ona była kwitnąca od wiosny do póxnej jesieni, a w sezonie zimowym rosło coś, żeby nie było łyso i pusto.
dzięki Aniu, nawet dzisiaj trochę brandy wypiłam żeby nic mi się nie przyplątało i krew szybciej chodziła
jutro powinno już być o wiele cieplej odwzajemniam Alba Luxurians
U mnie na półmetku zimy mają się doskonale, chłodna piwnica, temperatura 0-5 stopni, bez światła, w wyzszej tempetaturze fotka druga powyżej 10 stopni i trochę światła, nieco gorzej liscie trochę podsychają.
Dobrze Haniu, że widać poprawę. Chociaż mało choruję to za to przechodze okropnie i zawsze jedną nogą stoje nad dołkiem, wiem jak choróbsko może dać w kość. Myśl o wiośnie,
już nie długo jeszcze miesiąc i będzie dobrze Gratuluję 900