Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 19:42, 20 sty 2013

Rench napisał(a)
Pozdrawiam Irenko
Chopiny posadziłam jesienią,aż 9 szt. Mam nadzieję że będą tak okazałe jak Wasze

Reniu, sporo ich posadziłaś!!! u mnie 5 tam rośnie, też w ubiegłym roku, konkretnie w kwietniu sadziłam
na pewno będą wielkie!
nieszka 19:53, 20 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Irenko, tyle stronek naleciało, że nie wiem o którą rabatę chodzi możesz jeszcze raz pokazać to miejsce?
Awatarek już chwaliłam latem powiało pięknie mam pomysł i postulat aby wszyscy na ogrodowisku sobie kupili takie lub inne kapelusze na letnie zjazdy

Kasiu, poniżej wklejam zdjęcie, które dostarczyło mi pomysłu

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/348-ogrody-angielskie-packwood-house-garden/photos

u mnie tak biegnie chodnik i po obu stronach chciałam zrobic takie rabaty angielskie i podpatruję, co tam posadzić... i zdjęcie ogrodu, gdzie ma być nowe nasadzenie

najpierw pozaznaczam linie, potem zerwę darń i sadzenie, ale chciałabym, żeby ona była kwitnąca od wiosny do póxnej jesieni, a w sezonie zimowym rosło coś, żeby nie było łyso i pusto.

Irenka to jak nic będziesz teraz spacerowała tylko w tą i z powrotem po ścieżce
A kocimientkę polecam bo jest naprawdę bezproblemowa.
KasiaWB 19:54, 20 sty 2013

irena_milek napisał(a)

chciałabym, żeby ona była kwitnąca od wiosny do póxnej jesieni, a w sezonie zimowym rosło coś, żeby nie było łyso i pusto.

jak chcesz coś zimozielonego to może od strony alejki zaplanujesz bukszpanowy niski żywopłocik i za nim coś posadzisz, ale wtedy rośliny nie będą się wylewać na alejkę i to jest mały problem... A może wśród tego kwiecia posadzisz kulki lub kwadraty bukszpanowe lub z cisa wtedy zawsze coś zimą będzie jak byliny schowają się pod ziemią... chyba, że nie będziesz ścinać jesienią wszystkich bylin, które do jesieni będą kwitły, no ale tylko badylki będą wystawać ze śniegu, bez formy..... Jak dosadzić żurawek w odpowiednim kolorze to zimą i tak śnieg zasypie.... Jak zimą ma być też atrakcyjnie mus dać bukszpana lub cis...
nieszka 19:59, 20 sty 2013

Zimą fajnie wygląda rozchodnik okazały
Moniika 20:05, 20 sty 2013

Irenko! Śliczne zdjęcie w awatarku ! Takie słoneczne piękne !
wiunia 20:09, 20 sty 2013

Pozdrawiam Irenko! Zgadłaś -prawie mnie zasypało wczoraj śniegu ogrom, mrozik - uwielbiam taką pogodę, a moje psy to dopiero mają raj ! Codziennie dłuuuugie spacery dają im taką frajdę , że hej ! Pozdraweiam jeszcze raz cieplutko i życzę miłego wieczorku !!!
malgocha1960 20:09, 20 sty 2013

Irenjko,jestes jak odrzutowiec,tano u kogos w gościach,teraz w pieknym kapeluszu i ponad 200 postów do nadrobienia.
Tess 20:20, 20 sty 2013

Irenko, niemożliwa jesteś Znowu nowy awatarek?
Pięknie wyglądasz.

Idę poczytać, coś Ty już zaplanowała w ogrodzie.
Urszulla 20:31, 20 sty 2013

Ładna ta inspiracja Irenko
ewa004 20:50, 20 sty 2013

Irenko ,ale nowym zdjęciem w awatarku to wymiatasz śliczne
Tylko przyłóżcie się do tego czarowania