Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rozpoznawanie traw 12:31, 04 lip 2022

Do góry
Overdam ma dwa paseczki białe po bokach. Ten który ma 1 pasek środkiem nazywa się Avalanche.
Trzcinniki mają jeszcze jedną ważną zaletę, startują bardzo wcześnie bo na początku kwietnia, szybko rosną i dzięki strzelistym kwiatom zdobią ogród całą zimę aż do marca. W marcu ścinamy a w kwietniu już zielenią się na nowo, i wtedy najbardziej widać różnicę między Overdam (więcej białego) a Avalanche (więcej zielonego). Od lipca gdy zaczynają dominować kwiaty (jak na powyższym zdjęciu) różnice w kolorystyce liści nie są już tak wyraźne i obie odmiany wyglądają podobnie. Mam porównanie bo w szkółce się pomylili i przysłali mi obie odmiany.

Poniżej zdjęcia obu odmian rosnących koło siebie.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 12:24, 04 lip 2022

Do góry
Warzywniak i pierwsze zbiory ogórków. Trochę mi przerosły, bo przez weekend nie miałam czasu się nimi zajmować

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:04, 04 lip 2022

Do góry
Judith napisał(a)
No i rabata skończona.:

Minimalistyczni, ale jednak z lekkim pazurkiem. Mam na myśli, że nie w rządkach pod linijkę. Bardzo ładni
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:38, 04 lip 2022

Do góry
Asia u mnie wygwizdów tak jak u Soni więc wolałem nie ryzykować zwłaszcza z młódką ( jak zawsze)

Monika ten Blue jest super blue

Frisbee Petticoat

Cotton Candy

Everbloom Red Wonder syn. 'Red Ball'.

widok z tarasu i odwrtnie
Ogród z rzeźbą 11:32, 04 lip 2022

Do góry
Potwierdzenie, że udało ci się udawać choć przez chwilę lemura...
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:27, 04 lip 2022

Do góry
ubiegłoroczna zmiana przy bocznym zejściu z tarasu

przy okazji poszerzony zakątek hortensjowy, niektóre małe sadzonki jeszcze w doniczkach po zimowaniu w piwnicy

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:17, 04 lip 2022

Do góry
Czosnki się kłaniają

Widać w tle jak Śś goni magnolię w przedogródku

Miłego dnia wszystkim
Wszystkiego po trochu 11:17, 04 lip 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Takie cudo mam

I takie

Ogrodówki podziwiam u innych, bo u mnie dla nich za zimno.

Liliowce cudo. Jakoś je polubiłam odkąd mam ich więcej
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:13, 04 lip 2022

Do góry
Zazdroszczę cienistych ogrodów,ale lubię też ten mój słoneczny

Robi się kolorowo... Końcem lipca powinno wszystko kwitnąć i to będzie mój ulubiony czas

Trawnik przeżył upały i suszę bardzo dobrze ,mimo że podlewany
co 5-7 dni

Kffiotkki i trawki ,uwielbiam

Do raju daleko - u Ewy 11:12, 04 lip 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Moja nowość z ubiegłego roku - Doppio Bianco
Sliczna jest

Bardzo mi się podoba

Moje ogrodówki znowu nie zakwitną, no trudno
W ogródku Martki 10:50, 04 lip 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Kosmosy Cupcake - zamawiałam różowe i białe nasiona, pierwsze kwiatki mało cupcake-owe, czekam na te spódniczki w pełnej formie. Rozkręcają się.

Ależ ta oranżeria daje piękne tło dla zdjęć Gdyby to nie było tak skomplikowane, pomalowałabym swoją szklarnię.
W ogródku Martki 10:44, 04 lip 2022

Do góry
Kosmosy Cupcake - zamawiałam różowe i białe nasiona, pierwsze kwiatki mało cupcake-owe, czekam na te spódniczki w pełnej formie. Rozkręcają się.

Chabry już kwitną na dobre i grupowo.

Kaszubskie piaski 10:36, 04 lip 2022

Do góry
Parę migawek z rabaty.

Kaszubskie piaski 10:31, 04 lip 2022

Do góry
Rabata angielska nabiera kolejnych barw. Coś przekwita, coś innego zakwita. Róże zaczęły swój doroczny spektakl. Powoli wypełniają się wolne miejsca na rabacie. A w te nie zajęte wchodzi natura

W ogródku Martki 10:28, 04 lip 2022

Do góry
Bez latarki też znajdzie się coś ciekawego, sądząc po gabarytach - żarłoczne. Letnie kolorki. Przeniosłam na ścieżkę - szybko zadziałał łańcuch pokarmowy.
Paź królowej we własnej skórze

Ogród w dolinie 10:24, 04 lip 2022

Do góry

Hortensje wims red również już prawie. W tym roku są dużo ładniejsze.

No liliowce rozkręcają się już są ładne ja zawsze się z nimi przepraszam, mam ich kilka, ale wędrują po ogrodzie, bo zawsze jakoś mi nie pasują, potem pięknie kwitną na Ogrodowisku, no i je przepraszam a hortensje, z roku na rok będą Cię zachwycać, będą coraz ładniejsze
W ogródku Martki 10:24, 04 lip 2022

Do góry
Na tej samej rabacie miałam jeżówki Cherry Fluff i te nn - nn rozkręciły się, i to jak ChF nie przeżyły - a rabata dość wilgotna. Więc może dochodzić … czynnik genetyczny?
Albo! zawartość torfu w doniczce.
Ogród z uśmiechem 10:23, 04 lip 2022

Do góry
Ogród z uśmiechem 10:21, 04 lip 2022

Do góry
Wczoraj zlot czarownic mazowieckich i lubelskich u Ani - Kwartet. Oczywiście jak zawsze było co oglądać, było co posłuchać, no i było na co patrzeć Aniu, buziaki
Piękne zdjęcia są u Zany, Gosiek33 i Inki. Ja miałam w ręku tylko komórkę więc nie będę się wygłupiać z pokazywaniem - tylko kilka, które jakoś wyglądają.

Zieleń, drewno i antracyt 10:21, 04 lip 2022

Do góry
Martka napisał(a)
To wodne, kwitnące "coś" przypomina mi zawilce jesienne, przepiękne! Uwielbiam u Ciebie tę gęstą cienistą rabatę, taką przepychankę liścia wszelakiego, wzrok nurkuje i nie chce przestać Nurkuje również w warzywnikach, wiejskiej, kosmosikach (miałyśmy chyba taką samą listę nasion ) i cyniach, dalie to już w ogóle rarytas do podziwiania. Mówisz, że rosną w warzywnikach różności? To się chwali, KB zawsze powtarza, że nic gorszego od gołej ziemi ... Czego chcieć więcej? Mój trawnik w bardzo podobnym stanie, może nawet gorzej, rzekłabym w fatalnym. Też dumam, co z tym fantem zrobić.
Masz fajny czas

Wodniaki rzeczywiście bardzo wdzięczne, zaskoczyły mnie kwitnieniem i to synchronicznym
Leśną to samograj, tu każda roślina walczy o swoje miejsce. Chociaż dla nadmiarów białych fiołkow nie mam litości. Zaczęłam też przerzedzać liście hosty olbrzymki. Poza tym głównie ją podziwiam.
Nasiona te same powiadasz? Czekam w takim razie na Twoje zdjęcia. Kosmos Cupcake zamawiałam biały, a trafił się różowy rodzynek

Przekwitająca Golden Celebration

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies