Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 16:31, 06 paź 2022

antracyt 18:00, 06 paź 2022

Martka napisał(a)

Telefon mi przypomniał, że dokładnie dwa lata temu wdrapałam się na Bystrą Ławkę na Słowacji. Podzielę się z Wami tym wspomnieniem. Ech. Muszę wrócić na górskie szlaki, Mary, narobiłaś apetytu…

Ale mi przyjemność sprawiłaś tymi zdjęciami
Ja mam straszny lęk wysokości i do tego dziwne reakcje błędnika (kiedy patrzę na pionową ścianę w górę kręci mi się w głowie ) i dlatego ten szlak to był/jest szczyt moich górskich możliwości Super miejsce, trochę inne od tego co w naszych Tatrach widać, bardziej surowe i mniej oblegane
Mary 21:40, 06 paź 2022

Martka napisał(a)
Marysiu, encyklopedia traw powstaje Lady U nie widziałam na żywo (u Mrokasi piękne). Hameln tak, bo mam od wiosny pięć. Ciemne nie są. Podziwiam Twoją biegłość w operowaniu informacjami, co rośnie u kogo w ogrodzie Dzięki, chyba zaryzykuję, może czynnik dolnośląski oraz doniczkowy zmienia te kolory... Marysiu, czy planujesz jakieś ogrodowe fotki wrzucić?

Użyłam wyszukiwarki, żeby sprawdzić kto ma Lady U. No i szybko się okazało, że Mrokasia ją ma i że ma też Hameln.
Ogrodowe fotki... Hmm... No może się jakoś zmotywuję.
Gruszka_na_w... 21:56, 06 paź 2022

Róże masz w znakomitej formie. Moje w większości przeszły już w stan spoczynku.
Te górskie widoki są niezwykle surowe. Lubię prostotę, ale ta na zdjęciach budzi mój niepokój.
Może siedź jednak w tej swojej cudnej oranżerii i pisz dla nas ciekawe teksty o swoich wojażach w bardziej "ludzkie" miejsca. Bystra Ławka jakaś taka mocno depresyjna jest. Otchłań jak nic.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ajka 21:57, 06 paź 2022

Uwielbiam góry, piękne zdjęcia. Właśnie zastanawiamy gdzie się wybrać na weekend bo ma być ciepło. Niestety Słowacja dość daleko na taki wypad.

Jakby co ja mam u siebie zdjęcie Hammeln i Lady U.
Mary 21:59, 06 paź 2022

Martka napisał(a)
Dziewczyny, trawy jutro sadzę. Eksperyment i ryzyk fizyk. Za rok będę się martwić. Właścicielka sklepu nie chce przyjąć reklamacji, pisze, że mogę zwrócić. Dwukrotna opłata za przesyłkę mija się w tym przypadku z celem, pozostaje mi zaufać. Najwyżej przesadzę lub odsprzedam. Inflacja mi nie zeżre przynajmniej tych pieniędzy

Telefon mi przypomniał, że dokładnie dwa lata temu wdrapałam się na Bystrą Ławkę na Słowacji. Podzielę się z Wami tym wspomnieniem. Ech. Muszę wrócić na górskie szlaki, Mary, narobiłaś apetytu…

Przejście między Małym Triglavem a Triglavem i widok z tej trasy na schroniska pod Triglavem.
Smacznego.
Martka 23:09, 06 paź 2022

Zuzko, jaka zbieżność doświadczeń! wspominam tę wędrówkę chętnie, właśnie ze względu na spokój i dzikość, o której piszesz. „Momentów” nie było wiele, ale komin na ostatnim odcinku tuż przed szczerbą jest wyzwaniem i chwila na ławce - bułka z masłem to to nie jest, więc Twój maks jest bardzo odważny Lęku wysokości nie mam, ale w takich miejscach dreszczyk zawsze jest, koncentracja konieczna. Na szczęście jest wiele pięknych tras i szczytów dających poczucie bezpieczeństwa.

Marysiu, trzeba jeszcze wpaść na to, by Lady U szukać więc podtrzymuję  Oj, motywuj się  tu się tęskni do ładnych widoków

Haniu, dziś było kilka chwil na podziwy róż. Zaprezentowały się Lubię tę górską otchłań, zmienność widoków, ten inny wymiar, jego potęgę, podziwiam urzeźbienia i nigdy nie mogę im się naprzyglądać. Lubię też śnieg i lód, surowość. Móc jej spojrzeć prosto w oczy - niezapomniane. Roślinność można podziwiać na każdej wysokości

Ajka, znasz może Skalne Miasto? Na weekendowy wypad fajny cel, na jeden dzień. Zazdroszczę bliskości gór. Zajrzałam do Ciebie, dziękuję za zdjęcia, Hameln jest znacznie jaśniejsza od Lady U i znacznie od mojego nabytku. Przy okazji uśmiałam się z Twoich rabat na szerokość żurawki, też podobne miałam wyobrażenia o szerokości rabaty

OMG, Marysiu, nie zasnę! Sprawiłaś mi ogromną niespodziankę! Niepowtarzalna jest ta trasa na Triglav po grani. Ale raczej koniecznie potrzebowałabym lonży Cudne zdjęcia, dziękuję!

ElzbietaFranka 23:53, 06 paź 2022

Martka dostałaś dobre piorkowki hameln Wsadzają i nie przejmuj się.
Dzisiaj zrobiłam foty u siebie zaraz wstawię. U mnie też są ciemne. Roztarłam jednego kota i wysypały się nasiona.
Jest to ładna piorkowka średniej wysokości nie jest duża.
Martka 08:42, 07 paź 2022

Elu, zajrzałam, u mnie czas pokaże na razie nie jestem na 100% przekonana, za rok ogłoszę wyniki
Martka 08:44, 07 paź 2022

Zajrzałam na chwilkę do ogrodu, o poranku widoki lubię najbardziej…
Zanudzam, ale buki Dawyck Gold o tej porze roku są tak powabne!

Dobrego weekendu!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies