Wadol, oto moja lekcja powitalna: posadź ulubione kolory bratków, podlewaj, czasem daj im nawozu do kwiatów, usuń chwasty. Potem znajdziesz w pobliżu małe sadzonki, wtedy wykop im dołeczki, daj kompostu, wsadź i patrz jak rosną. Pozdrawiam. Bogdziu, jeszcze go nie znasz, brzmi jak byś chciała go poznać bliżej...on jest chętny zawsze.
Tymczasem cieszymy się, że do nas zaglądasz i też pozdrawiamy Ciebie i M. i Twój zawsze piękny ogród.
Listopad w moim ogrodzie...srebro i złoto, i brylanty.
Bardzo mi się ta jej nowa dramatyczna twarz podoba. Zupełnie jak u nas ludzi, czas przywołuje zmarszczki i pokazuje w nich wszystkie przeżyte doświadczenia:
A drzewa? ośłonić bym troszkę się chciała.... Na lawendę mam chrapkę od dawna, ale u mnie glina okrutna. Dodam jeszcze jedną fotkę, może komuś jakiś pomysł do głowy wpadnie? Na wiosnę będzie tu pusto, owocowe wylatują:
Listopad.
Ogródek mniej więcej posprzątałam na zimę. Już opustoszał, bez jednorocznych, a zimozielone jeszcze za mało rozrośnięte. Całość z perspektywy balkonowej wygląda tak:
To zdjęcie mam bardzo nieostre, ale pozwala się zorientować gdzie co jest i jak wyglądają teraz okolice ławeczki:
a to część ogródka prowadząca do bocznej furtki widziana z góry:
Może nie są to szczyty estetyki, ale że na początku było jak widać poniżej, to ja i tak jestem zadowolona:
Dziękuję za odwiedziny. Lekcje proszę bardzo, na Twoje ryzyko.Też się uczę od innych, i na swoich błędach, i ciągle coś poprawiam. Ładnie piszesz o swojej okolicy, będę częściej zaglądać.
Na powitanie dzisiejszy "kwiatek" z mojego ogrodu z pozdrowieniem.
Witaj Danusiu, dziękuję za pomysły.Trzy trzmieliny zamiast tawulców Crispa to chyba dobry pomysł - dzięki. Miskanty chyba mi się tam nie zmieszczą. A hortensje to w którym miejscu by dobrze wyglądały? bo już wcześniej o nich myślałam, tylko bardziej w lewą stronę, po drugiej stronie wierzby widocznej na jednym ze zdjęć. Może uda mi się zaraz znaleźć lepszą fotkę to wstawię.
W którym miejscu miałaby być ta rabata wyspowa przy altanie? I jak miałaby wyglądać? Na coś ładnego zawsze miło popatrzeć
Ryszardzie z sukcesu bardzo się cieszymy
I jako brać ogrodowa szczerze gratulujemy.
Komisja by musiała mieć klapki na oczy
Aby nie nagrodzić Twój ogród uroczy.