Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zmyślony 11:35, 06 sty 2013

Do góry

Ogród w skali mikro :) 11:34, 06 sty 2013

Do góry
A jak już jesteśmy przy naturalnych metodach uprawy , typu kompostownik , może powinnam się " pochwalić " , że moje roślinki podlewanie są jedynie deszczówką .. Na etapie końca budowy zakopalismy pod ziemią dwa zbiorniki na wodę opadową,zbierające ją bezpośrednio z rynien... Jeden zbiornik jest z przodu , a drugi z tyłu... Nawet system automatycznego podlewania korzysta z tej deszczówki ... Koszty wody na ogród - zero .... Polecam gorąco
Ogród zmyślony 11:33, 06 sty 2013

Do góry
no i proszę stipka w lawendzie

Dla odmiany czas na zmiany... 11:19, 06 sty 2013

Do góry
wspomnienia

dzieciołki miały radochę
Rajski ogród Ani 11:16, 06 sty 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Piękne obrazki pokazujesz... ale Twój ogród też jest piękny. Pospacerowałam trochę i nawet trochę się zasiedziałam oglądając wątek od początku, miło było u ciebie, rajsko wśród tylu kwiatów.
Elu dla ciebie tez mam kolorki :ale to już z mojego ogrodu

Aniu, piękne te fotki, a najdłużej się zatrzymałam na dzwonkach, też kiedyś takie miałam, ale gdzieś wyginęły, a miałam trzy kolory... biały, różowy i niebieski...
Teraz mam inne, ale tamte zawsze mile wspominam...
Pozdrawiam cieplutko... u nas śnieg zaczął padać...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:04, 06 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)

Do tej pory mój m nie miał nic do tego co się dzieje na rabatach,nie pomagał,ale też nie przeszkadzał .
Nagle wszystko nie pasi

Beznadziejny przypadek M.... olej fochy...rób swoje ... i dla Ciebie trochę energii..

Marto!Pewnie czyta O... i podoba mu się mój ogródek!
Aniu ! piękne irysy i reszta!
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:03, 06 sty 2013

Do góry

A tak było rok temu 3 kwietnia.. to tylko 3 miesiące Damy radę ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:59, 06 sty 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Do tej pory mój m nie miał nic do tego co się dzieje na rabatach,nie pomagał,ale też nie przeszkadzał .
Nagle wszystko nie pasi

Beznadziejny przypadek M.... olej fochy...rób swoje ... i dla Ciebie trochę energii..

Hirutkowy raj:)) 10:57, 06 sty 2013

Do góry
Ale dzisiaj zaczął sypać śnieg,biało w całej okolicy

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:56, 06 sty 2013

Do góry
W pochmurny dzień zostawiam zaglądającym żółte słoneczka... nie jest to ulubiony kolor na ogrodowisku..ale mi sie podoba

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:44, 06 sty 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Pozdrawiam Aniu
Jesteś niestrudzona w tych przemeblowaniach
Fotki świetne !

Bo nie lubię nuuuuuudy

Martek napisał(a)
Pomysły ...Dobrze,że dwie osoby je mają nie jedna
Powodzenia Ludzie !!!

Kolorowo i ciepło na twoim wątku Aniu

Martek bo my obydwie lubimy kolorowo.. i na szczęście mój M się z czasem przekonał do ogrodu i moich kwiatuchów ..ale początkowo patrzył niezbyt przychylnie

Kasiek napisał(a)
Wlazlam i tu Masz przepiekny ogrod,pozwolisz ze bede tu czestym gosciem?

I ta przestrzen....Jak skoncze wzdychac to Ci powiem

Kasiu z pięknej Bawarii - tu nie ma do czego wzdychać.. ale napewno ADHD nas łączy..... u mnie więcej głupot niż ogrodów, ale by Danusia mnie nie prześcigała z forum muszę i roślinki pokazywać....

Bea napisał(a)

czy to jakiś angielski ogród

Mój ogród ma styl MÓJ i SIAMA SIAMA ....ale angielskie ogrody mi się chyba najbardziej podobają

malgocha1960 napisał(a)
Aniu,masz niesamowitą energię,za którą cie podziwiam.Narty,sylwester,cudowne chwile,zaraz potem rewolucje ogrodowe,jak tu nadrobic i nadążyć za tobą w moim wieku i z ta waga?

Oj energia już nie ta...... a i waga ciągle do przodu...ale wiosną powinno spadać..... a wiek .. nie przesadzaj..też metryczkowo trochę już mam...... na szczęscie tylko w metryce..bo w głowie o połowę mniej

Celina napisał(a)

Nie mam czosnków i trza nadrobić !! Tylko gdzie je upchnąć? HHMMM ??

Coś się wymyśli.! Dobrego dnia Aniu

Czosnki upchaj w trawy, hosty, liliowce i gdzie się da..... dobrze jak w czymś rosną to nie widać zasychających liści

Dzięki Konstancji-Izabelo..... udało mi sie zrobić jak Wy....... i teraz w jednym poście odpowiadam wszystkim
Kolorowe rabaty 10:35, 06 sty 2013

Do góry
Basia_1987 napisał(a)

Zostawiam kolorowy ślad i pozdrawiam Wszystkich Gości

Piękne te cynie, a pomyśleć, że kiedyś ich nie znosiłam - to były najpopularniejsze kwiaty w ogrodzie mojej teściowej...

Rozumiem Aldonaz ,ale daj spokój to tylko kwiaty nic ci nie winne )))))))))))))))))))))))))))

A tak poważnie jesteś jedyną osobą ,która miała takie cynie i pamiętam,że jeszcze też białe
W maju ubiegłego roku miałam okazję trafić takie,ale się nie skusiłam troszkę później żałowałam dla nasion mogłam je wziąć
Pozdrawiam kochana

Jakie fajne krzaczaste cynie co to za odmiana?Jakieś miniaturowe?Podsadziła bym sobie dołem u siebie .Ja tez lubię cynie i astry- to moje faworytki

Basiu to są miniaturowe cynie takie właśnie krzaczaste,rabatowe fachowo nazywają się cynie wąskolistne .
Pewnie,że można nimi zrobić stópki dla wyższych pięterek
Nasiona jakieś się znajdą
Kolorowe rabaty 10:33, 06 sty 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
Wracając do cynii, zapomniałam o pewnych rzeczach i podobają mi się w moim ogrodzie, szczególnie te niskie. Zebrałam nasiona, ale nie wzeszło ani jedno. Tak więc była to przygoda jednego sezonu.

Ale była Można zawsze do niej wrócić ,nasiona są
ogrodoweimpresjejolki 10:31, 06 sty 2013

Do góry

Jolu, jak taki "zestaw " będzie na działeczce to już wiosna "pełną gębą "
Aż się uśmiechnęłam na ten widoczek
ogrodoweimpresjejolki 10:21, 06 sty 2013

Do góry
Ja tez w tym roku ograniczę "parapetówkę" . Żeniszki kwitną bardzo długo, więc nawet wysiane bezpośrednio do gruntu długo będą cieszyć. A zanim zakwitną oczy będę ciszyć np. szafirkami

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:37, 06 sty 2013

Do góry

Nie mam czosnków i trza nadrobić !! Tylko gdzie je upchnąć? HHMMM ??

Coś się wymyśli.! Dobrego dnia Aniu

Moje poletko 09:27, 06 sty 2013

Do góry
Wiuniu dzięki

Sebek fajnie że wpadłeś,Ty taki zaganiany chłopak Błyszczy, bo nówka nie śmigana

Aniu, blat cieszy ale jeszcze bardziej to co pod nim, cała moja przestrzeń...no może 3/4

Małgosiu , Ty po przejściachremontowych ,będziesz moim guru w spr. kuchni

U mnie dzisiaj szaro-buro za oknem;niedziela pogodowo raczej nie nastraja optymistycznie.
Ale grunt to się nie dać !

Kawusia pachnie, leniwie spokojny poranek, rodzinka pochrapuje za ścianą...

Miłego dnia wszystkim odwiedzającym

Ogród z perspektywą na przyszłość 09:08, 06 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To rabata, która ma byc tą lawendową :

Na tej rabacie widzę kopię rabaty od tego holenderskiego sąsiada - czyli łan lawendy, a w niej 3 szt. jakiejś formy piennej - bukszpan/cis kula na pniu, ewentualnie trzmielina na pniu. Tak równomiernie rozmieszczone na rabacie. Opcjonalnie cała rabata otoczona jeszcze obwódką z bukszpanu. Albo nie cała, tylko dwa prostopadłe do siebie boki (np. te gdzie masz teraz pas bukszpanów i lawendy). Wg mnie prosto, ale z klasą. Pasowałoby do Twojego domu . Czy do tej sosny, która już tam rośnie jesteś bardzo przywiązana?

Negocjuję, bo to ten prezent od znajomych i sam tam wszadził Już od dawna ten temat jest na tapecie. Muszę trochę popiłować haha
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 03:30, 06 sty 2013

Do góry

I ja tu przybylam i rozyczke na niedzielny poranek zostawilam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 02:22, 06 sty 2013

Do góry
Dobranoc Danusiu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies