Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w budowie - nieustającej 17:36, 11 lis 2012

Do góry
I właśnie po to ma się ogród

Pomarańczowy i fiolet to moje ulubione zestawienie
Pozdrawiam.
Ogródek na trzy lata 17:31, 11 lis 2012

Do góry
Wszystko w wariancie szaro-różowym.

I obowiązkowo - koperki:

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:30, 11 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Czy woda z rynny na daszku będzie was zalewać? No po prostu jest bezsens,robi drewutnię,żeby mieć suche drewno,a potem zalewa z góry deszczówką.Żeby głupota ludzka umiała fruwać.......

Haneczko, jest takie prawdopodobieństwo bo daszek wąski i ma tylko jedną rynienkę na jednym z wąskich boków... Sąsiad twierdzi, że będzie deszczówkę tam zbierał.... Ja się przejmowałam, że mi widok zepsuli daszkiem, a tu jeszcze i woda... Ręce opadają... Ponownie się cieszę, że nie zaplanowałam z tamtej strony tarasu a garaż.....
Jeszcze Wam pokaże co będzie widoczne przy podjeździe, wejściu do domu, z biblioteki i z dwóch sypialni...
od ściany ich domu do siatki podobno zachowane są 4 metry... bliżej jest ten balkon na górze... wejście do naszego domu będzie naprzeciwko tego okna na dole i w linii prostej od wejścia do siatki jest 10 metrów... Planuję ten fragment z oknami obsadzić gęsto świerkiem serbskim... i niech mi tylko ktoś coś powie....

Ogródek na trzy lata 17:29, 11 lis 2012

Do góry
Czego mi będzie w domu brakować to zachodów słońca. Jest to temat w sztuce malarskiej i fotografii oklepany, uchodzący za mało ambitny itd, itp., ale natura całkiem nie zwraca na te nasze opinie uwagi. Miewamy tutaj na tarasie całe spektakle, czasem sielskie, a czasem bardzo dynamiczne. Szkoda mi tego będzie. Dzisiaj, przed chwileczką było tak:

Bajszowe klimaty 17:28, 11 lis 2012

Do góry
Kwa, kwa dla smakoszy
Kolorowe rabaty 17:20, 11 lis 2012

Do góry
marzena napisał(a)

Marzenka i ja po zmierzeniu temperatury ciała ))))

no i jaki wniosek Marta ?
...ja mam chyba emocje w spokoju... a Ty przy serduchu masz ciepło...obok kogo tam siedzisz ?

Zbysiu ma się rozumieć )))))))))))Marzenko
Moja największa pasja - ogród 17:19, 11 lis 2012

Do góry
Kasik.. ja już tadycyjnie wpadam z gratulacjami na sto +2 ..... ale dziewczyna na sto dwa , to jak najbardziej pasuje
I tradycyjny kwiatuszek.... będzie pasował do projektowanej rabatki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:08, 11 lis 2012

Do góry
krisec napisał(a)
Kasiu jeszcze zimy nie widać. Obiecałem że naszkicuję planik cichego wodogrzmotu, ale nie wychodzi mi to za dobrze, brak doświadczenia w przełożeniu wizji na papier.
Ale może się spodoba.
Zastosować można to jako element wolno stojący przy tarasie lub w linii ogrodzenia .pozdrawiam.

Krzysiu, bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie i poświęcony czas Twoja propozycja jest bardzo ciekawa, ale będzie z tym problem, przede wszystkim dlatego, że niestety brak jest u mnie miejsca na przestrzenne budowle od brzegu tarasu do ogrodzenia będzie.... 4,12 m (( trzeba jeszcze doliczyć schodki na taras, ścieżkę do tarasu, grubość muru ogrodzeniowego i.... w zasadzie już prawie nic nie zostaje.... a akurat chciałabym taką ścianę mieć naprzeciwko drzwi tarasowych i tarasu tzn. aby widzieć i słyszeć wodę siedząc na tarasie ale również aby była widoczna z wnętrza jedyna możliwość to zrobić wylewkę w murze ogrodzeniowym i jakiś mały zbiornik na wysokości gruntu, do którego ta woda będzie wpadać. No i tutaj pojawiają się kwestie techniczne tzn. czy taki dwuwarstwowy mur pomieści wylewkę i co tam do tego trzeba - bo może trzeba w tym miejscu zrobić szerszy mur?... i ile mimimalnie powinnam przewidzieć na zbiornik do którego ta woda będzie wpadać.
Tak sobie teraz myślę, że może ten pomysł to nie dla mnie, ze względu na brak odpowiedniej przestrzeni... Może się zapędziłam w pomysłach? Może dla mnie wynaleziono pionowe ściany wodne albo kule granitowe z ciurkadełkiem .... ale taki mur z którego leci woda jak u Ciebie bardzo mi się podoba.... i najchętniej widziałabym to w okolicy tarasu, drugie ewentualne miejsce jest tuż obok - naprzeciwko wykuszu jadalni, ale tam widzę coś innego - albo ciekawą rzeźbę albo ładną donicę z sezonowymi roślinami ech....niestety narazie to tylko plany
Muszę spróbować narysować to co mi siedzi w głowie
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Początki w Kruklandii 17:04, 11 lis 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
Justynko, a nie możecie mieć miejsca na ognisko zamiast grilla murowanego? Czy może nie ma tu zgodności małżeńskiej "w tym temacie?
I gdzie Ty masz teraz i chcesz mieć w przyszłości plac zabaw, drewutnie, butle itd.?

Widać, że wróciłaś do pracy, jakby Cię mniej na forum..

Oj mniej mnie wszędzie....do domu czasem zjeżdżam o 20...
Grill czy ognisko? Grill chyba szybszy w obsłudze przy dużej ilości gości....tak mi się wydaje. A ognisko daje fajny klimat i kiełbaski z ognia nie z węgla No nie wiem jeszcze....

Zaraz wrzuce jak mam obecnie.....a jak mogłoby być po przemeblowaniu
Propozycja interesująca...jak zwykle
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:17, 11 lis 2012

Do góry
A tu moja przyszłościowa zmora.... słynny daszek sąsiadów..., na który obecnie w sposób innowacyjny sąsiedzi skierowali dodatkowo rynnę.... Koloru domu- jaskrawo zółtego już w ogóle nie komentuję...

Początki w Kruklandii 16:13, 11 lis 2012

Do góry
Justynko, a nie możecie mieć miejsca na ognisko zamiast grilla murowanego? Czy może nie ma tu zgodności małżeńskiej "w tym temacie?
I gdzie Ty masz teraz i chcesz mieć w przyszłości plac zabaw, drewutnie, butle itd.?

Widać, że wróciłaś do pracy, jakby Cię mniej na forum..

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:10, 11 lis 2012

Do góry
I z tego wszystkiego zapomniałam pogratulować... połowy drugiego wątku....
I dla ciebie moje dzisiejsze goryczki.. ... do niebieskich detali w ogrodzie...co to będą

U nas się mówi, że niebieskie domy i detale to kolor ukraiński.. tam wszystkie chałupy były malowane na niebiesko....
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:10, 11 lis 2012

Do góry
dwa małe serby mają jakby drugi przewodnik i nie wiem czy należy tak zostawić czy wyciąć?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:09, 11 lis 2012

Do góry
Nie wiem co zrobić z kocimiętką - wyłożyła się
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:08, 11 lis 2012

Do góry
Miskanty zostały związane ponownie

odkryłam wiele podkopanych od korzenia roślin - chyba przez ptaki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:05, 11 lis 2012

Do góry
Witam Was w ten świąteczny dzień
pogoda była dzisiaj ładna, więc byliśmy chwilę na działce

Miskanty Morning Light jakimś cudem się rozwiązały.... zdziwiłam się bo każdy był wiązany w dwóch miejscach i wszystkie wiązania leżały na ziemi...

Ogród w Alei Lipowej... 16:02, 11 lis 2012

Do góry
justi napisał(a)

Iść, ciągle iść, w stronę słońca
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:59, 11 lis 2012

Do góry
Gratulacje z okazji 500 setek i szerokości kierowco

Mój kawałek raju II 15:56, 11 lis 2012

Do góry
Niedziela biegnie leniwie, teraz kropi deszczyk na dworze cieplutko dzisiaj widziałam, że malina kwitnieZdjęcia robione rano z okna
jeszcze kwitną róże
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:50, 11 lis 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Miałam zajrzeć dopiero wieczorem, ale jakoś takoś nie wytrzymałam... ładna pogoda, chociaż wieje, to pobiegłam poszukać kolorów w ogrodzie.... wiec znów mam czym Was zadręczać

Klon krimson sentry.. już się przebarwił... ciemnobordowego wcale już nie przypomina W zależnosci czy pod słońce czy ze słońcem ma inną barwę...

Jest bardzo piękny, jakoś nigdy nie myślałam o klonie, bo ogród mam nieduży, ale ten chyba nie osiąga dużych rozmiarów, więc jest godny uwagi.
Ślicznie się przebarwia i jest wielką ozdobą w Twoim ogrodzie, dobrze, że rośnie solo i nie musi konkurować z innymi...

Od góry go tnę..... a na boki się już sam trzyma... są te klony w wersji szczepionej... http://www.pudelko.com.pl/katalog_roslin/638/acer_plat_klon_crimson_sentry i chyba do małęgo ogrodu można go posadzić.. bo trzyma się jakoś kształtu..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies