Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 12:17, 19 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Gosia mi wczoraj spuchł mózg, ktorego nie mam... Więc nie wiem co lepsze nadrabiać zaległości czy imprezować z dziewczynami Bo jeszcze mam do wymiany kanapę. Gdyż z powodu braku pampersa w moim rozmiarze i oszczędności poczynionych przez Zete (na rzecz donic) popuściłam....

A te roslinki jako inwestycja to mi się i bardzo taka koncoecja startegiczna spodobala. Córkę przekonam, że jej kawalerka zakopana w ogrodzie nie miałaby takiej stopy zwrotu jak rosliny w ogrodzie... Przecież ceny mieszkań spadają a ceny rośli rosną, nawet nie wprost proporcjonalnie do siły wzrostu

Marzena- to musisz koniecznie do Zeci napisać, podyktuję ci, co by twój mózg bardziej się nie musiał nadwyrężać- to w przypadku gdyby jednak był:

Droga Zeto związku z zaistniałą sytuacją, domagam się natychmiastowej wysyłki kanapy z zamontowanymi wkładami pampersowymi, które to chronić ją będą w przyszłości, która przypuszczam nadejdzie w dniu dzisiejszym między godziną 20.00-24.00 przed niechybnym zalaniem. Proszę o jak najszybszą wysyłkę towaru

Myślę, że jak takich magicznych słów użyjesz, jak stopa zwrotu i wprost proporcjonalny podział zysku za x lat po sprzedaży ów roślin zakupionych zamiast owej kawalerki to córka nie będzie zadawała więcej pytań i niechybnie wyrazi zgodę na tę jakże opłacalną inwestycję
Juzia 12:20, 19 sty 2013

Też muszę sprzedać historyjkę o inwestycji mojemu Żonowi
Gosiniak 12:22, 19 sty 2013

asc napisał(a)
Piękne zestawienia cebulowych pokazałaś
Potwierdzam, żółte krokusy są zawsze mniejsze.. ale jak jest ich dużo to i takie maleństwa są ładne i żółte są u mnie zawsze jako pierwsze

Czyli ja nie mam jakiejś mikro odmiany, a żółte też mi najpierw kwitną, więc wszystko się rozkłada w czasie i trwa dużej, a jak cieszą te pierwsze, nawet jak malutkie, prawda?
I koniecznie gęściutko trzeba sadzić, siostra w zeszłym roku posadziła, ale za duże odległości zrobiła i sama stwierdziła, że nie ma tego efektu.
Gosiniak 12:23, 19 sty 2013

Justyna- to nie historyjka to fakt oczywisty i tego się trzeba trzymać
kasik778 12:27, 19 sty 2013

czyli multiflori polecasz, dobrze wiedzieć lepiej mi się robi zakupy w miejscach, które są sprawdzone...

Gosiniak 12:36, 19 sty 2013

Multifiori- zamówiłam u nich powojniki w zeszłym roku w promocji wiosennej, teraz też taką mają, za jednego powojnika płaciłam ok 18 zł, w szkółce 25, więc nie ma się nad czym zastanawiać, oczywiście trzeba sobie przeliczyć, ja brałam więcej sztuk, więc dużo zaoszczędziłam, a sadzonki super zabezpieczone, pięknie rosły i kwitły. Bardzo udany kontakt, pytali kiedy dokładnie chcę wysyłkę, wszystko na maila, nie musiałam ani razu się denerwować, bo o wszystkim byłam informowana, że wysłano, jaki kurier itd. W futuregarndns też było ok, jednak mimo mojej wyraźnej prośby nie dali znać konkretnie kiedy wyślą i nie przysłali informacji, że wysłali towar, dobrze że byłam w domu akurat, bo inaczej, wiadomo to żywy towar im wcześniej rozpakowany tym lepiej- tylko to mam im do zarzucenia, sadzonki ok i wysyłka szybka, tylko informacja trochę kuleje. Takie są moje doświadczenia.
gierczusia 13:09, 19 sty 2013

GosiaJoanna napisał(a)
U mnie jeszcze w ogrodzie mało kffiatków ale w domku storczyki nadrabiają ten stan

no popatrz Gosiu -Joanno a ja jestem gorącym zwolennikiem białych storczykow ... A Ty tu takie urodzie pokazujesz , ze chyba w kolejnej już kwestii będę musiała zmienić koncepcję pozdrowionka weekendowo - imprezkowo
nieszka 16:35, 19 sty 2013

Kurczę, przegapiłam setkę i jeszcze ile mam zaległości do nadrobienia.
Gratulacje!

Zeta 16:40, 19 sty 2013

Gosiniak napisał(a)

Gosia mi wczoraj spuchł mózg, ktorego nie mam... Więc nie wiem co lepsze nadrabiać zaległości czy imprezować z dziewczynami Bo jeszcze mam do wymiany kanapę. Gdyż z powodu braku pampersa w moim rozmiarze i oszczędności poczynionych przez Zete (na rzecz donic) popuściłam....

A te roslinki jako inwestycja to mi się i bardzo taka koncoecja startegiczna spodobala. Córkę przekonam, że jej kawalerka zakopana w ogrodzie nie miałaby takiej stopy zwrotu jak rosliny w ogrodzie... Przecież ceny mieszkań spadają a ceny rośli rosną, nawet nie wprost proporcjonalnie do siły wzrostu

Marzena- to musisz koniecznie do Zeci napisać, podyktuję ci, co by twój mózg bardziej się nie musiał nadwyrężać- to w przypadku gdyby jednak był:

Droga Zeto związku z zaistniałą sytuacją, domagam się natychmiastowej wysyłki kanapy z zamontowanymi wkładami pampersowymi, które to chronić ją będą w przyszłości, która przypuszczam nadejdzie w dniu dzisiejszym między godziną 20.00-24.00 przed niechybnym zalaniem. Proszę o jak najszybszą wysyłkę towaru

Myślę, że jak takich magicznych słów użyjesz, jak stopa zwrotu i wprost proporcjonalny podział zysku za x lat po sprzedaży ów roślin zakupionych zamiast owej kawalerki to córka nie będzie zadawała więcej pytań i niechybnie wyrazi zgodę na tę jakże opłacalną inwestycję

a gdzie takie kanapy siem zamawia....
Madzenka 19:21, 19 sty 2013

Widzisz Gosiu i co z naszą petycją skoro Zeta się wykręciła barkiem dostępności towaru w ofercie....

Co do krokusków ja od dziesięcioleci sadzę tylko białe i niebieskie.... Dlaczego sama nie wiem....