Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 12:41, 19 sty 2013

Toszka napisał(a)
Wielkie DZIĘKI Dobra Kobieto.Wstyd mi tylko, bo widzę, że to PNOSowskie nasiona, a ja sklep firmowy mam rzut beretem. No ja nie wiem jak ja patrzyłam, zrzucam to na brak okularów do których nie moge się przekonać.
Już się zaśliniłam jak pomyślałam sobie o spagetti z czosnkiem z tej makaronowej. A i ptaszkom podbiorę pestek na solone "orzeszki". Dyni nie lubię, za co przepraszam dyniowych smakoszy. Ale te dwie pozycje dla mnie są the best!

Pod latarnią zawsze najciemniej
monteverde 12:46, 19 sty 2013

A teraz zostawiam Wam kwiatki i lecę na Warmię odezwę się stamtąd jak komp nie zamarzł
kaisog1 13:09, 19 sty 2013

Do O znowu pomykasz???
an_tre 13:27, 19 sty 2013

monteverde napisał(a)
A teraz zostawiam Wam kwiatki i lecę na Warmię odezwę się stamtąd jak komp nie zamarzł
Ania u ciebie jak zwykle cud wiosna na parapetach miłego pobytu w O pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Welka 14:11, 19 sty 2013

monteverde napisał(a)

Witam!
Aniu, skoro temat nasion poruszony to napisz mi czy wiesz może czy Ci od których kupujesz nasiona pomidorów sprzedają tez sadzonki? Chyba kiedyś rozmawiałyśmy że oni z Dywit są to łatwiej byłoby mi od nich gotowe kupić niż kombinować z wysiewaniem.
Pozdrawiam

Ewelinko tak są z D., zapraszała mnie p.Ania ale nigdy nie mogę się wybrać ,mogę zapytać

Jak możesz to zapytaj.
Długo będziesz w O.?
Urszulla 18:29, 19 sty 2013

Piękne hiacynty na parapecie
Moje w piwniczce się ukorzeniły...teraz czekam aż troszkę podrosną, bo na razie małe kiełki wystają

Aniu...męczy mnie temat warzywnika...
doczytałam dziś nad ranem o uprawie różnych warzyw
prześledziłam płodozmian i uprawę współrzędną .
I mam tutaj kilka rzeczy, które chciałabym abyś mi potwierdziła czy dobrze czy źle myślę
-tam gdzie były ogórki...teraz marchew i cebula
-tam gdzie posadziłam jesienią ząbki czosnku mogą być truskawki (tylko nie zniszczę czosnku jak w nim pokopię?)
-tam gdzie buraczki z koprem ....teraz ogórki z koprem
-tam gdzie sałata, szczypiorek...teraz buraki, a wcześniej sałata
-tam gdzie marchew z cebulą ....teraz fasola mamut
-pomidory i papryka, nawieźć wiosną obornikiem i przekopać zanim posadzę rozsadę?

Nie gniewasz się że tyle pytań..może banalnych zadaję...ale wiesz jak jest z laikami.
Oświeć mnie...poczekam cierpliwie aż będziesz mogła.
Pozdr.

ana_art 18:41, 19 sty 2013

oooo jakie piękne hiacynty u Ciebie , muszę kupić koniecznie w przyszłym tygodniu
Mala_Mi 19:08, 19 sty 2013

ALeż musi pachnieć w domciu od tej ilości hiacyntów..... nie zamarzł komputer???
barbara_kraj... 20:40, 19 sty 2013

Aniu, już w O jesteś?
Jak ogrzewanie? Tylko nie zmarznij, ledwo się z choróbska wykaraskałaś!
monteverde 22:57, 19 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Piękne hiacynty na parapecie
Moje w piwniczce się ukorzeniły...teraz czekam aż troszkę podrosną, bo na razie małe kiełki wystają

Aniu...męczy mnie temat warzywnika...
doczytałam dziś nad ranem o uprawie różnych warzyw
prześledziłam płodozmian i uprawę współrzędną .
I mam tutaj kilka rzeczy, które chciałabym abyś mi potwierdziła czy dobrze czy źle myślę
-tam gdzie były ogórki...teraz marchew i cebula
-tam gdzie posadziłam jesienią ząbki czosnku mogą być truskawki (tylko nie zniszczę czosnku jak w nim pokopię?)
-tam gdzie buraczki z koprem ....teraz ogórki z koprem
-tam gdzie sałata, szczypiorek...teraz buraki, a wcześniej sałata
-tam gdzie marchew z cebulą ....teraz fasola mamut
-pomidory i papryka, nawieźć wiosną obornikiem i przekopać zanim posadzę rozsadę?

Nie gniewasz się że tyle pytań..może banalnych zadaję...ale wiesz jak jest z laikami.
Oświeć mnie...poczekam cierpliwie aż będziesz mogła.
Pozdr.

Na wątku warzywniczym jest wstawiona tabelka chyba przez Pszczółkę postępuj według niej, co do czosnku w truskawkach to zawsze go możesz sadzić na międzyrzędziu, a jeżeli już rośnie mam nadzieję, że w równym rzędzie, to drugi rząd posadź truskawkami, olbrzymiego dołu nie musisz kopać pod sadzonki wystarczy podważyć łopatkąlepiej było dać obornik na jesieni nie wszystkie warzywa lubią świeży, na wiosnę trochę rozrobisz z wodą zaopatrz się w jakąś beczkę i jak przyjmą się sadzonki będziesz podlewała w rozcieńczeniu 1: 10 pomidory i paprykę