Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały raj na ziemi :) 19:52, 10 lis 2012

Do góry

Ogródek Hanusi po zimie 19:51, 10 lis 2012

Do góry
No tak chciałam zdążyć na 8-mą setunię, a tu klapa i już 804 leci....ano cóż, życzę inspiracji na następne stroniczki Haniu

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:46, 10 lis 2012

Do góry
Na dubelek felek
Mój mały raj na ziemi :) 19:43, 10 lis 2012

Do góry
jesienny ogród

Mój mały raj na ziemi :) 19:40, 10 lis 2012

Do góry
a do mojej furtki rano zapukał pan i zapytał...czy może pograbić liście ! pełnia szczęścia, bo gnałam na spotkanie, no i po chorobie nie chciało mi się machać grabiami.... Jak wróciłam było wysprzątane ! tadam to lubię

więc powiązałam trawy, uprzątnęłam co nieco, M pochował meble i przyczepił lęgówkę, którą wcześniej zrobił
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:40, 10 lis 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Aga wykopałam 3 duże bambusy z M
Zabójczo wyglądają w tych donicach Jutro obfocę !! Ledwo mi się zmieszczą do ogrodu zimowego.

Marzenko 3 w niecałą godzinę wykopane i posadzone w mega donice?

Nio
Od wczoraj bylam w pracy/zabawie i cały czas myślałam o bambusach
A w tych donicach to bambi są wielkoludy
Rododendronowy ogród II. 19:37, 10 lis 2012

Do góry
Moi najdrożsi Goście którzy odwiedzacie mnie nawet jak długo milczę. Dzięki za te odwiedziny Agnieszko. Jolu, Haniu, Elizko, Marzenko i Urszulko. Bardzo mi miło że Was tu zobaczyłam. Ja prawie cały dzień pracowałam w kuchni, a jeszcze wcześniej zakupy robiłam, a potem wyłączyli mi telefon i nie miałam internetu ale na szczęście szybko naprawili i wszystko jest w porządku. Widzę ze rozstrzygnęłyscie sprawę ,,ile kafli ma kobieta" i dobrze bo beze mnie mniej wyszło. Ja po dzisiejszym obżarstwie nie mieszcze sie w żadnych normach. Miałam robic dziś gołąbki z kapusty włoskiej ale jak ją kupowalam nagle żal mi się zrobiło że nie bedzie ich z białej , więc kupiłam obydwie-największe. potem ogromną ilośc miesa i dlatego mogłam już dzis najeśc się do oporu bo gołąbków zrobiłam nieco ponad 50.Zapraszam na obzarstwo: jest sernik na zimno z brzoskwiniami, tiramisu z amaretto, dwa rodzaje gołąbków, placek z agrestem i jabłkami i jeszcze sałatka jarzynowa i brukselka -pychotka, ale tym dwóm ostatnim zdjec nie zrobiłam bo dopiero jutro je przyprawie.Miło mi się dziś pracowało bo równocześnie przez pół dnia gadałam z Anią asc- w końcu specjalistką od gotowania.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:33, 10 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aga wykopałam 3 duże bambusy z M
Zabójczo wyglądają w tych donicach Jutro obfocę !! Ledwo mi się zmieszczą do ogrodu zimowego.

Marzenko 3 w niecałą godzinę wykopane i posadzone w mega donice?

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:20, 10 lis 2012

Do góry
aga_k napisał(a)
Wykład super co nie zmienia faktu, że ja zbiłam chyba już ze dwadzieścia storczyków chociaż ich nie przelewałam, dawałam nawóz i takie tam, ale Twoje wyglądają imponująco

A może kupowałaś chore?? Moje mama też mówiła, że storczyki u nie jej nie będą rosły..... i co??? Rosną kwitną..... nieprzelewać, nieprzenawozić. Tylko tyle... i woda nie kranówka...
Storczyki też łapią choroby grzybowe, robale też je lubią.... np wełnowce.. zbierałam zbierałam, potem pojechałam chemią i spokój.. a to przędziorek.. a to co innego.. jak każde inne kwiatki.
To oncidium.... zdjęcie sprzed roku.... ale teraz też kwitnie. Dostałąm go na nowe mieszkanie.... przekwitł, wiec go wrzyuciłąm w inną doniczkę i sobie stał. Zmarniał wiec wyrzuciłam na pole/podwórko, przestał tam całe lat (nie podlewany)... jesienią przyjechała mama i mówi, patrz on próbuje żyć.. Wiec przyniosłam do domu, poczytałam co to może być i co z tym robić..... i cieszy już 4 lata.

I stąd moje zamiłowanie do storczyków.. to twarde sztuki A kwitną naprawdę jak żaden inny kwiat.... Jak przekwitną i brzydko wyglądają, to można je wynieść gdzieś gdzie to nie drażni....

Acha.. ja nie ścinam patyków... chyba że sam schnie.. albo stwierdzam, że się zmęczył kwitnieniem i niech nabierze sił... albo patyk ma kształt nie do przyjęcia. Ogólnie jak zaczynają wyratać pędy , to co 3 dni pasowałoby korygować go, aby miał ładny kształt... Ja nie mam na to czasu ,wiec u mnie wolna amerykanka... dlatego nazywam je "patyczaki"
Ogródek Hanusi po zimie 19:11, 10 lis 2012

Do góry
I ja dołączam do życzeń 800 z cyklammenem

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:11, 10 lis 2012

Do góry
Ten sam felek grudzień 2010

A to teraz
Ogródek Hanusi po zimie 19:04, 10 lis 2012

Do góry
Haniu, może jeszcze zdążę ?
pozdrawiam miło
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:02, 10 lis 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Też myślę że dorodne te storczyki gdyby wszystkie naraz zakwitły byłoby szaleństwo

Każdy storczyk ma już w tej chwili minimum 1 pęd kwiatowy ... i jak wszystkie zakwitną.. to naprawdę jest kolorowo... a że gubię się co mam, to zawsze mnie mile zaskakują.. bo zapomniałam, że taki już mam...
I foto z lutego jaka zima kolorowa
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:01, 10 lis 2012

Do góry
Kasiu jeszcze zimy nie widać. Obiecałem że naszkicuję planik cichego wodogrzmotu, ale nie wychodzi mi to za dobrze, brak doświadczenia w przełożeniu wizji na papier.
Ale może się spodoba.
Zastosować można to jako element wolno stojący przy tarasie lub w linii ogrodzenia .pozdrawiam.

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 19:00, 10 lis 2012

Do góry
Ewa004 Ta moja zima to w październiku była. Teraz na szczęście już mocno, późnojesiennie, czyli najbardziej depresyjna pora roku
Najbardziej to mi żal tej robini. Taka ładna była i tak ślicznie kwitła

Karolina, Marzena - M. na pewno zmięknie. Tylko ja lubię jak podobają mu się moje pomysły, wtedy chętnej je realizuje Chociaż zaraz zaraz - jemu się wszytko podoba ale dopiero po realizacji
No to drąże
Nasz przydomowy ogródek 18:54, 10 lis 2012

Do góry

Bari też cierpliwie czeka co Panu z tego wyjdzie ha ha ha.

Yes , Yes , Yes !!! Są przepyszne , Haniu dzięki za przepis . Częstujcie się i to szybko bo z 3 blach połowy już nie ma !!!
Nasz przydomowy ogródek 18:42, 10 lis 2012

Do góry
Jak wczoraj powiedziałem Hani tak zrobiłem. Wg Jej przepisu gotowe pierożki z dżemem jabłkowo aroniowym.

Przepis dla tych co chcą spróbować sił .

I proces technologiczny :

cdn.
Dla odmiany czas na zmiany... 18:40, 10 lis 2012

Do góry
Beatko lawendę koniecznie wysiej! Ja siałam w lutym 2011 i moje roślinki - kilkanaście - już kwitło w tym roku!
O, tu są, przed rozchodnikami:

poza tym przy cięciu każdy kawałek wtykam w ziemię, większość się ukorzenia

pozdrawiam!!
Ogród na Leśnej Polanie 18:21, 10 lis 2012

Do góry
tak jest, planuje tu jeszcze dosadzić cis na nóżce i poprawić obwódkę z bukszpanu bo mi trochę nie wyszła
Ogród na Leśnej Polanie 18:17, 10 lis 2012

Do góry
tak było
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies