Ogród Sylwii od początku :)
20:05, 17 sty 2013
Syla, jeszcze jedna tysiączna strona na naszym forum. Gratulacje!!!

Dajanko i Marto tak się bardzo intymnie tutaj zrobiło. Przywracacie mi wiarę w ludzi. Dziękuję.
A to nasz przyjaciel, którego wczoraj stworzyliśmy rodzinnie plus moje dwa śmichyNajpierw tutaj dla Was a potem dopiero będzie u mnie
[img
Dużo zależy od tego jak wiele jest tej gliny w ziemi. Jeśli jest to taka glina z której prawie garnki można lepic to lepiej wogóle rh nie sadzic albo posadzic w specjalnie przygotowanej ,,donicy" inaczej mówiąc kawałku murku o wysokosci do 0,5 m i szerokosci ponad metr.. Pod tą donicą wymieszac ziemię z dużą ilością piachu by woda mogła odpływac a w donicę dac ziemię przywiezioną skądś i zmieszaną z kwaśnym torfem.Nie polecam ziemi z worków bo najczęściej nie utrzymuje wogóle wody , najlepsza ziemia gdzies z pola czy innego ogrodu oczywiście już nie taka gliniasta .No i jeszcze raz powtórze rh nie może byc posadzony głębiej niż rósł w doniczce.
A propos planów rozmnażania roślin to w trzech słoikach mam teraz kilkadziesiąt sadzonek bluszczu od sąsiada
Mam do obsadzenia kilkadziesiąt metrów siatki, trochę już mnie męczy fakt, ze jestem widoczna z każdej strony, a chciałabym mieć troszkę prywatności na własnym podwórku
od sąsiada dostałam reklamówkę bluszczu i pocięłam go na kawałki, włożyłam do wody, może się uda choć część ukorzenić
tak to wygląda teraz
![]()