Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Norweski ogródek... 15:00, 05 lis 2012

Do góry
dzisiaj nie pada wiec zrobilam kilka fotek , zazwyczaj lejeeeeeeeeeee i tak to juz trwa od poczatku lata z niewielkimi przerwami , ciemno ..... juz od 17 , coraz wczesniej , zima mamy jasno od 9 i o 15 juz ciemno za to latem nie mamy nocy wogolei tak to tutaj pomieszane.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:55, 05 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I tył, który dopiero latem został zagospodarowany.
Już się nie mogę doczekać strzyżenia grabów w stozki. Niestey winobluszcz zgubił wszystkie liście i ponownie odsłonił płot, który nie jest największej urody....

Madżenka, to bordowe drzewko to pissardi?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:05, 05 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ireno, to zdjęcie pobiło ten hit z chryzantemą dla psa. To jest genialne. Ale nie wkładaj żarówki do buzi, proszę.
A "bentleja" trzeba (rzemyk chociaż) na różowo pomalować.

W takim pałacu to i ja bym mogła ))))))))))))))
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:01, 05 lis 2012

Do góry

Ireno, to zdjęcie pobiło ten hit z chryzantemą dla psa. To jest genialne. Ale nie wkładaj żarówki do buzi, proszę.
A "bentleja" trzeba (rzemyk chociaż) na różowo pomalować.
Pszczelarnia 13:22, 05 lis 2012

Do góry
Przygotowania do płodozmianu. Skromny początek. 3 kwartały wyznaczone, jeden zostanie solidnie nawieziony obornikiem przekompostowanym.

Z grubsza wygrabione liście (jeszcze nie wszystkie spadły). Czas na przeniesienie ogniska i prace murarskie przy pergoli oraz okopanie drzewek owocowych. Przy okazji pokażę moje "oczko w głowie" - żywopłot z czerwonych buków (walczę z nornicami o jego przetrwanie).

Warzywnik, zielnik, jagodnik zajmują 1,5 ara. W sam raz, żeby ogarnąć.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:21, 05 lis 2012

Do góry
I wielbicielkom alejki... klonowo rh-owej

I zółte... jesienne słoneczka.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:19, 05 lis 2012

Do góry
Czytam..ale nie mam szans by coś napisać,, więc tylko mówię że cieszę sie z Waszego Towarzystwa..
U mnie dziś dopiero brzózki zrobiły się żółte.. ale zaczęło lać i wiać.... pogoda masakra...
I z samego rana.. kilka szybkich fotke w pierwszych kroplach deszczu.......
Więc serdeczne podziękowania za Wasze dobre słowa.. pismem obrazkowym

Trafki dla Danusi specjalnie dedykuję...bo czym innym mogę podziękować.. jak nie obrazkami i słowem

Dominująca czerwień...

I żółty za sklaniaczkiem.... co te brzozy w sobie mają????? Kandydatka na S. wczoraj głaskałą korę brzozy zachwycona jej bielą.. to jakaś specjalna odmiana brzozy.... ale nazwy nie pamiętam....

I żółte dwie brzózki i klon czyli panorama z okna..

Pszczelarnia 13:02, 05 lis 2012

Do góry
Dziękuję za pamięć.

Planujemy, mierzymy, kopiemy, grabimy liście i rozwozimy obornik, sadzimy cebule w donice.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:45, 05 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

i oczywiście akcja buda, w poszukiwaniu widełek, ale nie znalazłam, w tym sianie nie ma szans!!

pytam się, Dżagi, gdzie zabrała moje narzędzie!!

psy zdziwione na maksa, jak to..pańcia do budy wlazła?

Na tym zdjęciu wybitnie zabrakło mi Twojej ślicznej główki wychylającej się z budy To byłoby zdjęcie roku

Danusiu, jak ty byś tam była, zdjęcia z ,,akcja w budzie" byłyby lepsze i ta główka w bireciku jak nic by była
Tylko trawnik i co dalej? 12:38, 05 lis 2012

Do góry

Izo ....takie moje bazgrołki jako propozycja dla Twego ogrodu. W wyobrazni mej wygląda to pięknie...hihihi a rysownik ze mnie marny.
W każdym razie w pierwszym kole tuz obok garażu , moja propozycja na dzrewo to Wiąz Camperdowni który stworzy "parasol".Dodatkowo można tam posadzić rozplenice japońska , kulki bukszpanowe.Pod garażem ławeczke i sezonowe kwiaty w donicach lub bukszpany.
Placyk w żwirku.
Drugie kółko z choinka moze to być kanadyjska - jest śliczna!
Przejście do drugiej części ogrodu ,można zaznaczyć żywopłotem z cisa.
Tuż za nim,ładnie wygladałyby drzewka po jednej i drugiej stronie - Wiśnia Umbraculifera,Robinia.
Z prawej strony od domu,można z brzegu rabaty wsadzić bukszpanowy żywopłocik,jedno drzewko np.Miłorząb - bo jest lekki,przejrzysty i cudowny.Dalej byliny mieszane z tym co masz zimozielonym.
Taki mniej wiecej miałam kształt na myśli, a nasadzenia to już same przyjdą.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:16, 05 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
i oczywiście akcja buda, w poszukiwaniu widełek, ale nie znalazłam, w tym sianie nie ma szans!!

pytam się, Dżagi, gdzie zabrała moje narzędzie!!

Na tym zdjęciu wybitnie zabrakło mi Twojej ślicznej główki wychylającej się z budy To byłoby zdjęcie roku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:13, 05 lis 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Super zdjęcie!
Wszystkie bardzo zaniepokojone, że chatę im zajęłaś!

i chyba zdziwione bardzo; coś mi się zdaje, że narzędzie do kupienia, bo dopiero na wiosnę jak wywalę sianko, zguba się odnajdzie
Mój zielony świat 11:50, 05 lis 2012

Do góry
jesiennie

w piatek wzieło mnie na wianki. Podczas spaceru naciełam witki wierzby mandżurskiej i uplotłam kilka podstaw. Póki co ozdobą jest bluszcz, zobaczymy co wena podsunie podczas kolejnego spaceru.
No i jeszcze jeden wianuszek lisciasty z winobluszcza i mirabelki.

Pogaduchy skowronków 11:34, 05 lis 2012

Do góry
Witam Wszystkich po powrocie z Ustki. Miałam tam okazję przeżyć wszystkie pory roku.Wyjazd o tej porze roku uważam za bardzo udany. Cisza, dużo miejsca na plaży, no i te kolory.

Pszczelarnia 11:32, 05 lis 2012

Do góry
Gratulacje, z okazji następnej setki.
Pszczelarnia 11:23, 05 lis 2012

Do góry
Dużo życzliwości od wszystkich, którzy Cię otaczają i zrozumienia sąsiedzkiego życzę

Ogródkowe perypetie:) 11:11, 05 lis 2012

Do góry
abiko napisał(a)
i żeby was rozśmieszyć moja Ola jako Iza z piratów z Nibylandii 3 stopnie na zewnątrz..brr a ta leginsy!
i mama..wiedźma po imprezie

Aleście śliczne dziewczyny!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:11, 05 lis 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
A ten finał w zimowym oświetleniu jest fantastyczny, brakuje tylko na niebie fajerwerków

Mówisz i masz

Ogródkowe perypetie:) 11:10, 05 lis 2012

Do góry
i żeby was rozśmieszyć moja Ola jako Iza z piratów z Nibylandii 3 stopnie na zewnątrz..brr a ta leginsy!
i mama..wiedźma po imprezie
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:04, 05 lis 2012

Do góry
Ogrodniczko mimo woli, kolejna setka strzeliła, wiersza jak Hania nie wymyślę, ale obiecuję wspierać i kibicować we wszystkich zmianach, planach i upiększeniach...i za chwilę cofam się do strony z projektami, muszę wszystko doczytać
Aniu, kwiatki dla ciebie...moja ulubiona róża
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies