Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:23, 02 paź 2016

Do góry
aga_pe napisał(a)

Jeszcze się nie umawiałam, ale sprawdzając pogodę na tydzień, tylko środa i czwartek bez opadów. Napisze do Ani, ale sobotę chyba ma zajętą. Jedzie po zielone

Podobno cały tydzień deszczowy. Chyba najlepiej jak tel. się umówimy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:22, 02 paź 2016

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Okolice masz równie piękne jak ja!bo ja mieszkam na lubuskich Mazurach
Odnośnie całej dyskusji ,dużo można by pisać,co osoba to inne spojrzenie..mam pomysł aby pomóc nam "młodym" stwórzcie jako grupa bardziej zaawansowanych ogrodowo,taką listę wątków do przeczytania!sezon jesienno-zimowy będzie idealny na lekturę,a wiosną nie będziemy zadawać głupich pytań i mądrzejsi wyjdziemy do swoich ogrodów

Lubuskie Mazury Fajne To ja mam Dolnośląskie Mazury

Z ta listą to nie do końca taka prosta sprawa. Zależy kto co potrzebuje się dowiedzieć.
Mogę tylko napisać, że ja jako maniaczka właściwego przygotowania gleby w ogrodzie i mieszanek ziemi pod konkretne rośliny mam do nadrobienia wątek Ani anbu. Pochłaniam też wszystko co pisze Toszka i Mazan
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:13, 02 paź 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Ale piękne widoki!!!
Uwielbiam wodę! I lasy!
....góry w sumie też

Peżocik Twój?

Mój Dzisiaj była szybka rozgrzewka przed kolejną górką do KPG

Ty to u siebie masz dopiero piękne widoki!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:10, 02 paź 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Liczy! Bo to Ty wybrałaś, zapakowałaś, wysłałaś!
Pewnie, że liczy!!!
Tu bym takich ładnych i tanich nie znalazła
Dziękuję po raz kolejny....że w ogóle Ci się chciało!

Juz by mi się nie chciało
Ale minę Pani na poczcie, na widok 4 wielkich kartonów będę długo pamiętać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:08, 02 paź 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Ania, na to nic nie poradzisz, trudno. Ja Cię chcę!;D

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:06, 02 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dokładnie ale żeby kogoś polubić to trzeba najpierw chcieć go poznać

Ania ale Ty chyba nie możesz narzekać na brak doradców?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:05, 02 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
dyskusja zamknieta ...ufff) bo mi się zwoje przepaliły od czytania myślenie i wymyślania

Justyś, nie będziemy odgrzewać kotletów
Tu ma być ogród :) 22:57, 02 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Zastanawiałam się czy trawa posiana jesienią przetrwa zimę? Fajnie, ze piszesz o sianiu 5 pażdziernika W takim razie i u mnie będą dosiewki

Pewnie ma tu znaczenie fakt z jaką jesienią mamy do czynienia i jaki skład ma mieszanka trawy, bo nasiona mogą wschodzić od kilku dni do kilku tygodni, nawet około miesiąca.
Ogród pod lasem 22:33, 02 paź 2016

Do góry
Uwielbiam takiego grube, długie, puchate szale

Pozdrawiam
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:25, 02 paź 2016

Do góry
Boszzz...rewelacyjne lampy! Wychodzisz specjalnie z domu aby je podziwiać? Ja bym się cały czas na nie gapiła

Chyba muszę mojego eMa przycisnąć o oświetlenie ogrodu
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 22:22, 02 paź 2016

Do góry
Co robisz w następną sobotę?
Ogród Nety- moje marzenie 22:21, 02 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Czy wiecie może czy gdzieś na forum można znaleźć realizację Danusi "Nowoczesny ogród geometryczny"?

Szukam, ale nie mogę znaleźć, a chciałabym się dowiedzieć jakie drzewa były tam posadzone.
Wydaje mi się, że jest tam ambrowiec, ale nie wiem co jest obok niego i co to za klonik przy oknie. Jest jeszcze takie kolorowe drzewko kolumnowe za brzozą chyba (taką żółtą).

Anetko a możesz coś więcej powiedzieć o tym ogrodzie? Nie mogę skojarzyć
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:18, 02 paź 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Eeee tam miód, prawda u mnie rutewki ciężko sobie radziły, dopiero teraz dołem puszczają, kwitły słabo, może za rok, bo one świeżonki.
Moje też w tym roku posadzone. W takim razie za rok obie czekamy na miliony kuleczek

anna_t napisał(a)

to pumillo? pokazalabys szerszy kadr jak to poukładałaś? lubię Twoje kompozycje
To właściwie nie jest poukładane, tylko porozrzucane Nie miałam tam żadnego konkretnego planu. Sadziłam tak aby w następnych sezonach podrośnięte rośliny zatarły granice między korą a żwirem. Teraz to wygląda zbyt geometrycznie, a tak nie powinno być Zwłaszcza, że są tam już kostki z cisa.
I tak, to pumilio. Obok hakone, liriope, carexy...

leon60 napisał(a)
pięknie z każdej strony i grujeczniki śliczniusie
Ola, dziękuję! Grujecznikami jestem oczarowana Te małe okrągłe listeczki jak monety

beata_m napisał(a)
ooooooooooo widzisz a mi się wielopniowe jakieś przy tarasie marzy!!!!!!!!!! Marta piękne grujeczniki, piękne kadry! Sporo podziałałaś, tu kamyczek tam kora, i miskanty w prostokącie
Właśnie nie mogę się doczekać jak kora nie będzie się już wyróżniała na tle kamyczka
Buziaki Beatka i dziękuję!

klaudia10140 napisał(a)
piekne rosliny zapraszam do mnie
Dzięki!

beta napisał(a)
Marta...cudnie babo masz☺☺☺☺naprawdę jest na co popatrzeć i oko nacieszyć. ..nietuzinkowo i ciekawie ☺
Całuję Cię, babo!

polinka napisał(a)

Marta, po takich widokach już nigdy Ci nie uwierzę, że możesz mieć brzydko!
Tworzysz zjawiskowy ogród, który przyciąga wzrok na dłużej i powoduje zozdziawienie paszczy
Poli, kochana jesteś! Nawet nie wiesz jak takie słowa dają kopa do działania. Buziak!

kamila66 napisał(a)
Wróciłam
Pięknie Wszystko wygląda Mimo tego, że masz już dość gęsto na rabatach, jest ład i porządek, może to zasługa geometryczności
Mój eM mówi, że jestem nienormalna, bo ja zawsze z poziomicą i miarką w ogrodzie No i pewnie ma rację...

bdan napisał(a)
Marta odnośnie palikowania umberk. Tak jak pisałam, było to w czasach mojej całkowitej ciemnoty, małżonek stwierdził, że nie trzeba, więc nie palikowaliśmy. Nie byłam jeszcze wtedy na ogrodowisku, zebym tysiące postów i zapytań o te paliki napisała
Nie złamały sie, dzisiaj mają dosyć grube pieńki.
Ale platany już mam opalikowane i nie wiadomo jak długo je w strachu opalikowane zostawię
Bardzo ładnie i prosto urosły Twoje umbry. U mnie strasznie duje, wolę nie ryzykować bez palików
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 22:17, 02 paź 2016

Do góry
Sylwia a może te bukszpany, które masz w rewelacyjnej cenie posadzisz gdzieś w przechowalniku póki jeszcze nie masz zaplanowanej docelowej rabaty? Toszka pewnie doradzi jak to zrobić
Tu ma być ogród :) 22:00, 02 paź 2016

Do góry
Zastanawiałam się czy trawa posiana jesienią przetrwa zimę? Fajnie, ze piszesz o sianiu 5 pażdziernika W takim razie i u mnie będą dosiewki
Tu ma być ogród :) 22:00, 02 paź 2016

Do góry
dubel
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:43, 02 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Asia...Ty mnie jeszcze nie przeklinasz? Teraz sobie przypomniałam Jak jeszcze to jest aktualne to wieczorem poszukam ok.?

Czyli nie tylko ja tak robię? Problemem jest jak człowiek ma małą nerwicę natręctw i musi mieć wszystko na swoim miejscu Ja po prostu nie potrafię żyć w bałaganie tak w domu jak i w ogrodzie. Denerwuje mnie kazdy liścik, chwaścik, kwiat, który kwitnie nie w tą stronę co trzeba. Podejrzewam, że na forum jest nas takich więcej i póżniej mamy "wyczyszczone" ujęcia z ogrodu.

A ja jestem straszną bałaganiarą i raczej się to nie zmieni. I przyznam się bez bicia, że wiele rzeczy nie zauważam, bądź najzwyczajniej w świecie mi nie przeszkadza. Np. liście brzozy na trawniku. Chwasty mnie wnerwiają, jednak z moją złą organizacją czasu raczej zawsze będę JE miała. Ale są plusy tego stanu rzeczy. Poli ma "zupę" dla traw
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:10, 02 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Aga, zobaczysz jak przyjedziecie, że to niestety gracki ale muszę przyznać rację Madżence, że ilość wody może mieć wpływ na kwitnienie Gracilimusów.
Chwastowiskiem się nie przejmuj, u mnie to samo. I to nie jest tylko takie tam gadanie, zapomniałam w pierwszym ogrodzie co to chwasty i teraz mam problem
Umawiałaś się już a Anią? Do srody jestem zajęta-będę miała smaragdy do sadzenia. Od czwartku jestem wolna A może sobota byłaby dobra??

Jeszcze się nie umawiałam, ale sprawdzając pogodę na tydzień, tylko środa i czwartek bez opadów. Napisze do Ani, ale sobotę chyba ma zajętą. Jedzie po zielone
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:29, 02 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Kurcze, wiesz, że nie o to chodziło A buksy nie dostałaś tylko kupiłaś To się nie liczy!

Liczy! Bo to Ty wybrałaś, zapakowałaś, wysłałaś!
Pewnie, że liczy!!!
Tu bym takich ładnych i tanich nie znalazła
Dziękuję po raz kolejny....że w ogóle Ci się chciało!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:47, 02 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Aniu, też nie można zarzucać zamkniętych kółek bo to popdobnie jak w życiu, jednego lubimy bardziej, drugiego mniej...

dokładnie ale żeby kogoś polubić to trzeba najpierw chcieć go poznać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies