Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:24, 06 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Witaj Gosiu
Od widoku Twoich zakupów i mi się humor poprawił, bo lubię to uczucie jak coś ładnego trafię, a jeszcze w takiej ilości
Twoja szałwia powaliła mnie na kolana- jest cudna, mogę tylko wyobrazić sobie ten zapach
pozdrawiam

Ewo zakupy to jest to co lubię oczywiście w granicach rozsądku i gdy mam za co kupić. Ale teraz mam jak zwykle problem z posadzeniem. Muszę poszukać miejsce pod róże. Kupić więcej krzaków musiałam za jednym zamachem bo ta szkółka to 40 km ode mnie więc tak po jeden krzaczek nie będę jeżdzić. Co do szałwii to z daleka nie czuć jej zapachu a specjalnie nie podchodzę blisko do niej bo wokół pełno pszczół. A ta szałwia to mnie się też bardzo podoba i tym razem na wiosnę będę ją rozsadzać żeby mieć więcej roślin.Pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 09:14, 06 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)

nowe czerwone dzielżany - udało się są czerwone

Piękne są.. u mnie póki co nigdzie ich nie spotkałam.. ta szałwia z krwawnikiem też cudo.. jaka to odmiana szałwi ??
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:06, 06 lip 2015

Do góry
mimo suszy bardzo ładnie kwitna różyczki , szałwia śliczna , ostatnia roża narawde ma taki różowy kolor?
Ranczo Edy 22:45, 05 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Szałwia Jerozolimska niesamowita. Nie widziałam nigdy takiej Ta mszyca masakra jakaś. Co nas ogrodników jeszcze czeka Buziaki Edziu

Gosiu buziaki dla Ciebie
Lawendowy zawrót głowy 22:44, 05 lip 2015

Do góry
Jolu cudnie u ciebie że ho Powiedz mi ta szałwia niebieściutka to jednoroczna?? Ja kupiłam taką i pani twierdziła że zimuje. Żar z nieba się leje a u ciebie tak soczyście jestPozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:16, 05 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Różowa szałwia śliczna Piękny masz te ogród, wiesz!

Dziękuję Kasiu że tak piszesz ... ale mój ogród nie zasługuje jeszcze na miano pięknego ... ale to takie miłe co piszesz Będę się bardzo starać aby tak było
Może w przyszłym roku?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 19:01, 05 lip 2015

Do góry
Bogdziu, Nostalgia cudna, będziesz z niej zadowolona, jak u mnie nie choruje, to u ciebie nic jej nie ruszy

ale numer, porządki robiłam i okazało się że mam Salvia nemorosa "Blaukönigin"
szałwia wspaniała, hi, hi to chyba to

Ranczo Edy 13:50, 05 lip 2015

Do góry
Szałwia Jerozolimska niesamowita. Nie widziałam nigdy takiej Ta mszyca masakra jakaś. Co nas ogrodników jeszcze czeka Buziaki Edziu
Ranczo Edy 10:47, 05 lip 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Eda.
W polskich ogrodach ,,Żeleźniak Russela" jest rzadkością. Ciężko jest znaleźć o nim wzmiankę nawet na stronach internetowych katalogów bylin. Cieszę się, że mogłem pomóc Ci w jego identyfikacji co zapewne ułatwi Ci teraz dobór odpowiedniego stanowiska i dalszą jego pielęgnację. Inna nazwa żeleźniaka tłumaczona z angielskiego to: ,,Szałwia Jerozolimska".

Waldku dzięki jeszcze raz fajnie że wpadłeś Jak tylko wpisałeś mi tą nazwę to ja w gogle i wszystko się o niej dowiedziałam dorasta nawet do metra także tych baldachimów może mieć ze cztery na jednej roślince co ciekawe to to że u kuzynki zakwitła dopiero po zmianie miejsca na bardziej słoneczne a latami stała i tylko liście były a tu taka niespodzianka kuzynka była zaskoczona co ma no i oczywiście zaraz się ze mną podzieliła my tak mamy Bez Ciebie rzeczy wiście nie znalazła bym nazwy nie udawało się także jakby co w te pędy do Ciebie buziaki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:55, 05 lip 2015

Do góry
Różowa szałwia śliczna Piękny masz te ogród, wiesz!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 01:24, 05 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
I już szałwia od Finki jest na rabacie

Jeszcze tylko brakuje tutaj carex Frosted Curls lub Amazon Mist

Pieknie
Ja mam amazon mist od 2 sezonów i sobie chwalę, w pierwsz\ym roku tylko troche podciłęam jej "włosy" bomnie wnerwiała jak kładła sie na kamieniach. Mam ją w rabacie obok lawendy - 2 sztuki i na żwirkowej rabacie 3 sztuki, jedne młodsze od drugich o sezon ale i jednae i drugie póki co sa ładne
Tu je widac na mojej żwirkowej rabacie obok carrex elata aurea :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=469#post_3
Juz któras z kolei osoba mówi że amazon lepiej wygląda niz FC po jakims czasie....
Alez bedzie pieknie jak uzupełnisz to miejsce turzycami...
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:28, 04 lip 2015

Do góry
Miło było Cię poznać, dużo fajnych zdjęć zrobiłaś. Troszkę u Ciebie pobuszowałam Rabaty nieźle upchane, a zakupy ostatnie dlaczego na poprawę humoru? Lawenda pięknie kwitnie, szałwia również Róże wypasione, Celebration Time i Minerwa bardzo mi się podobają, kupowałaś na miejscu czy przez net?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:11, 04 lip 2015

Do góry
I już szałwia od Finki jest na rabacie

Jeszcze tylko brakuje tutaj carex Frosted Curls lub Amazon Mist
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:45, 04 lip 2015

Do góry
Agania napisał(a)
W oczkach wodnych roślność buja i kwitnie zadziwiająco, azalie pięknie się rozrastają, szczeć pospolita, szałwia, werbena,trzcinniki u mnie szaleją i pysznogłówki, ale susza wielka... jak tam sobie radzisz z podlewaniem?
Ze świerkami mam kłopot ogromny, w końcu muszę się zebrać z opryskami.....zaczynam urlop, więc na spokoju przygotuję się do tego wyzwania

Ja podlewam codziennie! Spędzam ok godzinę na podlewaniu, fakt rachunek potem mnie powala ale ogrodu mi żal bardziej...
Wypoczynku Ci życzę, razem pryskać będziemy
Ranczo Edy 16:42, 04 lip 2015

Do góry
Eda.
W polskich ogrodach ,,Żeleźniak Russela" jest rzadkością. Ciężko jest znaleźć o nim wzmiankę nawet na stronach internetowych katalogów bylin. Cieszę się, że mogłem pomóc Ci w jego identyfikacji co zapewne ułatwi Ci teraz dobór odpowiedniego stanowiska i dalszą jego pielęgnację. Inna nazwa żeleźniaka tłumaczona z angielskiego to: ,,Szałwia Jerozolimska".
Mała Eleczka 16:18, 04 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Sliczności pokazujesz
szałwia i czosnek główkowaty znalazły się po tych zdjęciach na mojej liście must have

NO baaa, koniecznie
Tu ma być ogród :) 13:21, 04 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kolorowe zakupy i chyba już jedne ostatnich

haha dobrze że to oczko mruga bo bym jeszcze uwierzyła
przetaczniki różowe chwytają mnie za serducho, właściwie szałwia też, no i kosmosy...
Hirutkowy raj:)) 08:47, 04 lip 2015

Do góry
a jaka to szałwia?
Mała Eleczka 07:37, 04 lip 2015

Do góry
Sliczności pokazujesz
szałwia i czosnek główkowaty znalazły się po tych zdjęciach na mojej liście must have
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:42, 03 lip 2015

Do góry
dajana napisał(a)
Proszę jakie ładne róże mi przyszły .Pomponella i Eden Rose ,szałwia też dorodna .Wolę róże w doniczkach niż z gołymi korzeniami,przynajmniej nie ma pomyłek

Dajanko, piekne masz róże.....a jeszcze piękniej prezentować się będą na tle Twojego domu
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies