Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 23:03, 07 lip 2015

Betka napisał(a)

Gosiu jak zobaczyłam Twoje zakupy to pozazdrościłam .....i pojechałam do szkółki obok mnie . Zakupy poczyniłam i już posadziłam
Piękna ta twoja szałwia bo lawendy nie zazdroszczę bo mam hihihi ale szałwia to daje po oczach PIĘKNA !!! Ja też podlewam a prace ogrodowe zaczynam o 3:30 wtedy jest chłodno
Pozdrawiam Gosiu

Beatko zazdroszczę szybkiego sadzenia. Ja niestety cały czas się zastanawiam gdzie to wsadzić i możliwe że posadzę w miejsce przejściowe a w przyszlym roku przesadzę w docelowe jak go zrobię. Ja szałwią też się zachwycam i w przyszłym roku będę dzieliła ją i sadziła w różne miejsca. A jakie róże kupiłaś i pokaż je. O 3.30 to ja nigdy do ogrodu nie wychodziłam ale może to i jakieś wyjście jest. Bo w taki upał to ogród zarasta przeróżnymi chwaściskami a jak się robi chłodniej to tylko jest czas na podlewanie . I tak z podlewaniem mi schodzi 2 godziny. Beatko czy jedzies do Pęchcina w sobotę ?
Gocha 23:54, 08 lip 2015

To różyczka kupiona dla innej osoby zakręconej ogrodowo- ale mnie się też zaczyna podobać

Ewa777 00:06, 09 lip 2015

Gocha napisał(a)
To różyczka kupiona dla innej osoby zakręconej ogrodowo- ale mnie się też zaczyna podobać

Piękna ta różyczka, czy ona jest pnąca?
Gosiu, bardzo się cieszę na spotkanie z Tobą w sobotę Dziś też wyczytałam o identyfikatorze Nie wiem, czy zdążę przygotować
viva 00:10, 09 lip 2015

Gosiu, musisz mieć w pobliżu dobre zaopatrzenie. Dochodzę do takiego wniosku patrząc na Twoje zakupy odstresowujące Nabyłabym różę Minervę, kupiłaś w szkółce czy w sklepie?
Znasz odmiany szałwi i lawendy?
Gocha 00:39, 09 lip 2015

viva napisał(a)
Gosiu, musisz mieć w pobliżu dobre zaopatrzenie. Dochodzę do takiego wniosku patrząc na Twoje zakupy odstresowujące Nabyłabym różę Minervę, kupiłaś w szkółce czy w sklepie?
Znasz odmiany szałwi i lawendy?

Viva trudno mi powiedzieć czy to jest dobre zaopatrzenie- trafiłam na ładne i duże egzemplarze Miscanta ML więc nabyłam. A róże to wiadomo że mnóstwo szkółek jest na naszym terenie a właściwie to zagłębie różane jest w okolicach Końskowoli więc w miarę niedaleko. Dzisiaj dokupiłam jeszcze jedną sztukę Minervy i jeszcze sobie kupiłam jedną angielkę jasno różową ale nie zrobiłam fotki. A co do szałwii to wstawiałam fotki jak kupowałąm w tamtym roku i w tym roku . Zaraz spróbuję znaleźć.
Gocha 00:44, 09 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Piękna ta różyczka, czy ona jest pnąca?
Gosiu, bardzo się cieszę na spotkanie z Tobą w sobotę Dziś też wyczytałam o identyfikatorze Nie wiem, czy zdążę przygotować

Ta róża to angielka . Ja się nie bardzo znam ale to chyba nie pnąca. Ma takie długie pędy ale jak sie pytałam to na wiosnę ścina się zostawiając 5 oczek. Ewo mam nadzieje że sie jakoś odnajdziemy w tym tłumie. Ja już mam identyfikator. Mój M. nawet nie proszony a tak sam z siebie mi zrobił. Buziaki
BusyBee 09:02, 10 lip 2015

Gocha napisał(a)

Joasiu napisałam na pv. Pozdrawiam

Gosiu czy ja też mogę nazwę szkółki na pw? wysyłkowo czy gdzieś w zasięgu??

Dziękuję Buziaki

edit: przygotowania do zjazdu poczynione faaaajnie
Kacha123 09:16, 10 lip 2015

Gosiulka, dawno u Ciebie nie byłam, ale trochę nadrobiłam. Ślicznie masz, szałwia mnie powaliła. Nowe zakupy fiu,fiu! Pozdrawiam
Karol99 09:37, 10 lip 2015

Ja tez dawno nie byłem w Twoim wątku, ale nadrobilem. A róże są przepiękne.
Ewa777 18:31, 10 lip 2015

Gosiu, ja też mam już identyfikator Poprosiłam córkę, żeby mi zrobiła ładny