Liści jeszcze nie ma, kwiaty są już bardziej rozwinięte. Ten kolor to coś pomiędzy ale na pewno nie jest to kolor zimny jak kość słoniowa. Jak dla mnie to taki delikatnie maślany tylko o ton wyrazistszy.
Zobacz sobie tę magnolię u Izy - UrsaMaior (Ogród pod lasem) na str. 879. Jej ma już kilka lat, jest naprawdę piękna
Leśna i cienista coraz pełniejsze, teraz czekam na hosty i paprocie. Jak co roku zgrzytają mi żółte tulipany, ale jakoś nie mam sumienia ich ruszać, były na tej rabacie jako pierwsze.
Weekend zaliczam do ogrodowo udanych W końcu uporałam się ze szklarnią, pomidory i cała reszta są na swoich miejscach Coraz więcej doniczek z wysiewami jest już opróżniona, a wszystkie róże z przechowalnika przesadzone do większych donic i zadołowane
Jabłonka Freja jest w swojej najpiękniejszej fazie i obłędnie pachnie
Dla Martki - moje połączenia z trupio/lila tulipanami Zestaw maślano-cukierkowy i bardziej ekstrawagancki Ten ostatni ma do towarzystwa jeszcze takie maluszki
Haha, obsesyjka to jest to, co dobrze jest mieć
Misa ma 80 cm. Stoi już ponad rok, więc już fajnie, rdzawo wygląda. Kota nie mam ale wiewiórki a i owszem
Haha jak to nie wiadomo kiedy mieszkamy tu już dwa lata I zasuwamy prawie każdy weekend
2200m2 ciut za duzo, ale zawsze mogę więcej drzew I krzewów zasadzić, najgorzej byliny wybronić od chwastów. Warzywnik też jest spory, plus igloo I tunel teraz...
To na dole w czesci do ktorej rzadziej chodzimy, I którą najrzadziej ogarniam...
Plan mi się podoba. Zrobiłabym plan na kartce z wymiarami całej rabaty, żebyś mogła zobaczyć, jak wygląda ilość miejsca. Nie ma sensu, żeby rośliny sobie podbierały w ścisku wodę.
Traw i róż bym nie sadziła. Masz tam chyba zbyt dużo dzikich ziół Owe zioła w trawy wrosną, a pod różami i innymi kolczastymi pielenie sobie lepiej daruj
Hortka - nie wiem... Jakaś zbyt szlachetna na to miejsce dla mnie
Tawulec pogięty to świetny pomysł na tą skarpę. Więcej go tam daj, w dwóch albo i trzech grupach.
Dereń Kelseyi też świetny. Nie lubi mieć zbyt sucho, więc mógłby być na samym dole skarpy.
Tawuły japońskiej bym nie sadziła. Za dużo roboty z cięciem. Za to irga to jak najbardziej dobry pomysł, np. Cotoneaster microphyllus 'Streibs Findling' - można go bez przeszkód deptać i nic mu to nie szkodzi Ciąć go nie trzeba.