To jest mój podopieczny codzienny gośc na miskę ciepłej strawy.Lubi wolnośc ale ona mu jedzenia nie da więc go uszczęśliwiam na ile potrafię Kiedyś mnie ugryzł ale od tamtej pory tego nie robi Cieszy się kiedy idę do niego z miską ,,,nie dotykam go jednak bo nie znam jego przeszłości Być może był bity a ja wtedy chciałam go pogłaskać no to chapnął hi.
Widać, że to założenie jest młode - zerknijcie choćby na cisy. Ten fragment ogrodu był oddzielony murem, ale stała tam stara budowla ze schodami - no i jak nie skorzystać z okazji ?
Ten jegomość dzisiaj urzędował na parterze To była moja prowokacja .Dałam sporą ilośc świeżej ziemi a robaczki tez w niej widziałam ,,były białe i długie wyglądały na dżdżownice ,nakopałam sie troszke ale pan dzięcioł odwdzięczył mi sie śliczną fotką .
Ciąg dalszy prezentacji...idziemy dalej lewą stroną w głąb ogrodu Te kolorowe "rupiecie" to kącik dzieci, była tam piaskownica ale dziwnym trafem jakoś wyszła sobie na ogród )
A to była pergola z małym płotkiem, płotek niestety się połamał przy dostawie żwiru
Idziemy dalej...
Patrzymy w prawą stronę hihi
oj jakos zimno się zrobiło )
Ja też go uwielbiam, jesienią cały "płonie". Posadziłam też parę gałązek prz starej śliwie i jesienią gdy śliwa gubi liście, drzewko przebarwia się na czerwono
Przeszłam przez Twój ogródek i sporo iglaczków dostrzegłam Żywopłot ze świerka super. Napisz coś więcej o cięciu iglaków w swoim ogrodzie, są takie zwarte i śliczne, kiedy je tniesz? I również gratuluję 100-ówki.