Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nigdy nie mów nigdy 09:33, 01 lis 2012

Do góry
Cześć Kasiu! Przybiegam spóźniona i zostawiam gratulację z okazji 100 stron Następne zapowiadają się bardzo interesująco A Ty się martwiłaś o swój projekt, a tu tyle chętnych do pomocy Wspólnymi siłami coś tu uradzimy, byle do wiosny Będzie dobrze
U mnie młyn totalny. Nie lubię dzisiejszego święta, ale dobrze że chociaż nie muszę do roboty iść.

Pozdrawiam serdecznie

Taki sobie ogród Beaty. 08:48, 01 lis 2012

Do góry
bea_ta napisał(a)
Witam,pomierzyłam te rabaty ,które bym chciała najpierw obsadzić i "naszkicowałam" na zdjęciach jakie mają wymiary.Na jednej zrobiłam jakby projekt.Zdolna jestem,he he!!!!!!!!! Nawet mi się podoba.
Co wy na to.Aha i jeszcze ile bym musiała mieć roślin na tą rabatkę.
W weekend wybieram się w okolicę Poznania w odwiedziny do koleżanki i mam zamiar nawiedzić jakieś centrum lub szkółkę ogr.i zaopatrzyć się w roślinki.
Więc jakby ktoś był chętny odwiedzić mój ogród to zapraszam.Czekam na wasze propozycję.

Na tej rabacie chciałabym zostawić te hosty i hortensje i dosadzić coś wokół,ale nie mam pomysłu

Tutaj w sobotę wykopałam to co było i zostały dziury i narysowałam linię jak by mogła wyglądać nowa rabata.

Tu moje cudo.......
1-coś na pniu
2- np.obwódki z bukszpanu
3- np.żółte żurawki
3- ten fiolet to mogłyby być wrzosy

Ta sama rabata z długościami,ten rh to pójdzie w odstawkę.

Nie wiem czy dobrze czy źle i ile kupić tych roślin.
Jestem zielona.
Pozdrawiam.

Jeśli ja mógłbym się coś wypowiedzieć, to ja bym zdecydowanie wybrał Twój projekt...jest bardziej chaotyczny ale w dobrym tego słowa znaczeniu Ładnie się zaczyna...halloween widzę pełną parą się odbyło pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:13, 01 lis 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Czy to są tamaryszki ?

Irenko jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedziała czy Ci w innym kolorze włosów lepiej czy też nie.
Niektórzy eksperymentują z nasadzeniami, , a inni z kolorem włosów

Dzidka, dokładnie one; jakos we wrzesniu była wichura, złamało mi duzy konar i teraz po tych śniegach kolejny; podetnę je od spodu, aby taki parasol zrobic, to się wzmocnią; lubię je bardzo
mnie tak z włosami nachodzi co jakiś czas, taki typ, i eksperyment na głowie i na ogrodzie u mnie
Ogród Leny. 08:04, 01 lis 2012

Do góry
O tak Marzenko zima jest!!!
W niedzielę rano wyskoczyłam z aparatem - jak większość z nas zapewne

Efekt:

Ogród Leny. 07:11, 01 lis 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)

No to padłam na twarz - czy to klon palmowy. Nie przemarza Ci?? CUDO!!!

To nic szlachetnego-pojęcia nie mam co TO.

To zwykły klon ponoć sadzony jako podkładka do szczepienia - kupiony u "Batko"...bez nazwy..ale jest rewelacyjny - nigdy nie okrywany,rośnie w przeciągu,nie przemarza i od wczesnej wiosny do..następnej wiosny jest piękny.Nawet jak liście opadną to ma bordowe gałązki

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 02:37, 01 lis 2012

Do góry

Swoje stałe miejsce znalazły w tym zakątku 2 hortensje :
po lewej "Phantom"
po prawej "Renhy"
Takie zakupiłam - a co z tego wyrośnie to się zobaczy
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 01:54, 01 lis 2012

Do góry
Slawko napisał(a)

Pamiątka ślubna... troszkę światło się odbiło od ołówka i w niektórych miejscach jest za jasno niż w rzeczywistości

Witaj Sławko ! Pięknie rysujesz ,a czy ta pamiątka ślubna to też Twoja praca w ołóku?Potrafisz tak kopiować?Bo tak zrozumiałam.

Dziękuję Oczywiście ten portret jak i każdy, który umieszczam jest wykonany własnoręcznie przeze mnie.

Ale piękna para dzieciaków, skąd ja to znam...Też tak zaczynaliśmy...
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 00:52, 01 lis 2012

Do góry
akanta napisał(a)

Ostatnimi czasy nie mam jak zbytnio swój czas zapełnić, więc postanowiłem sobie trochę porysować co mi tam do głowy wpadnie...no i wpadł mi do głowy...ogród... Przelałem na papier, to co mi się w głowie narodziło... portrety mi się chwilowo znudziły ale jutro powracam do nich, bo muszę Lubię zimę ale taką z prawdziwego zdarzenia a nie jedną wielką ciaprakę... niech ja dorwie tylko tych kierowców co mi spodnie ubrudzili...

Parę szczegółów mi nie wyszło ale to się wytnie

Skoro tak pięknie rysujesz to może zaszczepisz się miłością do ogrodów i polecisz w stronę projektowania?

Miłość do ogrodów już we mnie jest Z projektowaniem akurat również trafiłaś, bo mam w planach od przyszłego roku studiować właśnie architekturę ale jeszcze się zastanawiam głęboko nad tym którą dokładnie wybrać, czy wnętrz a może krajobrazu...na dzień dzisiejszy wybrałbym, to drugie ale ja mam tyle pomysłów w głowie, że najchętniej bym wszystko co się da studiował
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 00:36, 01 lis 2012

Do góry
akanta napisał(a)

Pamiątka ślubna... troszkę światło się odbiło od ołówka i w niektórych miejscach jest za jasno niż w rzeczywistości

Witaj Sławko ! Pięknie rysujesz ,a czy ta pamiątka ślubna to też Twoja praca w ołóku?Potrafisz tak kopiować?Bo tak zrozumiałam.

Dziękuję Oczywiście ten portret jak i każdy, który umieszczam jest wykonany własnoręcznie przeze mnie.
Nigdy nie mów nigdy 00:09, 01 lis 2012

Do góry
Witaj Rysióweczko Troszkę mnie nie było na Ogrodowisku ale poprastu czasu brak Swój wątek zaniedbałam już całkowicie... ale od czasu do czasu podziwiam ogrody innych
U nas w ogrodzie też sporo się dzieje, do tego jeszcze praca, dzieci.... Z czegoś musiałam zrezygnować... Nadrobiłam zaległości u Ciebie i lecę teraz do innych...
U nas też był śnieg... Mam nadzieję że narazie odpuści bo moje cebulki czekają na wsadzenie
Lime masz śliczne Moje kupione u Kapiasa nie zdążyły się całkiem rozwinąć ale i tak bardzo się cieszę że je mam
Pozdrawiam gorąco

P.S. Zapomniałam o gratkach na seteczkę Buziole gorące

W cieniu - zacieniona 00:08, 01 lis 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu piękne fotki, a to skojarzyło mi się z ruska wańką wstańką
To ciekawie rozszczepione drzewo...takie dwie połówki.

Ta przypomina niedźwiedzia na dwóch łapach stojącego
Ogród - Moje spełnione marzenie 23:44, 31 paź 2012

Do góry
Zabiorę ze sobą dietetyczne beziki i pizzę!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:26, 31 paź 2012

Do góry
Dzięki Danuś....... może serb tam będzie za wielki.. ale podciągam rabatę do pergoli... jak mówisz że nie taki głupi pomysł to ... nbyle do wiosny ....
Dla Ciebie za pomoc, dzisiejsze twarde damy... .. Śniegowi się nie dały ...

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 23:01, 31 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Wstaję dzisiaj rano, lecę szybko na odcinek "Mai w ogrodzie" i tak sobie oglądam i oglądam...ale coś mi nagle zaczęło nie pasować... spoglądam zza okno i widzę jakieś jasne barwy...wstaję patrzę a tu - ŚNIEG...postanowiłem to uwiecznić aparatu nie miałem przy sobie więc zabrałem telefon komórkowy...
Najbardziej mnie urzekł tamaryszek pod naciskiem śniegu

P.S. ale dzisiaj miałem sen... cała społeczność ogrodowiska mnie odwiedziła...i nawet zapomniałem się zapytać czy komuś zrobić kawę, herbatę

Piękne widoczki pod śniegiem a z ławeczką podoba mi sie najbardziej.
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:53, 31 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Ostatnimi czasy nie mam jak zbytnio swój czas zapełnić, więc postanowiłem sobie trochę porysować co mi tam do głowy wpadnie...no i wpadł mi do głowy...ogród... Przelałem na papier, to co mi się w głowie narodziło... portrety mi się chwilowo znudziły ale jutro powracam do nich, bo muszę Lubię zimę ale taką z prawdziwego zdarzenia a nie jedną wielką ciaprakę... niech ja dorwie tylko tych kierowców co mi spodnie ubrudzili...

Parę szczegółów mi nie wyszło ale to się wytnie

Skoro tak pięknie rysujesz to może zaszczepisz się miłością do ogrodów i polecisz w stronę projektowania?
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:48, 31 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:37, 31 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ania....Ty to chyba w kulki sobie lecisz Ogród po ataku zimy tak nie wygląda ... Trawa zielona jak pewnie ja będę w piątek No i hosty - nietknięte - niektóre Coś mi tu nie pasuje...

Fotki Sebuś z dziś.... i też byłam zszokowana, że widoki się poprawiły.. nawet trawy się podniosły, a bidule leżały przysypane śniegiem niefajnie.

I typowa choinka będzie tam za duża, aż tak dużo miejsca nie ma... a świerk serbski chyba dość duży rośnie... można go ciąć???
I jeszcze z innego ujęcia...
Ogródek Hanusi po zimie 22:34, 31 paź 2012

Do góry
Jutro u bliskich.......

I z bliskimi......

Kochani,miłego jutrzejszego dnia.....
dnia,pełnego wspomnień o tych co przed nami torowali nam drogi,i prostowali nasze ścieżki....
Do zobaczenia jutro wieczorem....
Tam gdzie ELFy zimują 22:28, 31 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)

dla Joasi

Spodobał mi się ten murek... ładnie by się z nim komponowały trawy jak ostnice czy hosty, lawenda pozdrawiam

Witaj Slawko

To jest murek od południa więc myślę że hosty mogły by nie wyrobić... a o lawendzie myślałam i zobaczymy jak to wszystko się rozrośnie wiosną - może je dosadze.

Dziękuję za wizytę
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 31 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To dobre jest, ten świerk to serbski będzie?

Danuś...ja tylko tak sobie coś maznęłam, że tu musi być wyższe i seledynową rabatę A że moje zdolności rysunkowe i projektowe są na poziomie kl. 2 szkoły podstawowej to narysowałam choinkę
Ogólnie nie wiem co tam dam i jak dam, ale bym coś tam wyższego i nie szerokiego włożyła... ale co.... zima długa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies