Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku II 19:26, 26 kwi 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Są i piękne kolorowe prymulki, które pamiętam z tamtego roku. One bardzo rozweselają Ci ogród, plus inne kwitnące. Magnolia też cudnie kwitnie
Magnolii zrobię jutro zdjęcia, teraz jest najładniejsza. Reszta kwiatków to tło dla magnolii.

Glina i zielsko 19:25, 26 kwi 2022

Do góry
Trawka kiełkuje
W moim małym ogródeczku II 19:22, 26 kwi 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)

Ale ladna latarenka Ja swoje swiatelka wieszam na drzewach, na roznej wysokosci, ale Twoja latarenka podsunela mi inny pomysl, dziekuje
Ta latarenka służy jako ogranicznik do węża którym podlewam ogród. Jak ciągnę za sobą węże nie niszczy mi roślin.

Sałatka pokrzywowa 19:18, 26 kwi 2022

Do góry
April napisał(a)
Fajne, przysadziste masz te hiacynty. Moje się powyciągały. Kupiłam jasno żółte, trochę kremowe. Ja i jasnożółty Ale fanie wyglądają
Swojego fioletowego zaznacz i przesadź jak przekwitnie. Piękny kolor. Dokup do niego żółte

Chyba wolę skupić różne odcienie fioletów. Albo dorzucę w pobliże Emperorów i Straussów, które są takie limonkowe w odbiorze. Coś tam już fioletuje, będzie to miało sens.
No takie są niespodzianki, kiedy się komponuje na podstawie fotek sprzedawców - musiało mi to grać jesienią
Specjalnie dla Ciebie:
W moim małym ogródeczku II 19:18, 26 kwi 2022

Do góry
GorAna napisał(a)
Dorotko ależ masz kolorową wiosnę
Te różnobarwne pierwiosnki świetnie wyglądają
wstyd się przyznać, ale ja nie mam ani jednego pierwiosnka, a miałam ich całą masę.
Tak jakoś wyszło
Mam za to piękną pełną gęsiówkę
Buziaki
Cieszę się, że masz gęsiówkę
U mnie pierwiosnki były na wymarciu, przez suszę w lecie, ale jak podlewam ogród regularnie to i pierwiosnki mają się dobrze. Chciałabym całą linię brzegową obsadzić pierwiosnkami, więc jesienią będę dalej je przenosiła.

Sałatka pokrzywowa 19:15, 26 kwi 2022

Do góry
W międzyczasie wyskoczyłam zrobić dosiewkę onętków i paru parasolowatych, których mam za mało. W ogrodzie pięknie wysiały się maczki kalifornijskie:

Wzeszły też maki wysiewane w grudniu do gruntu.
Magaro! Maki nam wzeszły, ale warto zrobić dosiewkę, żeby wydłużyć czas kwitnienia, więc jeśli już, to już. Tzn. w weekend.
Te, które wysiały się spontanicznie pod koniec lata wyglądają u mnie tak:

Niektóre donicowe budzą się do życia

inne czekają na zmiłowanie

- dlaczego ja mam znów coś do posadzenia?!?

W moim małym ogródeczku II 19:11, 26 kwi 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Dorotko, jak u Ciebie kolorowo, ileż masz tych wiosennych kwiatów, śliczności.
Pogoda na prace ogrodowe raczej niesprzyjająca, ja mam duże zaległości niestety.
Nie szalej w ogrodzie, poczekaj aż przeziębienie przejdzie, zdrówka dużo życzę, pozdrawiam.
Dziękuję, dziś już całkiem dobrze się czuję. Pogoda z wiszącymi chmurami nad głową, a ja przesadzałam jeżówki, które w ubiegłym roku wysiałam w warzywniku.
Cieszy mnie ta kolorowa rabata bardzo, muszę jeszcze dopracować sobie pod kontem wiosennego kwitnienia rabatę przed oknem kuchennym. Ona przy wejściu do domu jest, więc chcę powtórzyć te kolory i tu.

April podbija las... 19:05, 26 kwi 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Ale cisy soczyste! A kulki były tam, gdzie byłaś?

Nie zwróciłam uwagi ale na pewno były odmiany nadające się do formowania na kulki.

To kotka

A to kocur, bardziej rudy, ciemniejszy i niemal dwa razy większy
Skandynawia po krzyżacku 2 19:04, 26 kwi 2022

Do góry
Moje tawuly japonskie wypuszczaja liscie nie rowno. Mam nadzieje,ze nie pozostana takie lyse. Fzisiaj je podlalam moze zwyczajnie maja za sucho.

Sałatka pokrzywowa 19:04, 26 kwi 2022

Do góry
Największy zgrzyt jest w prawej części, gdzie przypadkiem trafiły strrrasznie żółte narcyzy. Osobno wszystko fajne, ale na jednej rabatce już nie, muszę sobie to wszystko uporządkować. Żółtki muszą trafić w inne miejsce, fioletowe hiacynty też

Skandynawia po krzyżacku 2 19:01, 26 kwi 2022

Do góry
Asiu ja mam bardzo blisko do Starego Pola ale tym razem dalam sobie spokoj. Moja sasiadka byla i nic nie kupila bo straszna drozyzna. Planowala kupic dwie katalpy. Cena kosmiczna bo 250 zl za sztuke. Jesienia byly od 90 do 120 zl.
Ja aby cos dosadzic musialabym przebudowac duza rabate.

Sałatka pokrzywowa 18:59, 26 kwi 2022

Do góry
Prawie wszędzie rozwinęły się hiacynty, więc pachnie w całym ogrodzie Na nowej rabatce zapachowo-jadalnej posadziłam mieszankę pastelową, kolory trafiły się piękne, ale ten fiolet (bo w naturze to fiolet) zgrzyta mi okropnie

April podbija las... 18:59, 26 kwi 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Ale piękne cisy - jak to odmiana?

Cisy to Wojtki. Lubię takie zimozielone wykrzykniki w falujących trawach lub bylinach.

Dla ciebie jeszcze kocur przy poidełku. Stare poidełko spróchniało ale jeszcze nie usunięte. Mój tygrys oczywiście wykorzystał temat

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 18:59, 26 kwi 2022

Do góry
Trochę wiosny, żeby ciągle nie przynudzać
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 18:56, 26 kwi 2022

Do góry
Przesadziłam brzozy. Również pendulę.
Teraz są co 2,7m i 2,4m. W zamyśle ma powstać zagajnik.
Nie wiem czy coś będzie widać na zdjęciach bo ponuro dzisiaj.

Między Doorenbosami postawię ławeczkę, koło penduli zrobię mini oczko, a kiedyś może fontannę.
April podbija las... 18:54, 26 kwi 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
No to się Aprilku narobiłaś ,tyle worków rozsypać .
Teraz roślinki się odwdzięczą na pewno

U mnie też słońca mało, niby coś ma się poprawić od jutra,zobaczymy

Śliwy super Ci kwitną i inne kwiecie, reszta roślinek ładnie ruszyła

Wiewiórka fajna u siebie widzę nieraz jak po płocie chodzi

Oby jutro było słońce choć na ogród nie będę już miała tyle czasu.
Śliwy w zeszłym roku nie kwitły więc tym bardziej cieszą te kwiatuszki. Kiepskie miejsce do fotografowania.
Masz poidełka dla wiewiórek?

W sobotę byłam na zakupach i musiałam się mocno powstrzymywać żeby nie wykupić sklepu. Ceny mnie przed tym skutecznie powstrzymywały. Dobroci wszelakiej mnóstwo.

April podbija las... 18:45, 26 kwi 2022

Do góry
Mirka napisał(a)

Hehe a ja myślałam że taki granulowany rozsypałaś
Też mam taki kociołek i może zgapię nasadzenia
Cały masz wypełniony ziemią?

Obornik granulowany jest dobry ale ja potrzebuję nie tylko nawozu ale i próchnicy. Kociołek fajna sprawa, też mam odziedziczony, od trzech lat robię w nich kompozycje. 1/3 to keramzyt. Tam są też lilie. W zeszłym roku miałam żurawki i różne trawy.
Tak fajnie wyglądają teraz kwiaty oczara Jelena

I dokupiłam cisy i kolejne bylinki do kompozycji. Bakopy fioletowe i bordowe, niemal czarne bratki do nich.

W Dolinie Muminków 18:36, 26 kwi 2022

Do góry
GorAna napisał(a)
Basiu, zachwycam się Twoimi Emporeremi, bo u mnie z grupy ok 40szt zostało 3
Reszta zgniła
Nie wiem dlaczego
Twoje jak w Holandii.

Kochana do Holandii bardzo, bardzo daleko- bardziej u Ciebie widzę Holandię. Kurczę szkoda że aż tyle cebulek zgniło. Ja zaraz w sierpniu będę sadziła - bo we wrześniu nic nie będzie z cebulowych - zaraz zatoki mnie łapią, nerki dokuczaja- ostatniej jesieni nastawilam się na promocję i wielkie zakupy - i nic z tego Ale w sierpniu udało się i mam nowinki w ogródeczku ...... jedne kwitną a inne jeszcze w przedbiegach.
W Dolinie Muminków 18:26, 26 kwi 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Piękne tulipany ta alejka z nimi ciągnie się i ciągnie się..... bardzo ładnie

Dziękuję Kochana. Alejka faktycznie super. Muszę dosadzic EE - świetnie się prezentuje - po pracy jak tylko przyjeżdżam to biegnę popatrzeć na nie
Rozpoznawanie chorób i szkodników 18:04, 26 kwi 2022

Do góry
Jesienią kilka moich poziomek zaczęło marnieć i usychać, myślałem ze może przed zimą tak się dzieje. Teraz na wiosnę niestety już nie wypuściły nowych liści, wykopałem kilka uśniętych i takie okazy były w glebie, jedne to krocionogi ale tych długich kremowych nie jestem w stanie rozpoznać. Czy one mogły spowodować usychanie krzaczków, jeżeli tak to jak z nimi walczyć ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies