Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lek na całe zło czyli mój ogród 12:53, 11 gru 2012

Do góry
Aldonko, wielkie gratki na 100!!
Ramy, tło ogrodu z iglaków 12:50, 11 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Thuja occidentalis 'Golden Tuffet', moje odkrycie

Zakupiłam 4 u finki posadziłam w czerwcu, póki co malutkie i chyba wolno rosną, ale nie wiem czy w dobrym miejscu, bo jakoś wybarwienie straciły i z toffi robią się zielone.

odkrycie wielkie, są śliczne
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:49, 11 gru 2012

Do góry
beta napisał(a)

Och, jaki egzotyczny widok, jakie wielkie okno, niesamowicie!

witaj Aniu

popieram Weronikę, cudniaste okno i jeszcze cudniejsze widoki o storczykarni nie wspomnę, no i ciągle zachwycają mnie te wiszace

p.s super awatarek

pozdrawiam

Witam radosną dziewczynę Twój awatarek jest fajny i od początku niezmienny..... Ja już tak się nie mogę uśmiechać bo żadne aparat tych zmarszczek nie wygładzi
Moje wiszące Wandy przeżyły pod moim rządami rok.. a jeden proszę.. pochwalę się.... będzie kwiat

ogrodoweimpresjejolki 12:33, 11 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Gdzieś musiał ten śnieg spaść...... do życia śnieg to utrudnienie, ale wizualnie to jest super

U nas nadrabia zeszłoroczne zaległości Na działeczce wszystko zapewne otulone już śniegiem ...

ogrodoweimpresjejolki 12:30, 11 gru 2012

Do góry
grembosia napisał(a)
Napadało dzisiaj niemiłosiernie, super jak nie trzeba wychodzić. Przez okno zima wygląda cudnie

I dalej pada ... A przez okno faktycznie ładny widok

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:20, 11 gru 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Och, jaki egzotyczny widok, jakie wielkie okno, niesamowicie!

witaj Aniu

popieram Weronikę, cudniaste okno i jeszcze cudniejsze widoki o storczykarni nie wspomnę, no i ciągle zachwycają mnie te wiszace

p.s super awatarek

pozdrawiam
Moje poletko 11:56, 11 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)

Witam
Szaro -buro za oknem. Na pohybel zimnu i na dobry dzień- trochę kolorków.
Pozdrawiam wszystkich. Spokojnego poniedziałku

Czy ta śliczna łąka kwiecia..floksów i liatr to twoja??????? Cudnie

I tak powinny wygladac ogrody - kolorowo i energetycznie. Jak widzę nieraz te minimalistycznie urządzone ogrody przy domkach i gospodarzy, którzy nigdy grabi w rękach nie mieli to ....... i lapiej tutaj zakończmy.
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 11:53, 11 gru 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Spójrzcie jakie widoczki za oknem................. chyba polubię zimę
Takie oszronione drzewka są słodkie

I jeszcze kilka roślinek oszronionych

Kochane, najlepsze jest to, że moja pomponella mimo mrozów ma pąki I co mam z nią zrobić???

Teraz jadę po córkę i po wieczornym obrobieniu dzieci mam nadzieję, że chociaż troszke ogarnę zaległości...........
całuski

A wiecie co ja robię, gdy za oknem jest prawdziwa zima. Specjalnie spinam firany w salonie, żeby mieć bezpośredni widok z salonu do ogrodu. Siadam przy kominku, popijam ciepłą herbatę, zajadam domowe ciasto i upajam sie tymi widokami za oknem.
Moje zmagania ogrodowe 11:49, 11 gru 2012

Do góry
Dziewczyny widzę, że większość z was ma złe doświadczenia z wiązaniem juk. U mnie było odwrotnie. Na dowód tego zdjęcie moich w tym roku po związaniu. I co dziwne nigdy nie zauważyłam aby ich liście były brzydkie po związaniu. Może mi sie udało. Zobaczymy w przyszłym roku, bo znowu je związałam.
Spróbuję...bo dla chącego- nic trudnego ;-) 11:42, 11 gru 2012

Do góry
Byłyśmy dziś na sankach,bo u nas prawdziwa zima...

Zuzunia na pewno nie zmarzła hihi
Grembosiowo 11:25, 11 gru 2012

Do góry
A to moja pomocnica

Karmniki dla ptaków 11:25, 11 gru 2012

Do góry
No i mamy wiewiórkę,która dokarmiamy codziennie rano- po trzy orzechy. Nazwaliśmy ją- ruda

.

Obserwowanie jej to prawdziwa czysta przyjemności a ile to radości i śmiechu- ja mówię,że to jest discovery chanel na żywo. Załączam zdjęcia, ale troszkę kiepska ich jakość-coś jednak widać.
Dowiedziałam się,że wiewiórkę można oswoić, przygotowujemy dla niej budkę lęgową z odpowiednimi wymiarami. Wyczytałam gdzieś,że należy ją zawiesić bardzo wysoko. Może ktoś coś wie na temat

.
Ogródek Hanusi po zimie 11:25, 11 gru 2012

Do góry
Ile gości! Witajcie!
Pasztety odeszły w zapomnienie......przynajmniej u mnie w domu.Staramy się nie jeść mięs,chociaż tak całkiem jeszcze nie możemy odstawić,zawsze mamy jakieś ulubione smaki mięsne.
Odpada mi więc mielenie i gotowanie,ale za to robię dużo galaret ,drobiowych i warzywnych.
Niech Wam udają się wasze specjały.

Na rozjaśnienie wątku, bo już prawie zasypany po uszy!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:21, 11 gru 2012

Do góry

Irenko,też mi to chodzi po głowie.
Ja mam właściwie kilka rzeczy.Fotkę wklejam.Ale bardzo chciałabym,żeby to nabrało charakteru

na tej fotce, jak dla mnie jest za dużo kolorów, raczej bym stonowała w jednym kolorze, ale różne odcienie i nasycenia, ale tak naprawdę, to co zrobisz musi ci zagrać w duszy
Ogrodowe komplety mebli 11:21, 11 gru 2012

Do góry
Dziękuję i pokazuję, co M. zrobił z takich nóg od maszyny kupionych na starociach za 30 zł.

Oto dzieło.

I już zagospodarowane. Tymczasem w domu, potem bedzie na dworze.

I z góry.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:15, 11 gru 2012

Do góry
Koniec przerwy.. nawet ni lecę do Was... wieczorkiem poprasuje u Was..
Zumem ściągnęłam widok moich różyczek... niestety wyleciałam na zewnątrz w kapciach....

Ogród przydomowy - Hosty 11:14, 11 gru 2012

Do góry
Karmniki dla ptaków 11:14, 11 gru 2012

Do góry
A oto nasz pomysł na karmnik. Wykonany ze szczapy drewna do kominka.Na górę jako okap przybiliśmy korę, której dużo przy przetwarzaniu drewna.

W karmniku tym goszczą sikorki,wróble, kosy i uwaga dzięcioł- nie uwierzyłabym gdyby ktoś mi powiedział,że dzięcioły wyjadają z karmnika. Ciekawe czy go dojrzycie-zdjęcie niestety kiepskiej jakości. Pozdrawiam

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 11 gru 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Moja przestrzeń życiowa sie kurczy...

Aniu, nie daj się

Zawsze masz jeszcze poddasze w rezerwie, albo na wzór huby przyssij się do jakiejś roślinki

Do poddasza brakuje ....zrobionego poddasza i schodów Zamontowanych schodów, ale to kolejna demolka w domu........ i kolejny wydatek... wiec czeka na swoją kolej..... schody już są

A to obiecany widok śladu sierpówki odciśniętej na szybie....

I to jest wada wielkich przeszklonych powierzchni..... czasami nawet naklejki z drapieżnikami nie pomagają, jak wystraszone przed jastrzębiem ratuje życie.. nie widać wtedy naklejek
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:08, 11 gru 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Aniu, a co Ty tam masz pod parapetem? Kapelusze?
Wybacz wścibstwo, alem się zaciekawila.

Grabulki kochan... tłumaczę cały czas.. to są elementy schodów co to miały być zamontowane przed spotkaniem ogrodowiska, ale nie zdążyliśmy.... nie mam gdzie tego złożyć, wiec leży w chałupie....
Te kapelusze to to pod każdym stopniem widoczne... to są te schody tylko w innym ukłądzie będą.. chyba mogę pokazać foto ze strony producenta

Kapelusze to te błyszczące elementy Trepy leża w kacie, cześć elementów na szafach, a poręcze za kanapą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies