Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródeczek jagody99

Ogródeczek jagody99

zawitka 09:31, 01 sty 2013

Spełnienia spełnienia i uśmiechu Heja!!!!!
Dzidka 11:07, 01 sty 2013

Jagódko, życzę Ci spełnienia marzeń, wielu twórczych ogrodowych pomysłów, mnóstwa radości i jeszcze więcej uśmiechów w Nowym 2013 Roku.

weronika77 11:58, 01 sty 2013

Dziękuję za życzenia, i Tobie w Nowym Roku Samych szczęśliwych dni życzę.
MilenaP 12:47, 01 sty 2013

Jagoda w tym Nowym Roku życzę Ci wielu bratnich dusz, dużo czasu dla ogrodu i spełnienia marzeń
malwes 13:53, 01 sty 2013

Witaj Jagódko, przeczytałam cały Twój wątek i bardzo chętnie, jeśli pozwolisz, zagoszczę i ja u Ciebie, w Twoim ogródku. Jest przepiękny - a Twoja miłość do kwiatów....
Masz wspaniałą rodzinkę, to najważniejsze. Miejsce jak miejsce - ma swoje wady i zalety, jak każde. Myślę, że będąc w Polsce tez z jednej strony czułabyś radość, a z drugiej brakowałoby Ci wielu "bostońskich" nawyków, miejsc....teraz świat jest taki kosmopolityczny, że czasami naprawdę ciężko się doszukać co jest w naszej obecnej kulturze rodzime a co zapożyczone i chyba najlepiej tworzyć swój świat, nie negować tego co dokoła tylko brać to czego lubimy, odrzucać to, czego nie akceptujemy i żyć w zgodzie ze sobą i ze swoimi przekonaniami. I na pewno warto dbać o rodzinę i przyjaciół bo faktycznie w tak zabieganym świecie (w PL nie jest dużo inaczej pod tym względem, zwłaszcza w sensie zawodowym) ciężko się zmobilizować na to, aby znaleźć czas dla bliskich.

Ściskam mocno i życzę samej pomyślności w Nowym Roku.
Gosiniak 18:03, 01 sty 2013

Jagódko- wiele szczęścia, miłości i uśmiechu na co dzień, aby w tym Nowym Roku spełniły się wszystkie Twoje marzenia, tego z całego serca Ci życzę
elzbieta_b 13:29, 02 sty 2013

Witaj Jagódko Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ! Aby był lepszy, milszy, piękniejszy od tego, który minął
jagoda99 13:57, 02 sty 2013

Witam wszystkich w Nowym Roku.
Dziekuje za zyczenia,bardzo ,bardzo,bardzo dziekuje.
I zapewne jak wszyscy czekam na wiosne ha ha ha
i takie widoki

magdziam 14:20, 02 sty 2013

Witaj Jagódko, dziękuję bardzo za życzenia. Tobie życzę dużo zdrówka, uśmiechów na buzi, spełnienia marzeń zarówno tych osobistych jak i ogródkowych. Pozdrawiam z zimnego ślaska
aneta230972 16:02, 02 sty 2013

Witam serdecznie. Przeczytałam i się uśmiechnęłam.
jagoda99 napisał(a)
Mieszkam w okolicach Bostonu i naprawde mam te szare wiewiorki.
13 Lat mieszkałam w USA i na początku jak zobaczyłam taką szarą wiewiórę to myślałam, że to jakaś krzyżówka ze szczurem. Chude, zabidzone z "wygryzionym " ogonem . Potem się przyzwyczaiłam. Chociaż szkody w ogródku robiły nam potworne. Wszędzie zakopywały swoje skarby( orzechy, żołędzie) a po jakimś czasie kopały w ich poszukiwaniu. Prawie 3 lata temu przeprowadziliśmy się do Polski. Dom, w którym obecnie mieszkamy jest otoczony drzewami ( orzechy, kasztany,...) i teraz nasze oczęta cieszą śliczne, rude wiewiórki. Niestety za kilka miesięcy przeprowadzamy się a tam my totalną pustynię.Ale o tym kiedy indziej.Już wkrótce założę swój wątek i wrzucę kilka fotek z naszego maleńkiego amerykańskiego ogródka.
Pozdrawiam i życzę aby znalazła pani w Bostonie bratnią duszę. Wiem,że jest to możliwe ponieważ sporo moich znajomych z polskimi korzeniami lubiało dłubać w ziemi .I prosze mi wierzyć w Polsce jest również mnóstwo zimnych, wielotwarzowych ludzi do tego zazdrosnych i obłudnych ale śledzenie tego forum i obserwowanie jak ludziska sobie nawzajem radzą, pomagają przywraca moją wiare w ludzi.