Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje roślinki 18:22, 31 paź 2012

Do góry
Córka marudziła żeby wyciąć,to wycięłam.Teraz siedzi w oknie i na nie patrzy Dynie z własnej hodowli oczywiście

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:21, 31 paź 2012

Do góry
o rany to już 902 u ciebie, zaraz będzie tysiączek

gratuluję

Postawić trawkę nad i... 18:16, 31 paź 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...i moje dzisiejsze wypieki, na podstawie przepisu z White Plate... szarlotka z malinami i z bezą...

wygląda świetnie, w smaku pewnie jeszcze lepsza

zjem chociaż wirtualnie
Czekoladowe Małe- Co -Nieco ;-) 18:09, 31 paź 2012

Do góry
Witam

mam dla Was fajny przepis na małą "zachciewajkę" czekoladową znalazłam go kilka lat temu w necie i zupełnie o nim zapomniałam, dziś postanowiłam sobie przypomnieć

przepis dość nietypowy i wykonanie też, gdyż wszystko robi się w kubeczku, a zajmuje to 5 min, no może 6

podaje przepis

W dużym kubeczku wymieszać 4 łyżki mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki cukru i 2 łyżki kakao (to dla tych z Was, którzy lubią naaaprawdę czekoladowo, ja daję mniej, tak ok 1 i 1/2 łyżki). Potem wbić jajko i dobrze wymieszać. Dodać 3 łyżki oleju i 3 łyżki mleka, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. wstawić do mikrofali na 3 minuty na największą moc. Ciasto pięknie wyrasta i jest bardzo pyszne

można posypać cukrem pudrem

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:08, 31 paź 2012

Do góry
Przyłączam się do gratulacji 900!!!
Ogród w Alei Lipowej... 18:06, 31 paź 2012

Do góry
zrobiłam wianki na groby, takie ozdobniki do zniczy

i serduszko

Ania i róże i cała reszta :) 17:54, 31 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Anuś, zidentyfikujesz mi tą różę?... proszę...:

Ja też trzymam kciuki a jak nie ma Ani pobawię się w ,,znawcę". Nie jest to Rosarium Uetersen? albo róża burbońska Mme Isaac Pereire? Ta pierwsza jest oczywiście bardziej popularna.Ciekawe jak wypadnę w roli ,,znawcy"?????????
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:53, 31 paź 2012

Do góry
Przy okazji cyknęłam pomysł na osłonięcie szklarni i ogródka.. nasadzenie niewiele zacienią, bo rabata będzie od strony północnej... no i nie muszę tak wysoko i tak blisko szklarni... tam musi być komunikacja...
Chcę tak jak narysowałam linie.. oczywiście nie taki proste krechy.. i jest tego tylko 4 - 5 metra.. .

I ma to zasłonić szklarnię i komórkę sąsiada, a przynajmniej odciągnąć wzrok... myślałam nad żywopłotem, ale obawiam się, czy to będzie pasowało do reszty...

I z innych ujęć... dwa charakterystyne punkty do połączenia to jałowiec i pergola.... wzdłuż płotku jest przejście do kompostownika.... dostępnego i z warzywniaka i z ogrodu (trawa po koszeniu) ...raczej tę ścieżkę poszerzę aż do kompostownika.. bo na razie jest tylko d owejścia do ogródka.

Taki sobie ogród Beaty. 17:52, 31 paź 2012

Do góry
Dzisiaj u mnie ciasteczkowo-babeczkowo-halloweenowo.

Wczoraj razem z rodzinką zrobiliśmy ciasteczka i babeczki na dzisiejszą zabawę ,którą córka ma w szkole.

...i nasza dyńka......aż strach się bać...sama nie wiem jak udało mi sie zrobić takie zdjęcie...

Pozdrawiam odwiedzających
Ogród zamknięty w skrzyniach 17:35, 31 paź 2012

Do góry
Po budowie zostało nam parę przewodów kominowych. Próbowałam je wykorzystać do uprawy truskawek, ale niestety nie czuły się w nich dobrze. Posadziłam więc rośliny, które wytrzymują trudne warunki. Co jakiś czas dokupuję parę takich donic bo moja kolekcja cały czas się powiększa...
Arboretum w Wojsławicach 17:32, 31 paź 2012

Do góry
dereń kousa gold star, ciekawa odmiana

w nowszej części założenia króluja byliny

hakonechloa i perovskia

całe łany jeżówek w wielu odmianach

rattanowa konstrukcja jest wejsciem do różowo-fioletowej aranżacji

morze lawendy

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:28, 31 paź 2012

Do góry
Irenka.. liści mamy od .......... groma.... może nie tyle co u Ciebie bo drzewa młodsze.. ale jest co robić... ale liściaste drzewa dają pory roku .. Najgorzej jest z drobnymi liśćmi z rabat z korą.... tam tylko z grubsza i mieszam korę.... nie chcę być współczesnym wydaniem Kopciuszka

I też mam dziś totalnego lenia.....
Jak siedzę na Forum i pocykałam trochę - Wasza z Izą ulubiona alejka.. z dzisiaj........

I kolory jesieni... jeszcze....

Ogród w Holandii 17:20, 31 paź 2012

Do góry
Karola, Irenka, Aniu - pogoda całkiem miła, co prawda wczoraj i przedwczoraj lało, ale dziś bardzo ładny dzień. A mój niewykopany przed poprzednia zimą mieczyk kwitnie w najlepsze.

a dziś musieliśmy do naszego miejscowego urzędu pojechac i oto co przed budynkiem zastaliśmy:

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:20, 31 paź 2012

Do góry
To zdjęcie z "zimy" ... patrzcie jak Misiek asystuje panu przy obrywaniu liści z akacji....

Jak już pokazywałam to sorki..... nie che mi się lecieć do tyłu i sprawdzać..... ale dzięki temu akacja jest cała... a że teraz bez liści.. trudno

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:09, 31 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Pamiątka ślubna... troszkę światło się odbiło od ołówka i w niektórych miejscach jest za jasno niż w rzeczywistości

Nie żartuj tylko, że to Twoja pamiątka ślubna..... teraz młodym przecież się nie spieszy... ???????

Czytam dalej.... czym mnie jeszcze zaskoczysz.....

Stylistykę polskiego pomijam jaśniej, jaśniej niż w rzeczywistości....

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:04, 31 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)

Wow, Sławku, bomba! A to czerwone w kształcie literki t to rynna? Z jakimś powojnikiem?

Rynna? Nie To jest stolik, który w środku ma donicę, podobny a nawet taki sam był w jednym z wydaniu Magnolii Następnie jest tam lustro, kaskada, grill, który można zobaczyć również w ostatnim podajrzę wydaniu Magnolii, krzesła, dwie ściany wertykalne oraz te pomarańczowe skrzynie ze stali cor-ten

Slawko - mamy jeden - jeden w ortografii ... a nawet tym razem mój plus

Ale to żartami..... lecę czytać dalej... i chyba przestanę pisać, bo będę się teraz bała sprawdzianu z polskiego i ortografii.....

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:02, 31 paź 2012

Do góry
A tak wyglądają hosty.......

Ale nad oczkiem chyba było cieplej..bo zieloniutkie....

Arboretum w Wojsławicach 16:56, 31 paź 2012

Do góry
judaszowiec

buk tricolor

wiosną oszałamiają ferie barw i fale zapachów

ciekawa odmiana

rodgersja tarczolistna nad strumykiem

szydlica crispa

korzenie największego drzewa w Wojsławicach, jego wysokośc buk purpurowy

paprotnik szczecinkozębny, moja ulubiona paproć, jak koronka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:51, 31 paź 2012

Do góry
Irenka, pokazywałaś kiedyś szałwie co kupiłaś i się zastawiasz która zimuje.. u mnie zimuje taka....

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:46, 31 paź 2012

Do góry
No to trochę pozimowych widoków z dziś...
lawenda trzyma się dzielnie.. i w tle róże...

Pierwiosnek od Mirki.. który zakupiła u FInki.. (MIreczko kwitną wszystkie ...ale wiatr wiał i musiałam trzymać do foto, bo wychodziły nieostre)

Jeżówka też nie poddaje się tak łatwo..

I taka mikro macierzanka do zarastania np płyt chodnikowych.... niska na 0,5cm.. listki po 2-3mm... fajna... nie pokazywałam do tej pory... a napewno jest to ciekawa roślina..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies