Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:36, 20 paź 2012

Do góry
Pragnę się oficjalnie przywitać z Szefową, ponieważ nie wiem czy znajdzie czas by zajrzeć do mojego wątku. Witam serdecznie
Chciałabym jeszcze coś napisać myślę, że więcej już osób przede mną to mówiło, ale... Pani Danusiu/Danusiu chciałabym podziękować ponieważ dzięki Tobie i ogrodowisku mamy szansę nauczyć się dbałości o detale. To jest coś co wśród naszych babć i mam niekoniecznie było znane. Nie mam zdolności do kompozycji i łączenia roślin, ale za to uczę się jak wykańczać rabaty, robić kanciki, pielęgnować przez co mój ogród w którym popełniłam wiele błędów innej natury zaczyna wyglądać. Te małe detale o których nam przypominasz robią niesamowity efekt, a ogrodniczki takie jak ja, które w pewnym momencie rzucają szpadlem ze złości bo nie wiedzą co posadzić z czym, chociaż w tych kancikach i estetycznych sprawach radzą sobie dobrze! I to jest choć trochę budujące
pozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie.

Z okazji 800tki moje bliźniaki

Rododendronowy ogród II. 10:33, 20 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Gratuluję Bogdziu

Martuś dziękuje.
Ogródek Hanusi po zimie 10:29, 20 paź 2012

Do góry
Stawu pilnuje oczywiście pomocnica wodnika......

Spędziłam u Hani 2 dni ,wolne od pracy,obowiązków,odpoczęłam i nabrałam sił do prac w swoim ogrodzie.

A to moi przemili gospodarze....Hania i Jan. Dzięki za gościnę,było cudownie!

Przesyła pozdrowienia od rodziny........do następnego spotkania......zapraszam do mnie.

Księżycowy Ogród... 10:22, 20 paź 2012

Do góry
Dzień dobry wszystkim !!! Dzisiaj fotki z zeszłej jesieni chociaż pogoda u mnie raczej letnia!

przygotowuję spis roślinek i zabieram się do kopania! Dzisiaj wymieniam ziemie pod moją przyszłą szklarnię. Martwię się o moje roślinki czy zdążę je wsadzić, bo pomysłów na razie brak... ale w ostateczności mogę zadołować je w donicach prawda? i nic im się zimą nie stanie.. mam taką nadzieję!
Lecę w kulki... 10:10, 20 paź 2012

Do góry
Wczoraj odwiedziłam Anitę..........
Włoski wieczór przygotowany przez gospodarzy....cudowny
Przyjęli nas tak serdecznie i ciepło....a do tego tak... smakowito...wyśmienito...

Ogród jest cudowny...na zdjęciach robi wrażenie..., ale na żywo jeszcze lepiej się prezentuje....

Powtórzę....powalił mnie na kolana....ogrom pracy, determinacji, pasji...
To widać i to się czuję......

W domu i w ogrodzie widać na każdym kroku wyczucie estetyki i wrażliwość na piękno...

Dziękujemy Wam za spędzony miło czas....czasu, którego zabrakło...
Do zobaczenia............. po południu , pa

...zdjęcia robione jak zwykle otej porze roku....bez słoneczka....ale jak przyjechaliśmy przez moment był jeszcze skąpany w promieniach....pięknie to wyglądało...
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:48, 20 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Aniu co to za klon, poszukuję intensywnie jakiejś pięknej odmiany klonu o czerwonych liściach, na wiosnę potrzebuję dwa drzewka, żeby zakryć dziwaczną konstrukcję sąsiada po drugiej stronie siatki

To Crmison Sentry - najbardziej gęsto ulistnione drzewo jakie widziałam.. .... mi się bardzo podoba..
Ogródek Hanusi po zimie 09:41, 20 paź 2012

Do góry

Frodo też jest zainteresowany tym co się dzieje na stawie......uwielbia rybki....zwłaszcza w swojej misce!
Ogródek Hanusi po zimie 09:38, 20 paź 2012

Do góry
Uwielbiam poranne widoki zza firanki.....

Mój mały raj na ziemi :) 09:37, 20 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
witam w piękny sobotni poranek
wczoraj Hania przywiozła mi zakupionego u Szmita buka 'PURPLE FOUNTAIN' , któremu nadała wdzięczne imię Fredek
jest piękny ! wysoki, dorodny i jestem dziko szczęśliwa!!!!

witaj Aniu, przyszłam się przywitać, chciałabym cały wątek przejrzeć, może się zimą uda
a na razie podziwiam Fredka
Ogródek Hanusi po zimie 09:33, 20 paź 2012

Do góry
Specyficzne położenie terenu wymaga innego podejścia do roślinności....

miskant i oblepicha
Moja największa pasja - ogród 09:25, 20 paź 2012

Do góry
i jeszcze kilka fotek, coby tą piękną jesień uwiecznić na pamiątkę

Ogrodomania Oli 09:21, 20 paź 2012

Do góry
ola napisał(a)

Olu twoja rozplenica jest absolutnie bajeczna, przez zimę będę myśleć, gdzie by ją u siebie wcisnąć

a ile sezonów jest u ciebie?
Ogródek Hanusi po zimie 09:17, 20 paź 2012

Do góry

Zachód słońca ...... i nie tylko w tym samym miejscu.....
Moja największa pasja - ogród 09:15, 20 paź 2012

Do góry
i jeszcze kilka jesiennych widoczków

Ogródek Hanusi po zimie 09:12, 20 paź 2012

Do góry
pilchova_anna napisał(a)

Haniu , pozdrawiam .Zuzia ma pieska , Rexa .U nas wszystko po staremu , zdrowie takie siakie , ale niewolno narzekać , Jan chodzi do lasu i ciagle nosi grzyby , juž jesteśmy przejedzeni , tež mam nasuszone . Dyniowa zupka była bardzo dobra , i jako na pierwszy raz to smakowała , bardzo . U nas słonecznie i ciepło przez dzień , jeszcze dužo roboty na stawie . W sobote był wyłów karpi , pogoda dopisała i było jak na festynie . Teraz wszystko zazimować , napalić w kominku i czekać na snieg . Haniu pa .. trzymaj sie ciepło , pozdrów w domu wszystkich . pa ..pa .. Hania z Czech .

Kochani ,zdziwicie się skąd u mnie taka piękna dziewuszka? To Zuzanka,wnusia mojej znajomej z Czech...Hani Pilchowej.
Byłam u niej tej jesieni,około15 września.Co prawda krótko,ale wspomnień mam dużo ...i kilka fotek....

Widok z tarasu na staw i góry.....
Moja największa pasja - ogród 09:10, 20 paź 2012

Do góry
Takie cuda u mnie wyrosły, choć zupełnie nie pamiętam, żebym coś takiego wsadzała, może ktoś wie co to?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:08, 20 paź 2012

Do góry
Irenko masz imieniny, u ciebie cały czas jakaś okazja, żeby kwiatka przesłać
pozdrawiam i mój kwiatuch dla ciebie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:02, 20 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
dosadziłam cisy, których wczoraj zabrakło.

na jutro zostało mi jeszcze ściągnięcie tej darni

i posadzę tam RH

Ależ Ty pracowita jesteś!!! Buziam i milego, słonecznego i skor tak chcesz pracowitego dnia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:55, 20 paź 2012

Do góry
Imieninowe pozdrowienia od Hanusi

Mój mały raj na ziemi :) 08:53, 20 paź 2012

Do góry
witam w piękny sobotni poranek
wczoraj Hania przywiozła mi zakupionego u Szmita buka 'PURPLE FOUNTAIN' , któremu nadała wdzięczne imię Fredek
jest piękny ! wysoki, dorodny i jestem dziko szczęśliwa!!!!

zaraz idę go wkopać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies