Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 22:55, 19 paź 2012

Do góry
Bodziu, tak niedawno wzbraniałaś się założyć nowy ogrodowy wątek a tu już 300 strona minęła! Depczesz mi po piętach, tyle że mnie tysiąca brak, hahaha!))
Gratuluję nowych tematów, wierszy, bajek i porad

Ogródkowy chaos u monitki 22:54, 19 paź 2012

Do góry

Witam... widzę, że powstaje kolejny ogród w Danusiowym stylu Będę chętnie tu zaglądam i obserwował dalsze poczynania... pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:51, 19 paź 2012

Do góry
dzisiaj nad naszym domem przez kilkanaście minut dzikie gęsi przegrupowywały swój klucz. Ciekawie to wyglądało
Puste pole z wysepką kwiatową 22:39, 19 paź 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Elu ślicznie u Ciebie, wszystko tak dopracowane
W ogródku Ani 22:37, 19 paź 2012

Do góry
trochę czerwieni:

Ogród dla Agusi 22:35, 19 paź 2012

Do góry
Jesienne popołudnie z przebłyskami słońca w leśnej cz.ogrodu.

Róże nadal kwitną.

Rododendronowy ogród II. 22:34, 19 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Bogdziu, na Twoich zdjęciach nawet grzybki mają wiele uroku, aż szkoda takie zrywac..

To już końcówka grzybów w moim lesie i nie są już ładne ale wstawiłam dla tych którzy nie mieli czasu by pójśc na grzyby.Niech chociaz wirtualnie je pozbierają .Ciekawe czy odróżnią trujące?

Jeszcze jednego dołożę.

Ogród w Tarnowie 22:34, 19 paź 2012

Do góry
Rysku jak zawsze u Ciebie pięknie czy tam sasanka kwitnie koło wrzosów? a po instalacji faktycznie nie ma śladu chryzantemki jasne w donicach mamy takiego samego koloru
pozdrawiam
Ogród w Tarnowie 22:32, 19 paź 2012

Do góry

Czy to nie są sasanki? Bo mi je bardzo przypominają... chyba raczej nie bo one kwitną wiosną...
Rajski ogród Ani 22:31, 19 paź 2012

Do góry
Młode sadzonki marcinka, tez sadziłam w tym tygodniu

Vanille Fraise jeszcze ma białe kwiaty
Mój kawałek raju II 22:27, 19 paź 2012

Do góry
Ewelinko przeczytałam

Boćku wzajemnie

Basiu no nie wiem , bo zdjęcia po ciemaku robione wysadziłam z donic 12 krzaków piwonii, jutro przesadzam cebule lilii bardziej na słońce i likwiduję jedną część truskawek, może ktoś chce sadzonki?
no i też pieliłam i cały dzień przeleciał na pracy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:24, 19 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
miałam pokazać to co robię przy biurze. Teren do ogarnięcia jest bardzo duży bo prawie hektar, trwają jeszcze prace wyrównawcze bo budynek jest świeżo oddany. W trzech klombach przed budynkiem są wiśnie, wokół nich posadziłam trawy (w jednym cos mi przywiędły) i tulipany, będą jeszcze obwódki. Tylko wacham się jeszcze czy z cisa czy bukszpanu...

Ania powiem Ci, że oniemialam!! Niesamowicie te wiśnie z trawami wyglądają!! A donice z nasadzeniami rewelacja!!!!
O budynku nie wspominam bo imponujący i logo niesamowicie mi się podoba!!!
Miodzio!!!!
Ja bym nie sadziła juz nic pod wiśniami, tylko takie rozczuchrane trawy. Do takiego nowoczesnego budynku będzie meganowocześnie!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:24, 19 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
trawki nadal tak wyglądają, ale co potem, to nie wiem, bo teraz tak ciepło, że hiacynty wyłażą; robie kopczyki z ziemi; kret dosłownie szaleje, teraz to nawet juz nie szachownica, a teren jak zryty po lejach!

Mi już żonkile i tulipany powychodziły, będę je musiał korą okryć... u mnie znów myszy polne, wszystkie imperaty mi pozjadały...zobaczą... ja się z nimi rozprawię pozdrawiam
p.s. kanny piękne jeszcze są...
Rododendronowy ogród II. 22:20, 19 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Bożenko ... gratuluję ... dawkuje sobie spacer i jestem w okolicy 200 etki ... niesamowity masz ogród ... i Ty ... jestem oczarowana ... ... na trzecią setkę sienkiewiczowskie drzewa

O jak miło Cie widziec.Widok zachwycający i dziś już rzadko spotykany. Dzięki.Ach to z dworku Sienkiewicza? - przegapiłam.
Bajkowy ogród Weroniki 22:20, 19 paź 2012

Do góry
Vito, to Ty masz ogród podzielony na "pokoje", moja wymarzoną różę EDEN na ceglanej ścianie.
Milo mi, że "koronki wpadły" Ci w oko.
Moniiko, Twój ogród z pięknym tarasem pod Gdańskiem odwiedziłam. Powojniki, róże, lilie bardzo mi się spodobały.
Slawko, będę cię odwiedzać, bo już mi się spodobały Twoje rysunki i projekty ogrodów, a jako studiujący architekturę krajobrazu podpowiesz nam roslinne nowinki, nowoczesność w ogrodzie...
Aniu, u Ciebie się kąpią większe grupy, bo i woda wielka.
Carolino, moje ciemierniki zarosły astrami i bym o nich zapomniała. Teraz je wyeksponowałam i przesadziłam na pierwszy plan, jak mają kwitnąć aż do kwietnia.

Ale się dzieje na O. a ja miałam ograniczyć czas by starczało na inne przyjemności.
Bogdzia sypie wierszami z rękawa, nasze ogrodniczki mają talenta artystyczne różniste, malują i haftują piękne obrazy, tworzą biżuterię, prace szydełkowo drutowe itd. podziwiałam na wątku "Nasze drugie hobby", a może sama tam coś pokażę, jak znajdę chwilę.
Zuzo, Ell, Reni, nie znałam Was od tej drugiej strony.
Pozdrawiam.

Lubię zmiany, więc dzisiaj przesadziłam Anabelki w cień tawuł wczesnych, a w ich miejsce posadziłam małe tawuły japońskie. Przy okazji wymieniłam ziemię na lepszą i znalazłam miejsce na dodatkowe róże.
Widać dzisiaj złoto jesieni.
Rajski ogród Ani 22:19, 19 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

nowo zakupiona goryczka kwitnie jak myślicie przetrwa zimę?

U mnie nie przetrwała.
Bożenko nie strasz mnie tak się ucieszyłam jak przyszła przesyłka, zauroczyła mnie w ogrodzie u Szmitów
Pod starą jabłonią 22:18, 19 paź 2012

Do góry
Graszka napisał(a)

Najwięcej problemu mam z miejscem za oczkiem oraz z ugorem.

Chciałabym tam posadzić coś co zasłoniłby mi domek sąsiada.

Tu , za oczkiem pas miskantów chińskich- mogą być 2 odmiany- wyższa i niższa, a w rogu między uskokiem a siatką jakieś ładne , nieduże drzewko
Narysuję to po weekendzie.
Drzewko- złotokap?- jesteś bardzo przywiązana do tej myśli?- on jest ładny kiedy kwitnie, krótko, potem robi się smutny- liście mu się zwieszają, jakby zwiędły.
Może coś innego?
Rododendronowy ogród II. 22:18, 19 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Bożenko, to już 300, rany, ale szybko; fajnie sklonowałas Anię, a teraz gratki dla naszej bajkopisarki

Ania jest tak ruchliwa ze sama sie klonuje bo jest wszędzie. To akurat nie moje dzieło. Dzięki Irenko.Ale pomalowałaś tą hortensję.
Puste pole z wysepką kwiatową 22:15, 19 paź 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Wygląda jak obraz malowany, pięknie ale osobiście niech ta zima nie przychodzi

Elfiku Floribunda wysyła róże po 15 października nie denerwuj się

To miejsce w każdym czasie piękne, ale oszronione 'piękniejsze'. Pozdrawiamy.

PO PROSTU PIĘKNIE.
Zielona odskocznia 22:15, 19 paź 2012

Do góry
Pokarze jeszcze jedno miejsce, które jest do przeróbki.

Rosną tu przeważnie rośliny jednoroczne: aksamitki, surfinię. Jest to akurat na wprost wejścia do domu.

Teraz już trochę posprzątałam bałagan

Z większej perspektywy

Chciałabym z prawej strony beczki posadzić brzozę, z lewej od beczki za kamieniami polnymi klona palmowego. W miejscu gdzie są poukładane teraz kamienie (mają być na elewację) chciałabym postawić ławkę. Tak żeby można było usiąść jak dzieciaki będą się bawić w piasku (chociaż wątpię czy dadzą posiedzieć chociaż 5 minut). A co wyjdzie z moich planów to zobaczymy. Nie umiem narysować tego co bym chciała.

Jak ktoś miałby jakieś pomysły to wszystkie propozycje są mile widziane. Krytyka również jest dla mnie motywująca do działania.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies