Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 08:56, 30 lis 2012

Do góry
Witaj Danusiu, wracam dopiero w maju. Kilka widoczków z miasta dla Ciebie.

Kwiatki i rabatki u Elizy 08:30, 30 lis 2012

Do góry

Śliczna dziewczynka !!!! Mogę sobie tylko wyobrazić jaką radość Wam sprawili przyjazdem!!!! Ciesz się każdą chwilką, a do lutego niedaleko
Buziolki
Mój jesienny ogród 07:46, 30 lis 2012

Do góry
Pokaże kilka fotek, kiedy szedłemm dalej od centrum. Prawie na każdym placy jest trawka.

Na mojej ulicy jest takie wzniesienie że ledwo amerykanosy tam podjeżdżają.

Taki jest widok na moją ulicę z góry.

Dalej od centrum trochę większe place ale nadal skromne.

Zmykam, na mnie już pora, do jutra
Mój jesienny ogród 07:18, 30 lis 2012

Do góry
Witajcie, dzięki za odwiedziny, trochę dziwnie się będzie pisać, gdyż jak ja pisze to Wy jeszcze śpicie, gdy się budzicie ja zasypiam, myślę że jakoś damy radę. Dziś padało i znów 1ºC.
Bogdziu, niestety przed moim przyjazdem padał śnieg i prawie wszystkie liście spadły, zrobiłem tylko jednego klona palmowego który jeszcze trochę liści miał, mam też dla Ciebie 2 ptaszki ale to później.

Haniu, tu w ogóle nie wieją wiatry jest tak cicho że aż dziwnie, dziękuję za listek. Wolne mam tylko niedzielę i od rana ruszam w teren z aparatem
Zbyszku, benzyn jest 3 rodzaje, ceny od 110 – 119 za 100 litrów, tak się tu podaje. Pracujesz na to 5 godzin więc taniocha, jak pisała ASC , nikt tu piechotą nie chodzi. Nie ma korków ni kolejek.
Zbyszku daleko, jeszcze 5 godzin lotu z Toronto do Kelowna

Karola, aleś opatulana na nowym avatarku
Wow Monte, avatarek rewelka jestem pod wrażeniem, brawo. Jestem nie zwyczajny takich wycieczek ale dam radę, najgorzej ze na drugi dzień do roboty i cały czas na nnogach. Samochód mamy ale moi współ plemieńcy wolą wycieczki do marketów , ja nie i w niedzielę nasze drogi się nrozchodza. W niedzielę była boska pogoda i zrobiłem sporo ładnych fotek w grey kanionie ale to później, chcę pokazywać fotki po kolei bo się pogubię.
Aldona ,wyglądasz jak Indianka z mojego miasteczka, całkiem byś tu pasowała. Jest za miastem wielki rezerwat Indian, teraz za to można dostać toporkiem, obecnie się mówi, tereny pierwszych mieszkańców. Wybieram się tam, bo jest tylko ponad 10 kilosów.
Marto, nie dziwię się Tobie że jesteś w takiej rozterce. Gdy nie miałem netu to kupiłem sobie kartę do automatu za 5 $, miałem 240 min i o 19 latałem 2 km do następnego marketu dzwonić, niestety w naszym nie było to po drodze mijałem od 0 do 2 osób, ale za to samochodów było dużo.
Zauważyłem że papierosów nie ma w żadnym sklepie i alkoholu też. Papierosy można chyba tylko kupić na stacji paliw a alkohol w specjalnych sklepach. Miasto czyste choć trochę śmieci widać ale nie tyle co u nas. Przed moim blokiem jest rondo a na nim rano kaczki robią zlot w tygodniu tego nie

widzę bo jest ciemno ale w niedzielę mam niezły ubaw. Jak szedłem rano na wycieczkę to przyglądałem się z 10 min jak stały na rondzie a samochody trąbiły i nic sobie z tego nie robiły. Pokażę dziś, jakie mam widoki z balkonu.

ASC, Narty są oczywiście w górach śnieg ,jak szedłem na wycieczkę to mijały mnie samochody z nartami i skuterami śnieżnymi. Quadem jazda jest zabroniona, są wydzielone miejsca gdzie można jeździć wożą je na pace jak skutery i narty. Ciekawe kiedy u nas ktoś w padnie na taki genialny pomysł. Na koniec jeszcze miasto

Pozdrawiam i miłego dzionka życzę wszystkim.
Gardening Scotland - 2011r. 03:24, 30 lis 2012

Do góry
AgaNet napisał(a)
Kolejny ogród, czy też ogrodowy zakątek.
Szkocki - jak dla mnie - sposób ułożenia kamienia.

uwielbiam klony

w murze wbudowany piękny witrażowy motyl

A to mnie się podoba bo uwielbiam kamień i klony palmowe.
Gardening Scotland - 2011r. 00:54, 30 lis 2012

Do góry
AgaNet napisał(a)

uwielbiam klony

Na pierwszym zdjęciu taka fajna samotnia ogrodowa, można poczytać książkę i napić się kawki no i się wyciszyć
Gardening Scotland - 2011r. 00:36, 30 lis 2012

Do góry
Na dobranoc szkocki symbol z wystawy - oset

reszta fotek jutro, zmykam spać bo niestety rano do pracy.
Pa!
Gardening Scotland - 2011r. 00:31, 30 lis 2012

Do góry

uwielbiam klony

Gardening Scotland - 2011r. 00:22, 30 lis 2012

Do góry
Ogród w pokoju ? pokój w ogrodzie ?

Norweski ogródek... 00:20, 30 lis 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

a tutaj strazniczka ogrodu Roxy

Roxy -cudowna !!!!!!!!Ja tak kocham labki ,mam czarną i myślałam o adopcji właśnie białej do towarzystwa.

ja bym mogla oddac do adopcji!! tylko slowo.............

Jak to ?żartujesz ?Ja bym swojej pociechy za skarby ,choć trochę psoci ale tylko wtedy gdy jest niewybiegana lub się nudzi.Moja ma dwa lata i trzy mies.A twoja ?Czy masz z nią kłopoty,taka nieznośna ?
Gardening Scotland - 2011r. 00:05, 30 lis 2012

Do góry
Pieknie się tutaj prezentowała hortensja pnąca. Zwróćie uwagę na sprytnie wkomponowany domek dla owadów na ścianie za altanką

Moje ogrodowe marzenia... 00:05, 30 lis 2012

Do góry
adom1206 napisał(a)
Mam też do was prośbę o doradzenie co można z tym zrobić na środku trawnika.Podpowiedzcie coś bo na tej pokrywie trawa nie chce rosnąć, a chciałabym to czymś obsadzić albo zasłonić bo strasznie szpeci.

A co tam jest pod ziemią,czy jakiś zbiornik?Jeśli tak to tylko wkoło zimozielone ,wyżej podrosną to zasłonią a po obu stronach jakieś dwa zwisające .A jaki jest widok na tę ścianę.Pokaż więcej co jest w tle.
Gardening Scotland - 2011r. 23:56, 29 lis 2012

Do góry
I trochę zbliżeń z tego ogrodu

niestety, nie wszędzie były tabliczki z nazwami, a jako że znawcą nie jestem, czasem cięzko mi było zidentyfikować co z czym rośnie ...

...pogoda dopisałajak nigdy w szkocji i fotki mocno naświetlone....

Bajkowy ogród Weroniki 23:56, 29 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Dawno mnie tu nie było, a u Ciebie też śliczny brąz
Ognik też mi wymarza... do zera..odbija i do zera... nie mam do niego sił.. M jeszcze nie pozwala wyrzucać....
Poskrobaj kajtka za uszkiem, bo o nim też pamiętam..

Aniu,ognik miał się czerwienić nad żywopłocikiem tawułowym, chyba lepiej to zrobi Anabella jak pokaże białe kule. ale też szkoda go wyrzucić.
Kajtka nie poskrobię dzisiaj, bo znów walczył, i lepiej niech cicho leży do jutra. Wczoraj się zaprzyjaźnił z bezpańskim psem (tym co go chciał zagryź) a dzisiaj pewnie za blisko poszedł do dziury w obcym płocie.
Po to go uczyli tybetańscy mnisi grzać nogi cesarzom, żeby on po polskiej wsi latał, zawadiaka i nieposłuchaniec...?
Chociaż czasem traktuje mnie po cesarsku, i jak nie chce mi się wstać z łóżka, to Kajtek traktuje mnie po pańsku. Pozdrawiamy i o Twoim Misiu pamiętamy, a Kajtek pewnie na głowę chciałby mu zaraz wejść.
Kumple przychodzą, więc i pan czasem daje wolność pieskowi, a pani się stresuje.

Kajtek dba o higienę i jak wraca ze spaceru lub ucieczki, to łapki myje w oczku.
Gardening Scotland - 2011r. 23:47, 29 lis 2012

Do góry
Z tego co pamiętam - srebrny medalista:

Ogród u stóp klasztoru 23:39, 29 lis 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Alinko co to za białe dzwoneczki u Ciebie? cudne!! z przyjemnością kolejny raz obejrzałam wizytówkę Twoją
pozdrawiam

Jak się cieszę,że tu wpadłam .Widzę dzwoneczki a ja właśnie ostatnio na nie zachorowałam.Idę dalej ,może dowiem się jak sie nazywają.Gratuluję pięknego wypielęgnowanego ogrodu .!
Gardening Scotland - 2011r. 23:36, 29 lis 2012

Do góry
Kolejna prezentacja:

łubin i żurawki ??? Czemu nie

Gardening Scotland - 2011r. 23:28, 29 lis 2012

Do góry

i kilka zbliżeń z tych nasadzeń:

Ogród ogrodniczki 23:26, 29 lis 2012

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Witaj Ewciu.
Mi też byłoby szkoda magnolii.
Nie wykopię jej.
Sadzę że w gruncie rzeczy rozwiązanie już mamy.
Traw jakoś tam nie mogę sobie wyobrazić.
Berberysy szybciej choć wątpię czy się wybarwią.Raczej nie.
Skłaniam się do tego co piszesz.
Może ktoś będzie miał jeszcze jakiś pomysł?
Ale myślę że te rośliny które tam już są powinny się po prostu rozrosnąć + dać tą przesłonę z cisa
i drzewko kuliste na pniu.
Eta wsio.
Ewuniu,jeśli chodzi o strumień to wiesz...jest pięknie
Nie masz pojęcia ile mnie to sił kosztowało aby zrobić tak jak jest.
Na samym początku był po prostu Rondoup.
Trochę napisałam już wcześniej.
Nigdy jednak się nie zrażałam.
Prę do przodu,choć z trudem wielkim.
Wiadomo wydatki są spore,a my mamy piątkę dzieci.
Oczywiście cieszymy się nimi.
Nie chcę żeby to zabrzmiało jak narzekanie

Jeszcze wstawiam wizualizację od strony wejścia do ogrodu.
Nareszcie nabiera to ładu i składu.

Kiedy sadziłam pierwsze rośliny w ogrodzie miałam tylko doświadczenie ogrodnicze.
Wszystko się przyjęło zgodnie z planem.
Teraz te rośliny są już duże i niestety do nich trzeba resztę dopasować.
Ja mam już większą wiedzę w dziedzinie planowania ogrodu,ale czasami muszę się poratować wiedzą z zewnątrz.
Dobrze że Danusia przyszła z pomocą.
Już nie miałam pomysłu na tą rabatę.

Jeśli mogę wtrącić swoje dwa słowa to ja widzę to tak.Rh i chyba hosty odsunęłabym bliżej brzegu i posadziła równoledle do krawędzi.Hosty bliżej bukszpanów .Jałowce natomiast jako zimozielone pod nogi Magn.ale niezbyt blisko bo ona jeszcze się rozrośnie i nie lubi aby jej uszkadzać korzenie.Rh podrosną w górę.Rh bym rozsunęła .
Gardening Scotland - 2011r. 23:24, 29 lis 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies