chciałam spytać o te roślinę przy doniczkach . czy to tarczownica , czy rodgersja ? . i czy to to samo co pokazywałaś na fotkach z Red baronem . poszukuję już jakiś czas tarczownicy . zakupiłam , ale rośnie jakaś miniaturka , i nie bardzo wiem dlaczego .
aha i jeszcze pytam , bo za boga nie doczytałam a wracałam parę razy ...gdzie pszczółka wypatrzyła twoje rzeźby ? . czy w jakimś innym wątku ?. nie mogę znaleźć.
też chciałam prosić o szerszą perspektywę ogrodu , bo bardzo intryguje mnie ten podział ./ a to że jest niezwykły to już wiesz , więc błagam o zaspokojenie mojej ciekawości . szczególnie te kwatery mnie interesują jak one są rozmieszczone w całości .buziaczki i pozdrawiam .
no i na wiosnę mimo że straszysz ruszam z piwoniami . tak nie będzie żebym się musiała u ciebie ciągle zachwycać ...przecie też mam ogród
Alinko to ta sama roslina. Astilboides tabularis. Chyba utrafiłam z miejscem dla niej, bo doskonale się rozrasta. Mierzyłam srednicę liścia: 60 cm! Natomiast tarczownica i u mnie niewielka.
Rzeźby są na 34 stronie. O podziale ogródka już trochę było, nie ma w nim sztywno wydzielonych kwater, te przestrzenie ogrodowe są takie bardziej płynne, tylko na zdjęciach może się wydawać inaczej.
Nieszko, witaj azlie to cudne rośliny, różowa w tym sezonie się popisała
Witaj Mira, przetacznik bardzo lubię, poluję jeszcze na odmianę w różowym kolorze. Z żarnowcem różnie bywa. A obrazki, cóż w zimie pozostaje nam sobie przypominać kolorowe czasy
Dawka żółtego, słonecznego koloru, który tak cieszy w pochmurny, szary, listopadowy wieczór
Tunbergia, sadzę ją co roku na pergoli w altance
Datura, uwielbiam jej upojny zapach. Wieczorami wącham i przenoszę się w egoztyczne klimaty
I słodki goździczek
Aniu Monte, to dla Ciebie. Tak wygląda przekwitły i zasuszony kwiatek kupidynka. Gdy jest ich więcej, to nawet ładnie to wygląda Moja kępka na razie skromna jeszcze...
Ale to, że nie zauważyłam, to nie znaczy, że inne nie kwitną.. ten jeden jest dość widoczny, a reszta to tak poupychana po kątach .. Szukałam na foto bo wiem gdzie powinny być, ale ...zarosły Będą widoczne zimą
Wiec z poszukiwań kiścieni jarzące kolory na dobranoc..