Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Lena 17:07, 28 gru 2012

Agato wiesz co? Ja też pakowałam w identyczny papier i ozdabiałam sama
Osobiście własnoręcznie pakowane prezenty, odbieram już jako prezent - bardzo miły
Nie przejmuj się różnicami , ważne że dałaś z siebie wszystko i możesz być dumna za krzewienie polskiej kultury
Pozdrawiam
bociek 18:28, 28 gru 2012

waska 20:36, 28 gru 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Witam
Zaleglości nie nadrobie ale co nieco zobaczyłam - wiosna u ciebie?

a no widzisz co sie porobiło! Miło Cię widzieć po długiej przerwie

I nawzajem

A wiesz popedzilam dzis po wizycie u ciebie do swojego ogrodu i znalazlam krokusy na centymetr !
jotka 21:10, 28 gru 2012

Ja jednego prezentu do dziś nie rozpakowałam ze względu na opakowanie Wiem co w środku bo podpowiadałam pośrednikowi Mikołaja ...
monteverde 21:18, 28 gru 2012

Agatko pozdrawiam po świątecznie
agata_chrosc... 22:45, 28 gru 2012

irena_milek napisał(a)

Agniecha, Weronika - chyba sie udało. Wszystko zjedli, z wyjątkiem karpia w galarecie. Nigdy mi się nie udaje. Ja go nie lubię po prostu i on to chyba czuje (przepraszam za czarny humor). Piernik bardzo się okazał dobry i zniknął w oka mgnieniu, podobnie jak śledź, sernik, kapusta, barszcz etc. Ale tak po prawdzie to Holendrzy nie są najlepszymi adresatami wszelkich wysiłków. Z zasady nie okazują uczuć, ani negatywnych ani pozytywnych. dla nich wszystko jest smaczne - i hamburger w wiadomym barze i danie, nad którym człowiek kilka godzin spędza. Nie będę się na przykład już starać jakoś nadzwyczajnie pakowac prezentów, bo w ogóle tego nie zauważyli. Jakby całe życie tylko takie dostawali. A prawda jest taka, że oni zazwyczaj nawet sami prezentów nie pakuja tylko każą zapakowac w sklepie. A ja, , uskrzydlona posiadaniem pistoletu klejowego, przesiedziałam nad tymi prezentami całkiem sporo czasu. A tu nic. Zero zachwytów! A żeby nie być gołosłowną to jeden przykład pokażę, bo akurat sie zawieruszył w tym rozgardiaszu i nie dotarł do adresata. W niedzielę dojedzie. Dizeki temu, że został pod choinką mogłam go uwiecznić. Całkiem nieźle wyszedł

Trochę żartuję, ale na prawdę to nie są specjalnie wylewni ludzie. Taki sort, co zrobić

jestem oczarowana tym opakowaniem!
co do wylewności i zachwytów, różnice kulturowe są i w sumie dzięki tobie, więcej wiemy, a tym samym łatwiej nam rozumieć inne nacje.....ale zauważyłam, ze i polska społeczność się powoli zmienia, mniej wylewności, otwartej radości, bezinteresownych pochwał
pozdrawiam Agatko ...naprawdę pięknie się postarałaś!

Hej Irenko,
dzięki za dobre słowo najbardziej to się ciesze, że plany holenderskie aktualne i realne! A przy okazji - my się właśnie na Kretę wybieramy, ale w czerwcu najpewniej. Ja już tam z resztą byłam jako wolny ptak bezdzietny i wtedy wypożyczonym samochodem zjeździliśmy niemal całą Kretę i było super. W okolicach Chanii odkryliśmy chyba najpiękniejsza plażę jaką wtedy widzieliśmy. Ale teraz to szukam miejsca gdzie można z dzieckiem spokojnie 2 tygodnie się powygrzewać i od czasu do czasu gdzies pojechac i coś zobaczyć i połazić. Tęsknię za tym leżeniem okropnie. ściskam i już doczekac się na Was nie mogę
agata_chrosc... 22:49, 28 gru 2012

JulkAd napisał(a)
Po świątecznej przerwie i do Ciebie przybiegłam i......no w szoku jestem. Przede wszystkim tą wiosną w Twoim ogrodzie, to fajna niespodzianka, ale też niepokój czy dadzą radę te rośliny do wiosny - tej prawdziwej? Święta widać udane były, góra prezentów, smakowity piernik i nawet goście jeżeli niewylewni to na pewno ich obecność Cię ucieszyła (ja bym była zadowolona)...pozdrawiam poświątecznie Agatko

A pewnie, że byłam zadowolona! Wigilia jest bardzo fajna z dużą ilością ludzi. Choć i taka kameralna też ma swój urok. A zachęcona wiosna zakupiam jeszcze 3 cebule do posadzenia - szachownice perskie. Zobaczymy czy coś z nich będzie. Jutro ma być przerwa w opadach to wsadzę do ziemi Uściski poświąteczne
agata_chrosc... 22:51, 28 gru 2012

Lena napisał(a)
Agato wiesz co? Ja też pakowałam w identyczny papier i ozdabiałam sama
Osobiście własnoręcznie pakowane prezenty, odbieram już jako prezent - bardzo miły
Nie przejmuj się różnicami , ważne że dałaś z siebie wszystko i możesz być dumna za krzewienie polskiej kultury
Pozdrawiam

Lenko witaj. Różnice po prostu są i tyle i lepiej brac je pod uwagę bo mozna się zdziwić A krzewienie mam nadzieję, że się udało. Przynajmniej jakaś grupa Holendrów będzie wiedziała o Polsce cos więcej niz tylko to, że stamtąd przyjeżdżają bardzo tani i bardzo kiepscy robotnicy budowlani Bo na razie to właśnie z tym się im kojarzymy.
agata_chrosc... 22:53, 28 gru 2012

bociek napisał(a)

Oj Boćku, Boćku! Uważaj na siebie bo szkoda by było takiego sympatycznego ptaka Ściskam, uważając na biedne skrzydełko
agata_chrosc... 22:53, 28 gru 2012

waska napisał(a)

Witam
Zaleglości nie nadrobie ale co nieco zobaczyłam - wiosna u ciebie?

a no widzisz co sie porobiło! Miło Cię widzieć po długiej przerwie

I nawzajem

A wiesz popedzilam dzis po wizycie u ciebie do swojego ogrodu i znalazlam krokusy na centymetr !

Czyli to jest wiosna ogolnoeuropejska