Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 08:51, 18 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Bogdziu, zdjęcia piękne!!! ach jakże Ty masz uroczo
powiedz mi proszę, co to jest ? ten ogień obłędny ! aż się buzia mi uśmiechnęła !?
powiedz co to

Klon palmowy Atopurpureum ( chyba gdzies jeszcze r powinno byc) Atropurpureum???, jakoś tak.
Cały rok jest bordowy a na jesieni najpierw brzydnie by potem zapłonac ostrą czerwienią.

Jest cudowny na tle tych zieleni. Ale olbrzymi-ile ma lat?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:48, 18 paź 2012

Do góry
Ponawiam wczorajszy dzień, bo wczoraj miałam przecież Gości z Ogrodowiska. Dzisiaj równie słonecznie

Molinie dają ciekawe efekty, spojrzenie przez "patyczki"

Kolorowe rabaty 08:37, 18 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Czy to jest to samo ???

A nie są to sójki?
Ech, pewnie gafę strzeliłam

No nie sójki akurat mają charakterystyczne ubarwienie.
To są ptaki albo te same co z pierwszych dwóch zdjęć,albo coś innego ,podobnego

Ile się traci z tego,że trzeba zmniejszyć zdjęcie...
Jak nikt nie pozna to może spróbuję powiększyć jednego jeśli nie usunęła już z karty
Pozdrawiam Basiu ,Vivo
Kolorowy ogród na piasku 08:36, 18 paź 2012

Do góry
viva napisał(a)

Marzyło mi się drzewo o naturalnym pokroju i w miarę ozdobne cały sezon.
Wybrałam mało znane drzewo alejowe .. grusza drobnoowocowa "Chantikleer", podobno bardzo popularne na zachodzie Europy ze względu na swoją wytrzymałość i możliwości dostosowania się do warunków siedliskowych.

A może mogłabym posadzić coś innego ? ... miejsce suche, ziemia uboga i u mnie w zimie bardzo mroźno.

Witaj, przyglądałam się ostatnio szczepionemu na pniu słoniszowi. Niewiele jeszcze wiem na jego temat, ale zainteresowała mnie bardzo barwa jego liści. Kolor i kształt trochę jak gruszy wierzbolistnej (której to nigdzie dorwać nie mogę) Słonisz w okolicach Puław zimuje dobrze, nie wiem tylko czy odpowiadałyby Ci jego kwiaty wiosną, no i kolce?
Jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu i tego, jak go pokazujesz. Decyzje o usuwaniu roślin są zawsze trudne. Też przerabiam.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:05, 18 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Oj pewnie, że zobaczę. Mówisz, że masz też macierzankę? Przeczytałam, że nie jest tak delikatna i nie ma z nią w ogóle problemów. Mogę sobie kopiować linki z twojego wątku na swój? Byłoby łatwiej tworzyć koncepcję ogrodu jeśli miałabym inspiracje w jednym miejscu....

Stokrotka kopiuj do woli , ile chcesz
Mam macierzankę, cytrynową i chyba piaskową???? Nie ma z nią problemów, żadnych
Zdjecie z lipca - widac postępy karmnika.
O tu obok lawendy macierzanka chyba piaskowa (?)

o jakie piękne foto na dzień dobry !

kupić macierzankę, kupić macierzankę ! zgapiam
tylko gdzie ja to upchnę.........?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:54, 18 paź 2012

Do góry

Kurcze, jak to pięknie wszystko wygląda. A ja tak bałam się posadzić w całym kwadracie lawendę. Na wiosnę muszę to zmienić. Super, super to wygląda. Tylko moje bukszpany,
na obwódce, które kupiłam przez internet chyba umierają, bo od wiosny ani listka nie wypuściły Już pisałam u Magdy, że mam ochotę u Was kupić, bo jak widać wszystkie są piękne.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:40, 18 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Oj pewnie, że zobaczę. Mówisz, że masz też macierzankę? Przeczytałam, że nie jest tak delikatna i nie ma z nią w ogóle problemów. Mogę sobie kopiować linki z twojego wątku na swój? Byłoby łatwiej tworzyć koncepcję ogrodu jeśli miałabym inspiracje w jednym miejscu....

Stokrotka kopiuj do woli , ile chcesz
Mam macierzankę, cytrynową i chyba piaskową???? Nie ma z nią problemów, żadnych
Zdjecie z lipca - widac postępy karmnika.
O tu obok lawendy macierzanka chyba piaskowa (?)

cudownie, nie mogę oderwać oczu
ogrodoweimpresjejolki 07:27, 18 paź 2012

Do góry
ell napisał(a)
Jolu zostawiam Ci kwiatka, zeby przegnał choć na chwilę troski i zdrówka życzę.

Wnuki piękne rysunki zrobiły.
kiedyś też się zdziwiłam jak widzi mnie mój trzyletni synek - uśmiałam się do łez.
Gdzieś mam to zdjęcie .

ta w czarnej spódnicy to ja, a synek w niebieskiej koszuli nadal się śmieję

Od razu Cię poznałam na rysunku po uśmiechu
Miło, że zajrzałaś i do tego z kwiatkami
ogrodoweimpresjejolki 07:23, 18 paź 2012

Do góry
Jolu zostawiam Ci kwiatka, zeby przegnał choć na chwilę troski i zdrówka życzę.

Wnuki piękne rysunki zrobiły.
kiedyś też się zdziwiłam jak widzi mnie mój trzyletni synek - uśmiałam się do łez.
Gdzieś mam to zdjęcie .

ta w czarnej spódnicy to ja, a synek w niebieskiej koszuli nadal się śmieję
ogrodoweimpresjejolki 07:06, 18 paź 2012

Do góry
Jeszcze jestem przeziębiona i spraw ważniejszych od działki dużo, ale pogoda zapowiada się cudnie. Korzystajcie z niej
A ja?
Pewnie się zadowolę kwiatami w wazonie ... i podrepcze wirtualnie po waszych ogrodach.

Ogrodnik Mimo Woli cd 02:35, 18 paź 2012

Do góry
Dobranoc..... i sorki, że nie ugościłam jak należy moich gości... a teraz idę spać, bo mi Betysia będzie musiała pić kawusię beze mnie Wiec po Betysiowemu buziam.. i zostawiam pismo obrazkowe.. kaltalpa już się zaczyna żółcić... i miłorząb też..

Ogród Sylwii od początku :) 02:25, 18 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia a na kiedy planujecie zakończenie "zimowego"? jestem ciekawa jak to będzie w realu wyglądało, a na ogródku masz jeszcze ślicznie, przymrozków u Ciebie nie było? pozdrawiam

Planuję w tym roku zamknąć temat altany , natomiast w ogrodach zimowych samą stolarkę aluminiową . Cała reszta , to przyszły sezon , cały .... Przymrozki były tak jak i u Sebastiana ....mamy podobnie ....

Boczny rzut altany....

No fajnie będzie trzymam kciuki nadal za realizację i będe podglądac, buziole
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 01:22, 18 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
klon Flamingo ( fot.1)

[img

To pewnie jakiś świerk? formowany?- palnęłam gafę?

size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/23/239135/original.JPG[/img]

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/23/239139/original.JPG[/mg]
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 00:57, 18 paź 2012

Do góry
Witaj Karola, chodziło mi po głowie to Twoje Jagłowo, zdawało mi się że słyszałem już tę nazwę i dziś dopiero załapałem że spod mostu w Jagłowie zaczynałem spływ kajakiem. Byłem tam tylko ten jedyny raz. Wcześniej bywałem rowerkiem na śluzie w Dębowie, to już blisko do Jagłowa. Ja wolę te bardziej dzike tereny jak Czerwone bagno, Barwinek i Bagno ławki, tereny w Dolistowie za mostem też super, szczególnie na wiosną gdy wszystko jest zalane i droga kończy się na moście. Złapałem teraz kleszcza i był zakażony, muszę brać przez miesiąc antybiotyk. Pierwszy raz mi się taki trafił.
Pokażę Ci jak wyglądaja tereny na wiosnę, to widok z Dolistowa na Jagłowo

Tak wygląda droga na Jagłowo wiosną, to i tak jast mała woda.

Tak wygląda latem

Pozdrawiam Cię
Mój kawałek raju II 00:56, 18 paź 2012

Do góry

Anulka grzyb bardzo smaczny http://www.nagrzyby.pl/index.php?artname=gatunek&id=349

U nas ten grzyb nazywa się barania głowa.
Z tego co wiem,zawsze odrasta w tym samym miejscu .Jest mało znany i pod ochroną więc można napotkać bardzo okazałe czupryny.
Mój mały zielony zakątek - czyli jak stałem się chłopem pańszczyźnianym w weekend 00:48, 18 paź 2012

Do góry
gregx napisał(a)
Dokładnie tak, coś w ten deseń

pierwsze zdjęcie jako tako, ale drugie za gęste i za smutne, koloru potrzeba, o widze , że Justi linki dosłala, to oki
A ciek w tej obudowie i podświetlony bardzo mi się podoba
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:48, 18 paź 2012

Do góry

W tym roku latem zakupiłem dziewannę, była już przekwitła ale wypuszcza nowy kwiatostan... ciekawe czy da radę i zdąży zakwitnąć przed większymi przymrozkami...pozdrawiam
p.s. ładny ogród, będę tu stale zaglądał
Kolorowy ogród na piasku 00:47, 18 paź 2012

Do góry
Na dobranoc jeszcze kolory jesieni

Pięć minut klonika

Widok z okna

Mój 4 arowy azyl... 00:33, 18 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zakwitnie tez skrętnik, krórego rozmnożyłam z uszkodzonego liścia skrętnika od Bogdzi Z kawałka liścia mam dwie nowe roślinki

Basiu, toż z Ciebie czarodziejka
Kolorowy ogród na piasku 00:20, 18 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Na pewno czy swój staw masz czymś obsadzony?

Ręką własną posadziłam tylko jedną wierzbę płaczącą (jutro cyknę) i dwie błotnie, jeszcze są malutkie, reszta to natura

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies