Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 22:52, 17 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Ania, ale grzybowo !!!! a co to szmaciak?

Anulka grzyb bardzo smaczny http://www.nagrzyby.pl/index.php?artname=gatunek&id=349
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:46, 17 paź 2012

Do góry
Joku napisał(a)

A na działce....jesień, jesień już....

Piękny widoczek. Zauważyłam też precyzyjnie ułożone drewno w drewutni . Współczuję tego sąsiedztwa za płotem z całego serca.
Dziękuję Kasiu za wizytę u mnie.

Jolu, dzięki za odwiedziny za drewutnię odpowiedzialny jest mój M. i to on tak ładnie układa niedługo przeniesiemy z innego miejsca resztę drewna i zwolni się kolejny kawałek działki, który zamierzam jak się uda jeszcze w tym roku przekopać, wywalić chwasty, zniwelować poziom, bo w pewnym miejscu teren się znacznie obniża. Posiejemy wiosną tam może trawę albo jednoroczne, byle walczyć z chwastem, to nic że będzie to kiedyś zniszczone, ale przecież to tylko trawa Poprostu nie mogę spokojnie siedzieć i patrzyć na chwast
Co do sąsiedztwa... może kiedyś nauczą się dbać o estetykę bliższego i dalszego otoczenia
Pozdrawiam!
Po prostu ogród... 22:44, 17 paź 2012

Do góry
Elu - dzięki za miłe słowa

Hortensje ogroodowe jeszcze nawet dobrze się trzymają chociaż w tym roku słabiutko kwitły przez majowe przymrozki

a to moja tegoroczna, niezmordowana hortensja wielkanocna, ponownie kwitnąca

Znowu na wsi 22:43, 17 paź 2012

Do góry
Na dobranoc zostawiam werbenę

Kolorowy ogród na piasku 22:42, 17 paź 2012

Do góry
Irenko M. dziękuję za wierność i miłe słowa
Aniu DS,

Prawdziwe kolory jesieni powoli zaglądają i do mojego ogrodu

Ogród u stóp klasztoru 22:40, 17 paź 2012

Do góry
Wpadłam do Ciebie a tu święto. 300 strona - gratulacje.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:36, 17 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzena, zlituj się, nie biorę tego na siebie!!!
Listki rzeczywiście błyszczące, ale czy one się nadają do strzyżenia???
Mam setki sadzonek w pobliskim parku, ale mają 15 - 20 cm wzrostu

Aguś buki igraby idealne do strzyżenia. Zywopłoty bukowe są cuuuuuudowne. Ale chyba buki sa bardzie wymagające dlatego mam żywopłot grabowy. Ale drzewk masz rację poszukam, ta ciemna zielń błyszczących liści formowana jak na zdjęciach powkazywnych przez Danusie
Musze zmienić trzeci komputer aby pokazać zapisaną inspirację

Danusia wklejała link do hotelu w Angli. Przepraszam zaraz uzupelnie jaki to hotel i podam link
Chcialbym taki szpaler zamiast bambusów

Cuuuuudna ta inspiracja
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:35, 17 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Kiedy wyszłam rano do ogrodu berberysy wyglądały pięknie we wschodzącym słońcu, nie mogłam się oprzeć, aby ich nie uwiecznić, bo przecież jesienią mają najpiękniejsze kolory.

Rzeczywiście pięknie wyglądają te berberysy na tle zieleni żywotnika.
Ogród w Tarnowie 22:32, 17 paź 2012

Do góry
Richie napisał(a)
Wrzosy w tym roku są wyjątkowej urody...

Przepraszam Rysiu za określenie ale .... zatkało mnie ...pozytywnie oczywiście .... rany jak pięknie to wszystko urosło i jakie ładne kompozycje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam perfekcjonistę
Znowu na wsi 22:25, 17 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Jolu, już sporo pracy wykonałaś, różnicę gołym okiem widać i nowe rabaty już też powstają, będzie dobrze Bardzo mi się podoba to zestawienie kolorystyczne róży z kocimiętką a korę to narazie syp grubo mimo braku przekonania, bo napewno jak sama wiesz, troszkę chwasty ograniczy.
p.s. skąd ja znam takie obrzeże? czekaj czekaj, już gdzieś je widziałam... No tak - u siebie jak wiesz już się z nim niemal pożegnałam całkowicie (na kawałku jeszcze jest) - na rzecz kantów. Te kanty to super sprawa
Ściskam serdecznie i kibicuję

Kasiu, też przypominają mi się twoje obrzeża ze starej cegły. Zgadzam się że kanty trawnikowe to jest to. Chociażby dlatego że jak przyjdą do głowy jakieś zmiany to łatwiej je zrealizować niż wtedy gdy trzeba rozbierać obrzeża. Znam to z własnego doświadczenia .

Pytałaś o aktualny wygląd przedogródka . Teraz wygląda całkiem jesiennie:

Nie jest to wygląd, który by mnie satysfakcjonował. Za rok, dwa może być lepiej bo rośliny się rozrosną. Brakuje mi wyższych punktów, czegoś co zamaskuje ogrodzenie.

Ogród u stóp klasztoru 22:22, 17 paź 2012

Do góry
ale tu tłoczno . bardzo wszystkim dziękuje . choć to wy razem ze mną do tych 300 stówek się przyczyniliście . tyle kwiatów pięknych ...i jeszcze krajobraz od Tesski . no to mam się czuć rozgrzeszona przez was z tych zakupowych grzechów ???????

choć po pracy mało czasu na ogród , bo dzionek sie nam skrócił , to zdążyłam posadzić
pięknego liliowca - Night Embers . i 3 powojniki viticella KARMESINA .

wykarczowałam też bluszcz z pergoli przy tarasie , ponieważ rósł tam w pełnym słońcu i bardzo przez to stracił na urodzie . własnie na jego miejsce posadziłam viticelle . w nóżkach rosną po dwie róże Rosenfee
i Qeen of sweden.. oczekuję pięknego kwitnienia w lecie .....

a to przebudowane miejsce z nieefektownym bluszczem wtedy jeszcze bez róż

Zielona odskocznia 22:16, 17 paź 2012

Do góry
Hogata napisał(a)
O mam znalazłam Ogród zmyślony zdjecie myszorka , nie wiem czy tak można zamieszczać czyjeś zdjęcia?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/670-ogrod-zmyslony?page=49

Można "zacytować" tak jak ja teraz. Klikasz "cytuj" i kasujesz niepotrzebny tekst na podglądzie
Po prostu ogród... 22:11, 17 paź 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
Dzisiaj bardzo deszczowy dzień, nie lubię takich dni. Jutro ma być lepiej a w weekend ciepełko

Wzorcowo, pięknie, czyściuteńko... nigdy tak ślicznie mieć nie będę, ale chociaż sobie popatrzę... och...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:09, 17 paź 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Marzena, zlituj się, nie biorę tego na siebie!!!
Listki rzeczywiście błyszczące, ale czy one się nadają do strzyżenia???
Mam setki sadzonek w pobliskim parku, ale mają 15 - 20 cm wzrostu

Aguś buki igraby idealne do strzyżenia. Zywopłoty bukowe są cuuuuuudowne. Ale chyba buki sa bardzie wymagające dlatego mam żywopłot grabowy. Ale drzewk masz rację poszukam, ta ciemna zielń błyszczących liści formowana jak na zdjęciach powkazywnych przez Danusie
Musze zmienić trzeci komputer aby pokazać zapisaną inspirację

Danusia wklejała link do hotelu w Angli. Przepraszam zaraz uzupelnie jaki to hotel i podam link
Chcialbym taki szpaler zamiast bambusów
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:02, 17 paź 2012

Do góry
11stokrotka napisał(a)
Oj pewnie, że zobaczę. Mówisz, że masz też macierzankę? Przeczytałam, że nie jest tak delikatna i nie ma z nią w ogóle problemów. Mogę sobie kopiować linki z twojego wątku na swój? Byłoby łatwiej tworzyć koncepcję ogrodu jeśli miałabym inspiracje w jednym miejscu....

Stokrotka kopiuj do woli , ile chcesz
Mam macierzankę, cytrynową i chyba piaskową???? Nie ma z nią problemów, żadnych
Zdjecie z lipca - widac postępy karmnika.
O tu obok lawendy macierzanka chyba piaskowa (?)

Mam marzenie 22:00, 17 paź 2012

Do góry

Nie przepadałem zawsze za perovskie ale ostatnio przekonałem się do nich... są śliczne... może zakupie sobie w przyszłym roku, chociaż jedną sadzonkę pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku :) 22:00, 17 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Imponującą wysokośc ma Twój klon i jest piękny. Długo go już masz? Budowle tez imponujące. Pozdrawiam.

Zakupiony i posadzony w lecie .....buziak

Mój 4 arowy azyl... 21:58, 17 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

....wszystkie kolory jesieni...jakie piękne.

Prawda? Mnie też zafascynowały te przebarwienia

A mnie fascynuje ktoś, kto w takiej trawie potrafi zobaczyć te niesamowite kolory. Wierz mi Basiu, że nie każdy to potrafi. Nie tylko z ciebie znakomita ogrodniczka ale i gospodyni. Dzisiaj oglądałam program ile tv Kuchnia ile żywności się marnuje i ile z tej zmarnowanej żywności można by wyżywić ludzi. Lubię jak jest wszystko wykorzystane i zapasy na zimę stoją w spiżarni. Tylko u mnie z grzybami w tym roku krucho. W sobotę pójdę, ale nie liczę na wielkie grzybobranie.
Ogród Sylwii od początku :) 21:57, 17 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Imponującą wysokośc ma Twój klon i jest piękny. Długo go już masz? Budowle tez imponujące. Pozdrawiam.

Zakupiony i posadzony w lecie .....buziak
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:57, 17 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

czerwiec 2012

to moje ulubione ...

Iza leko bedzie poprawiana
Rh na nóżce przesunie sie na środek żywopłociku a po obu stronach kulki cisowe tez na nóżkach Stożki cisowe chyba przeniosę ale jeszcze myślę
Za ścianą wodną chyba buka tez wykopię i wkopię graba???

i przecież bambusy pójdą weg
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies