Kiedy 10 lat temu kupiliśmy ten dom w ogrodzie nie było nic,nie licząc pożółkłej trawy z chwastami i pniach po ściętych drzewach owocowych. Skarpa była jednym wielkim chwastem z kępą chrzanu.
Ale nic to.Daliśmy rady
A ile jeszcze przed nami....
Zdaję sobie sprawę że ten mój ogród nie jest od sznurka,rabaty nie mają idealnych brzegów a trawnik pozostawia wiele do życzenia.Wiem to wszystko.
Zastanawiam się tylko czy muszę tak mieć zważywszy na ilość nakładu pracy.
Muszę to jasno powiedzieć że w większości jestem sama do tego mojego ogrodu.
Na moją prośbę trawniki kosi mój syn a mąż ścina górną część żywopłotu z grabu.
Boki ścinam sama.
Nie zniechęcam się jednak.
Raczej zapalam się wciąż do pracy.
Niestety Grembosia dobrze napisała: "zapowiada się"
Mimo tylu lat naprawdę siermiężnej pracy wiele jest nie zrobione.
Będę wszystkim ogromnie wdzięczna za pomoc i kibicowanie.
Ja ze swojej strony służę radą doświadczonego ogrodnika
Zaglądam ale się nie wpisuję, bo agapanty moje nie zakwitły, nawet nie widać by urosły, ilość róż pochwaliłam i nic mądrego mi nie przychodzi do głowy......... wiec jak szpieg z krainy deszczowców wpadam i śladu nie zostawiam...
Szpiegu co byś nam za dużo nie schudła do lata, poczęstuj się, w ostatniej chwili uchroniłam do zdjęcia, bo by wszystkie poszły po obiedzie do kawy, a było tylko 20
nie dość, że smakowicie, to jeszcze w towarzystwie pięknej róży pozdrawiam Aniu
A to piórka.. szare piórka jakiegoś ptaszka, ciekawe czy kot sąsiadów czy mój nieproszony gość?
A to moje proszone goście.. z żurawki nie zostało się prawie nic... a naśmiecone słonecznikiem na maksa... trzeba je stąd wyeksmitować i zrobić większy placyk Bo karmnika z drzewka nie che przewieszać... wisi w fajnym miejscu do obserwacji a i ptaki zadowolone z lokalizacji
Witaj jesiennie Agatko: Cieszę się że zajrzałam, bo piękne zdjęcia u Ciebie
Rzeczywiście magicznie...
Dzięki takim widokom na razie nie tęsknię za wiosną...
U nas całkiem ciepło jak na listopad, dzisiaj ok. 6 stopni, ale muszę powoli się zebrać i opatulić ogród na zimę. Buziaki
Dziękuję Kukliku. U nas też ciepło - ok.10C. A dziś to nawet wiatru nie ma i słońce. Całkiem przyjemna jesień. Pozdrowienia