Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku :) 19:15, 17 paź 2012

Do góry

Ogród Mar i Mutra w Blanes 19:14, 17 paź 2012

Do góry
Pergole i zielony gąszcz żegnają odwiedzających wielką hortensją, dalej jest miejsce przy głównej ścieżce, gdzie wszyscy zainteresowani mogą zrobić sobie zdjęcie z papugami siedzącymi na ręce lub ramieniu. I można iść w stronę małej kawiarenki, ale niestety ta część spaceru musi zaczekać - czas zrobić dzieciom kolację

[
Ogród Sylwii od początku :) 19:13, 17 paź 2012

Do góry
Zdjęcia z zakończenia prac ściankowych przy ogrodzie zimowym oraz altanie .... Postawione ściany będą od wnętrza oraz na zewnącz wykańczane kamieniem ......

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:09, 17 paź 2012

Do góry
Inne krzewy też się załapały na foto.

Świerk gniazdowy, aż się dziwię, że tak dobrze daje sobie radę po brzozą, która latem prawie go przykrywa gałązkami

Suchodrzew, co roku przemarza. w tym roku wyjątkowo, ale coś tam zostało i żyje, ciekawe czy przezimuje?

Pęcherznica, jednak wolę tę jasną, nawet jesienią wygląda ślicznie.

Miniaturowy ogródek 19:07, 17 paź 2012

Do góry
Gabrysia odwiedziła dzisiaj mój ogród wraz z Agatą z Holandii. Jest cała, ale coś ją boli Noga prawa chyba

Oto relacja ze spotkania https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=791

Ogród u stóp klasztoru 19:07, 17 paź 2012

Do góry
Alinko - kolejnych 300tek!!
Moje różyczki dla Ciebie!
Ogród w Holandii 19:04, 17 paź 2012

Do góry

Ogród w Holandii 19:02, 17 paź 2012

Do góry
Melduję że Agatę można zobaczyć dzisiaj tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=790

Ogród Mar i Mutra w Blanes 19:02, 17 paź 2012

Do góry
I przechodzimy pod kolejną pergolą obsadzoną roślinami owadożernymi:

z pięknymi daturami :

Ogród w Alei Lipowej... 19:01, 17 paź 2012

Do góry
justi napisał(a)
Masz rację Kasiu świeże najładniejsze. Ja jeszcze przed zimą może ciachnę raz, zależy czy listopad będzie ciepły. Jak będzie zimno to już dam sobie spokój.

Jejku ile ja mam jeszcze roboty, tutaj tak brzydko, cały kawałek do zmiany, ciągle nie mam koncepcji na to miejsce, oprócz tego że tuj trzeba dosadzić.

Justynko chyba kokietujesz. Tu jest brzydko? Mnie sie bardzo podoba. A hosty na wystawę swiatową sie nadają.A ten klon Ci sie nie przebarwia bo u mnie w tym roku niezbyt ładny ale co rok to głównie on dawał kolor najpiękniejszy .Mnie się wydaje że on jest piekny jak jest sucha bezdeszczowa jesien i u mnie rośnie na górce wiec dodatkowo ma bardziej sucho i chyba dlatego najczęściej jest piękny jesienią.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:00, 17 paź 2012

Do góry
Mam wielka ochote cos jeszcze posadzic w tle miedzy kulki cisowe. Ale trawek mam juz bardzo
duzo...
Nie, begonie musza zniknac, najwyzej okien nie umyje w sobote po malowaniu....

a teraz powieje groza....jest bardzo niefajnie, ale tak musi byc zanim fajnie sie zrobi.

Wykopalismy reszte jalowcow i biednego berberysa. Zostala tylko inversa, ktora bardzo lubie. ZMieni lokalizacje bo musi zmienic, ale na pewno zostaje z nami
Wyglada to kiepsko, zostalo poszerzenie i wyprofilowanie rabaty i wyrownanie terenu. A reszta wiosna.
Tu mam w planach tulipany, ale nonsensem byloby je sadzic, skoro wiosna bedzie tutaj szalenstwo zmian

I z drugiej strony swierka, conica, sama nie wiem co z nia zrobic, jest w miare ladna, nie choruje, na pewno w tym miejscu nie zostanie, bo nie moze, ale gdyby ja bardziej w stozek przyciac....Moze by jeszcze mogla troszke zostac, w innym miejscu... Jalowiec na razie zostaje, ten nie zostal objety programem negocjacji, ale mam na to cala zime przeciez

I swierk, po wycieciu jalowcow okazalo sie, ze wcale nie jest taki fatalny. Zamowie do niego fryzjera, wyprofiluje w stozek i powinien nabrac wygladu

Kwiatki i rabatki u Elizy 18:59, 17 paź 2012

Do góry
Kiedy wyszłam rano do ogrodu berberysy wyglądały pięknie we wschodzącym słońcu, nie mogłam się oprzeć, aby ich nie uwiecznić, bo przecież jesienią mają najpiękniejsze kolory.

Ogród Mar i Mutra w Blanes 18:58, 17 paź 2012

Do góry
Dochodzimy do murowanej ławeczki wśród szałwi:

Ogród Mar i Mutra w Blanes 18:55, 17 paź 2012

Do góry
Latem pewnie można znaleźć tutaj wytchnienie w cieniu wielkich liści, teraz jesienią widać piękne światło i grę cieni:

Ogród w budowie - nieustającej 18:55, 17 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jesień u mnie, proszę bardzo:

Czy po prawej stronie to piwonia? Ja swoją już ścięłam przy ziemii.

A irysy też masz okazałe, jaki kolor???ja mam fiolet ale odmiana stara nie znam nazwy.

Tak piwonia, ale ja nie ścinam liści i łodyg, przecież piwonia tak ładnie się teraz przebarwia, szkoda ich.
Tutaj irysy są baldoniebieskie, nazwy nie znam, bo się dobrze komponują z jasnoamarantowymi piwoniami, kwitną razem. W tym roku była porażka z tą kompozycją, wszystko było strasznie mokre i kwiaty gniły na pędach, więc marny efekt.
Rododendronowy ogród II. 18:53, 17 paź 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Bogdziu, pokochałam Twój klon w czasie spotkania u Ciebie I czuję, że będzie to miłość dozgonna
Grzeję się w ciepłych barwach Waszego ogrodu popijając herbatkę

Pozdrawiam

No tak to prawda ze Ty znasz go osobiście. Ja tez popijam herbatke i zajadam się pysznym choc bardzo kalorycznym ciastem wg przepisu Anuli. Pycha ale 1,5 czekolady , paczka masła i sporo cukru, ale pychotka. Poczęstuj sie wirtualnie.

Ogród Mar i Mutra w Blanes 18:52, 17 paź 2012

Do góry
Mijamy gorąca i suchą strefę subtropikalną i skręcamy w stronę pergoli. Tutaj jest zupełnie odmiennie: cieniście i tajemniczo:

Na murkach w gęstwinie roślin stoją donice,

można spotkać hortensje:

Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:50, 17 paź 2012

Do góry
A teraz zapraszam na front.

Uwielbiam te karlowata odmiane swierka - jest taki blekitny. Klonik jeszcze sie nie przebarwil

za to milorzab ma cudny kurczakowy kolorek

wiem, ze begonie powinny juz zniknac, ale jakos po ciemku robota mi nie idzie

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:47, 17 paź 2012

Do góry
Nasza drewutnia się zapełnia jak widać jej góra jest równa z murem

po lewej stronie zdjęcia widać posadzone już małe ciski ...uwaga!... na ekran )) proszę bardzo, można się śmiać
Rododendronowy ogród II. 18:47, 17 paź 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Bogdziu, czy to mozliwe, ze jestes z nami tylko rok???? To tak, jak ja
Bardzo Ci dziekuje, ze jestes, dziekuje za porady, usmiech, cieplo, serdecznosc, za zdjecia ptakow i za cudowne bajki i wiersze

Dla Ciebie ostatni tegoroczny lawendowy kwiat

Bociusiu- Kasiu Ty jestes dłużej o 11 dni.No jestem mocno zakłopotana tym co napisałas ale bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów. Kwiatek na tym srebrzysto -szarym tle wygląda ślicznie. Dzięki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies