Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Ewa 08:11, 16 gru 2012

Buziaczki, uśmiechy i słoneczko przesyłam
Moniika 11:28, 16 gru 2012

Hej u nas odwilż solidna ,,, wszystko płynie pozdrawiam M
bogumila 11:48, 16 gru 2012

gusiarz 12:33, 16 gru 2012

Aniu - skopiowałam porady ws. odmian warzywek - pietrucha i marchewka. Dzięki. Ja dzisiaj wyszłam do ogrodu - rany boskie jest grudzień a ja przytachałam z ogródka do rosołu pietruszkę naciową, bo jej nie wykopałam jesienią - i suer jest teraz. To samo z selerem. Mimo mrozów warzywka na grządce mają się całkiem dobrze. Dzisiaj słonecznie i ciepło jest u nas. +6 stC. Wszystko płynie... Pozdrawiam słonecznie zatem - miłej niedzieli
monteverde 23:22, 16 gru 2012

Witam wszystkich ja dzisiaj caly dzień prawie w podróży a jak wróciłam musiałam podać obiad a potem dalam na "oko" bo położyłam się dopiero o 5.00 rano byłam zmęczona, a o 5 rano w O., było tak całą noc padał śnieżek, tam też jest odwilż i u nas też a w Elblągu to taka breja, że chodzić nie można oczywiście służby odśnieżające znowu "zaspały" próbowałam w warmińskim zrobić na balkonie zdjęcie srokom ale zbyt płochliwe, uciekła na drzewo ale słabo wyszło zostawiłam im tam mnóstwo jedzenia powinno starczyć do Nowego Roku
monteverde 23:27, 16 gru 2012

Kondziu po świętach będę miała trochę czasu to napiszę Ci kilka sprawdzonych odmian warzyw i jarzyn

Ewuniu, Monisiu, Bogusiu pozdrawiam serdecznie

Agnieszko dziwne , że seler jeszcze masz w ogrodzie bo on raczej boi się zimna, a pietruszkę nakryj drewnianą skrzynką, to zawsze będzie ładnie wyglądała, śnieg jej nie przywali i natka nie zmarznie, a jak będziesz chciała użyć zawsze będziesz mogła skrzyneczkę podnieść i wziąć natkę A ja Tobie życzę dobrej nocy
Mala_Mi 23:31, 16 gru 2012

Szkoda, żę o pietruszce nie napisałąś wześniej..... dobry sposób.. a z drugiej strony przecież u mnie śnieg juz stopiło....
monteverde 23:48, 16 gru 2012

Kondzio napisał(a)
a nie wiesz gdzie to można znaleźć czy polecić książkę e te odmiany dobrze ze mi dałaś już sobie kopiuję

Kondziu w sklepie internetowym i to jest rącznik ja ze zmęczenia pomyliłam nazwę, rokitnik to krzew o smacznych owocach http://ascgarden.pl/anty-kret-racznik-pospolity-ricinus-communis-p-33.html

możesz sobie kupić książkę Warzywnik - zakladanie i pielęgnacja autor: Elżbieta Sikora bardzo pomocna ksiązka http://www.ksiegarnia.meble.pl/zdrowie_i_wypoczynek/art1145.html
monteverde 23:50, 16 gru 2012

asc napisał(a)
Szkoda, żę o pietruszce nie napisałąś wześniej..... dobry sposób.. a z drugiej strony przecież u mnie śnieg juz stopiło....
no tak moglam wcześniej napisać, ale może Aniu jeszcze popadać
Zeta 00:31, 17 gru 2012

Wpadam na chwilkę przywitać się w twoim wątku. Dziękuje za odwiedziny jutro podpatrzę twoje zmagania z ogrodem a dzisiaj już zamykam spać. Papa