Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 21:35, 18 lis 2014

Do góry
Dla Danki pokazuję studium przypadku, czyli dwa lata z życia zawilców

25 lipca 2013 roku

16 września 2013 roku

5 sierpnia 2014 roku

22 sieprnia 2014 r.

17 września 2014 r.

6 października 2014 roku

W Gąszczu u Tess 21:26, 18 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Czytam, że kamasjami jesteś zarażona Fajnie, że te długie dyskusje nie tylko mi się przydały Zachwycam się Twoimi kulkami bukszpanowymi i cisowymi! W cieniu drzew im lepiej na pewno, ale to codzienne latanie z wężem... Podziwiam Twój kręgosłup A połączenie kulek z hakone - uuuwielbiam

Cisom pod nóżki dałabym grubo kory i podlała przed zimą (jak resztę zimozielonych). Ale u mnie tyle ich padło, ze może nie powinnam się wypowiadać.

Agnieszko, przegapiłam Twój post, wybacz
Pewnie, że takie dyskusje się przydają także innym, postronnym. Moja kamasja wprawdzie bladoniebieska, ale podoba mi się. Bo się lubi, co się ma
Dzięki za radę, dam cisom pierzynkę z kory.
W Gąszczu u Tess 21:12, 18 lis 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Moje stożki (na wprost furtki, w cycku) i kawał żywopłotu sadzone były na początku grudnia. Jeden od zawietrznej obsypał się sporo na wiosnę...ale od lipca jego wygląd polepszył się i wiem, z doświadczenia z przesiedleńcami, że w przyszłym roku zaszaleje jak guuuupi
Twoje mogą także na wiosnę lekko się obsypać - mogą, ale nie muszą
Podsumowując - będzie dobrze

Toszko, lejesz miód na moje serce! Niech tak będzie i u mnie. A osłonić je od wiatru?
W Gąszczu u Tess 21:11, 18 lis 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
A tak w ogóle to myslę tak jak Ewa Pszczółka... te cisy tam pasują i już!

Też myślę, że kora pod nowe nasadzenia. I chyba tyle.

Porobię kiedyś zdjęcia i wówczas zadecyduję ostatecznie, z Waszą mam nadzieję pomocą. Ale ja się nie upieram - jeśli okaże się, że lokalizacja własciwa, to się pewnie nawet ucieszę
A deskami się nie da, bo mało, że nerka, to jeszcze pod skosem ułożona
Makowo na Kociewiu 20:03, 18 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Uwielbiam ciemierniki. Moje nie zdążą już zakwitnąć.

Jestem zdziwiona, że teraz zakwitły tym bardziej, ze kwitły jeszcze w kwietniu.
Mam nadzieję, że im to nie zaszkodzi i że przezimują
W Gąszczu u Tess 17:42, 18 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Niestety. To jest takie oczko z masy jakiejś, kiedyś ich mnóstwo było na rynku. W dodatku jest nie czarne, a lazurowe - bo to pierwotnie był basenik dla dzieci Takie to były durne czasy. I pomysły

Aaaa już wiem! Z tworzywa sztucznego.
To z wierzchu obudować można deskami żeby był prostokąt...czy L czy cuś Taki niby pomościk...czy cuś
Ale ja tylko gadam
W Gąszczu u Tess 17:05, 18 lis 2014

Do góry
Poradźcie proszę - martwię się trochę o te późno posadzone cisy, bo jak wymarzną to się zapłaczę.
Jak można im pomóc? Warstwa kory w nóżki?
W Gąszczu u Tess 17:03, 18 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tess umila sobie czekanie na wiosnę. Te stożki to fajne tak pod skosem właśnie i nie kłócą mi się z oczkiem, prostują przestrzeń i pasują do reszty układów roślinnych.

No nie bardzo - już łapię stresa, że nie zdążę przed zimą. A roboty jeszcze huk, w dodatku dzisiaj mnie kamasją zaraziłyście u Wieloszki - mus przesadzić z babcinego ogrodu trochę.

Stożki mogą być? To się ucieszą
I ja się ucieszę - mam czasem dość tego, że każdą robotę robię co najmniej potrójnie (wysadzam to, co wcześniej rosło, wsadzam nowe, przesadzam nowe na nowe miejsce).
W Gąszczu u Tess 17:00, 18 lis 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
A ciut przerobić tego oczka nie idzie?

Niestety. To jest takie oczko z masy jakiejś, kiedyś ich mnóstwo było na rynku. W dodatku jest nie czarne, a lazurowe - bo to pierwotnie był basenik dla dzieci Takie to były durne czasy. I pomysły
W Gąszczu u Tess 16:58, 18 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tess, ściskam naprędce. Obiecuję wrócić, lubię, lubię tę smukłość Fastigiat ale u nas nie do dostania (duże egzemplarze), chcę dokupić i nie ma.

Wrócić i pooglądać olbrzymie zmiany. Jak rośliny dają radę pod świerkami i drzewami u Ciebie? To mnie zawsze zastanawia.

Jak dają radę? Latam niemal codziennie z wężem albo z konewką (lubię bardzo, ogrodnikiem czuję się wówczas pełną gębą, tylko kręgosłup to źle znosi). No i nie bez znaczenia jest, że przy penduli i żywotniku przed nim mamy zakopaną rurę rozsączającą wodę z daszku nad schodami. Jakoś chyba podsiąkowo takie podlewanie działa. Bo tu nie jest tak bardzo sucho. A pod trzecie drzewo woda jest odprowadzana wężem z mojej przecudnej urody beczki na deszczówkę - napowierzchniowo, więc tam też wilgotność lepsza.

U nas też duże fastigiaty są trudne do zdobycia. Więc jak je zobaczyłam, nie wahałam się, choć okazja cenowa to nie była
W Gąszczu u Tess 16:34, 18 lis 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Jesteś niemozliwa...czy Ty wiesz jaką mamy porę roku?! Nic Ci się nie pomerdalo?? Ja już odpoczywam...nawet graby sobie odpusciłam...czekam na wiosnę

ps....kurde ale cudniaście się robi...stożki, trawy...

Tess umila sobie czekanie na wiosnę. Te stożki to fajne tak pod skosem właśnie i nie kłócą mi się z oczkiem, prostują przestrzeń i pasują do reszty układów roślinnych.
Makowo na Kociewiu 14:41, 18 lis 2014

Do góry
Uwielbiam ciemierniki. Moje nie zdążą już zakwitnąć.
W Gąszczu u Tess 13:39, 18 lis 2014

Do góry
Tess, ściskam naprędce. Obiecuję wrócić, lubię, lubię tę smukłość Fastigiat ale u nas nie do dostania (duże egzemplarze), chcę dokupić i nie ma.

Wrócić i pooglądać olbrzymie zmiany. Jak rośliny dają radę pod świerkami i drzewami u Ciebie? To mnie zawsze zastanawia.
Ogród ogrodniczki 13:26, 18 lis 2014

Do góry
Ostatnia jest świetna.
W Gąszczu u Tess 13:18, 18 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Jak zobaczę, dam znać. OK?

skorzystam
Wrzuciłam troche mojej twórczości, w której pewniej się czuje niż w ogrodowej zapraszam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:17, 18 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Agnieszko, czy to są rodki w środku? Czy laurowiśnia? Ślepa jestem, mnie wyglądają na rodki, ale one rzeczone są cięte, to chyba nie rodki?

To laurowiśnia. Ma liście piękniejsze niż rodki (moje rodki)
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:13, 18 lis 2014

Do góry
Agnieszko, czy to są rodki w środku? Czy laurowiśnia? Ślepa jestem, mnie wyglądają na rodki, ale one rzeczone są cięte, to chyba nie rodki?

Moja "przyziemna" :) pasja 13:07, 18 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Matko, w listopadzie? To profilaktycznie dzisiaj rozrabiam kolejną porcję gnojówki z wrotyczu, jak nic.

Można jeszcze lać gnojówką ? nie za późno ?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:05, 18 lis 2014

Do góry
Przypomniałyście mi, że kamasję mam do wykorzystania.
Do Gladiatorów nie będzie pewnie pasować...

Kibicuję i edukuję się.
Co z tym ogródeczkiem począć 13:02, 18 lis 2014

Do góry
Po jakiej niedzieli? Idę o zakład, że jeszcze w poniedziałek komisja pracowała. Ba, może jeszcze pracuje
Buziam, Agentko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies