Żółty z fioletem, różem, niebieskim, zółty z burgundem, to lubię.
Czerwony to tylko z pomarańczem i różem i bielą...ale tutaj moja odwaga ogranicza się tylko do azailii wielkokwiatowych wiosną
Laurowiśnio,
jak szybko rośnie ten bez? Czy pachnie tak jak bzy (sambucus)? Po ilu latach i jakie wymiary osiągnął u Ciebie? Czy słońce pełne południowe mu nie zaszkodzi? Mam mało sadzonkę zadołowaną do wiosny.
Ewo, rośnie szybko, ten ma jakieś 7lat, ma ok. 2,5m, słońce mu nie szkodzi, jak sadziłam tu było pusto i pełne słońce. Zapach nigdy mi nie przeszkadzał, nie pachnie tak mocno jak te zwykłe i sok z niego też niestety nie jest tak aromatyczny.
Aganiu, kalina dopiero rozwija swoje kwiatuszki. Mam takie fotki.
Trochę mnie zmartwiłaś że sok z tego bzu mało aromatyczny , bo ja własnie posadziłam go na rabacie . pomyślałam że połączę przyjemne z pożytecznym . brakuje mi co roku bzu pod ręką . nie chce mi sie biegać po zagajnikach w poszukiwaniu ,a spodobał mi się u ciebie ten czarny ...trochę jestem zawiedziona ale i tak z niego nie zrezygnuję .
co do odkryć w zestawieniach kolorystycznych to ja pod wpływem wybiegów doceniałam połączenie pomarańczu korali jarzębiny z Fioletem werbeny patagońskiej
Alinko, no niestety ale kolorek za to jest różowy.
Pomarańcz z fioletem, odważnie i efektownie zarazem, u mnie takiego zestawienia niet, ten pierwszy kolor, prawie nie mam, to co jest, jest tylko przez przypadek lub pomyłkę, ale zestawię sobie chociaż na fotkach dla zobrazowania.