Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogródek Iwony 20:56, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Iwonko muszę napisać, że rabata okołotarasowa wygląda cudnie!!! A taras jst od strony drogi, że piszesz o drzewach przed płotem? Jeśli tak to ja bym przed płotem drzewko posadziła. Cóż z tego, że inni nie sadzą, bądź prekursorem!
Naprawdę należą się Wam wielkie brawa za wykonaną pracę, lubię takich ludzi, którzy zamiast narzekać pracują buziak na nowy tydzień!

Cieszę się Ana z twoich odwiedzin. Na początku pragnęłam, aby mój ogród był podobny do twojego wzorcowego ogrodu. Potem w końcu zaczęłam czuć mój ogród. Inspirowany roślinkami z O, ale inny. Mój M dbał, aby było tu coś niezależnego, własnego. Dlatego cieszę się, że baza już jest
Między moim i sąsiadki płotem jest droga szerokości 4 metrów dojazdowa na pole, ale w przyszłości za nami może ktoś dokupi działkę, więc nie wiem, czy tylko na pole droga będzie wiodła. Rozważam możliwość posadzenia drzew na zewnątrz, za płotem, ale muszę poczekać jeszcze na decyzję władz, czy nasza droga w najbliższym czasie będzie robiona.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:49, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
też miewam taki dylematy... Ciągle się zastanawiam co bardziej lubię, gonić króliczka czy dorwać go
naprawdę zastanawia się gdzie Ty te róże pomieścisz

będę powiększała rabatkę przy pergoli i szukam róży do kompletu dla golden celebration i Graham Thomasa. Masz pomysła? Oczywiście wolałabym coś w różu ale to rabata żółto-biała

Co do roż... Ha z pewnością potrzebujesz mniejszej w nózki polecam Jude the Obscure. Widziałaś u Ewy z Miejsko &Sielsko ? Oprocz zachwycającego wyglądu na dodatek podobno pachnie wanilią. Jest waniliowo-biala z żołtym środkiem i mnie zachwyca. Ma idelana wysokosć 1 m byłaby fajna w nóżki Golden cellebration. Albo dla przeciwwagi delikatnie żołto-brzoskiwniową shropshire Lad (1,5m) Lub Wiliama Moris (1,5m)
Pogooglaj jeszcze Wallerton Old Hall też duza i też bladożólto-różowa

Ale wiesz że ja czysto teoretycznie... Bo z żółtych mam tylko golden... A przyspieszona habilitacje mam prupurowych

Ale gdybyś sie wachała nad baldawcami to kup sobie dla przekory jubilee celebration
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:48, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
też miewam taki dylematy... Ciągle się zastanawiam co bardziej lubię, gonić króliczka czy dorwać go

będę powiększała rabatkę przy pergoli i szukam róży do kompletu dla golden celebration i Graham Thomasa. Masz pomysła? Oczywiście wolałabym coś w różu ale to rabata żółto-biała

Uprzejmnie informuję, że mam już full miejsca. Własnie ogoliłam 7 budleji. Gdy je wykopie mogę dokupić jeszcze duuuuużo róż w weekend zrobie zdjęcie rabaty po usunieciu budleji własnie sie zastanwiam czy buków nie zastąpić miskantami

Co do roż... Ha z penością potrzebujesz mniejszej w nózki polecam Jude the Obscure. Widziałaś u Ewy z Miejsko &Sielsko ? Oprocz zachwycającego wyglądu na dodatek podobno pachnie wanilią. Jest waniliowo-biala z żołtym środkiem i mnie zachwyca. Ma idelana wysokosć 1 m byłaby fajna w nóżki Golden cellebration. Albo dla przeciwwagi delikatnie żołto-brzoskiwniową shropshire Lad (1,5m) Lub Wiliama Moris (1,5m)
Pogooglaj jeszcze Wallerton Old Hall też duza i też bladożólto-różowa

Ale wiesz że ja czysto teoretycznie... Bo z żółtych mam tylko golden... A przyspieszona habilitacje mam prupurowych
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:55, 15 wrz 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:27, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a moja Pinki cała w pąsie

w lidlu są gladiatory 2szt - 6,99!

Pinky u mnie dopiero sie mocno zaróżowiła, ale taki kolorek jak u Ciebie będzie miał później

Dziękuję Ci za sygnał i info, oczywiście byłam na zakupach

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:06, 15 wrz 2014

Do góry
Nula napisał(a)
Aneta w jakich odstępach od siebie sadziłaś Hakone?

oczywiście za ciasno ale wydaje mi się że śmiało co 60cm można, zależy jaki efekt chcesz osiągnąć i jak szybko?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:22, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Wy sobie ze mnie nie żartujcie bo jesień idzie i muszę tyłek podnieść i te listeczki pozbierać

Ja tam nie zbieram.
Siedzę i patrzę jak wiatr rozwiewa je po ogrodzie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:06, 15 wrz 2014

Do góry
aaasiunia24 napisał(a)

a jaki jest wyglad roslin przy nich

tutaj masz obszerny wątek o potworach...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/17-opuchlaki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:04, 15 wrz 2014

Do góry
aaasiunia24 napisał(a)
a mozesz dac mi linka do niej

a proszę Cię bardzo
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:51, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nie korzystałam więc nie powiem nic, ale Zielona korzystała idż na pewno coś Ci powie
a mozesz dac mi linka do niej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:49, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
my tu sobie rozprawiamy o opuchlakach i ich larwach, które żerują w korzeniach roślin, podżerają je do takiego momentu, że roślina nie ma korzeni i 'górę' można podnieść dwoma palcami

a jaki jest wyglad roslin przy nich
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:42, 15 wrz 2014

Do góry
aaasiunia24 napisał(a)
mam pytanie czy moz ecie mi powiedziec albo opowiedziec o GARDEN PUZZLE:: co, jak, z czym.

nie korzystałam więc nie powiem nic, ale Zielona korzystała idż na pewno coś Ci powie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:41, 15 wrz 2014

Do góry
aaasiunia24 napisał(a)

PRZEPRASZAM ZE SIE WTRACE W ROZMOWE ALE O CZYM WY PISZECIE BO NIE KUMAM
my tu sobie rozprawiamy o opuchlakach i ich larwach, które żerują w korzeniach roślin, podżerają je do takiego momentu, że roślina nie ma korzeni i 'górę' można podnieść dwoma palcami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:35, 15 wrz 2014

Do góry
Wy sobie ze mnie nie żartujcie bo jesień idzie i muszę tyłek podnieść i te listeczki pozbierać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:44, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

moje żurawki też po wytłuczeniu ręcznie złapały korzenie i pięknie siedzą, Niestety znalazłam też żywe larwy i i mago, a wygryzione liście na hortensjach!!! świadczą o nowych dorosłych osobnikach... Nie mówię, że nicienie są nieskuteczne. Przecież wszędzie jest napisane, że walka z opuchlakami jest dłuuuga

PRZEPRASZAM ZE SIE WTRACE W ROZMOWE ALE O CZYM WY PISZECIE BO NIE KUMAM
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:42, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nic nie robię siedzę i patrzę...

hahaha
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:04, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

A to super.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:24, 15 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Małgosiu, ta biało-różowa hortensja nazywa się Pinky Whinky.
a moja Pinki cała w pąsie

w lidlu są gladiatory 2szt - 6,99!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:23, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Chciałabym widzieć to zdjęcie jak siedzisz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:22, 15 wrz 2014

Do góry
Agas napisał(a)
Pani Aniu od kilku miesięcy podziwiam Pani cudny ogród przeczytałam cały wątek o powstawaniu tego niezwykłego miejsca, aż w końcu się odważyłam ujawnic i powiedzieć to co mi w duszy gra ogród jest piękny i bardzo bym chciała żeby kiedyś mój malutki i dopiero powstający ogród wyglądał podobnie atrakcyjnie.

Aga po pierwsze na forum mówimy sobie po imieniu
Witaj u mnie, fajnie, że się odważyłaś ujawnić. Zakładaj koniecznie swój wątek i pokazuj co masz, jeśli tylko chęci przełożysz w odrobinę pracy niebawem będziesz mogła cieszyć się ze swojego raju.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies