No hakone to też genialny pomysł w końcu Danusiowy Z berberysami na prawde nie ma się co bać... ja wiosną tne bez opamiętania, a te ładnie odrastają i się zagęszczają... zawsze możesz wyciąc tylko połowe gałązek wtedy dół krzewu będzie gęsty, a cały przez pewien czas nie będzie niski
Iwonka ale się rozkręciłaś!
Piękne zakupy!
Super pomysł na ta pionową ścianę z miskantów i berberysów.
Taras w trawach to moje marzenie!
Będzie fajna, lekko osłaniająca, falujaca i kolorowa ściana.
Ja mam też kolumnowy berberys tylko zielony, tnę mocno i dalej rośnie w pionie dość mocno.
A co ma być przed bagatellą, jakaś żóła turzyca?
Berberysy urosną jak u Marzenki, będą miała trawkowe sąsiedztwo, zasłonią korą i będzie je dobrze widać.
Wczesną wiosną, przycięłabym je chyba by wyrównać kulkę.
Cieszę się Ana z twoich odwiedzin. Na początku pragnęłam, aby mój ogród był podobny do twojego wzorcowego ogrodu. Potem w końcu zaczęłam czuć mój ogród. Inspirowany roślinkami z O, ale inny. Mój M dbał, aby było tu coś niezależnego, własnego. Dlatego cieszę się, że baza już jest
Między moim i sąsiadki płotem jest droga szerokości 4 metrów dojazdowa na pole, ale w przyszłości za nami może ktoś dokupi działkę, więc nie wiem, czy tylko na pole droga będzie wiodła. Rozważam możliwość posadzenia drzew na zewnątrz, za płotem, ale muszę poczekać jeszcze na decyzję władz, czy nasza droga w najbliższym czasie będzie robiona.
Oj, Aniu szczera prawda. Wszystko, co się robi razem scala związek.
Tylko kij ma dwa końce. Dziś dla odmiany mój M chciał, abym z nim oglądała sterownik do pieca (i oczywiście się nim zachwycała, a on niestety do mnie nie przemawiał ). Akurat przywieźli nam dziś piec i inne produkty do remontu kotłowni. Wiem,że ostatecznie ja będę użytkownikiem, ale w tym przypadku nie muszę się zachwycać sterownikiem, czy elektroniczną pompą do co.
Aniu, i tak codziennie cię podglądam. Obserwuję, jakie roślinki się sprawdzają, czego unikać, zachwycam się i wzdycham, ale po cichu. Zachwycających jest u ciebie wielu. Za chwilę kwiaty ci wywieje z ogrodu, jak tak wszyscy wzdychać będą. Podpatruję Madżen, Łukasza, realizacje Danusi i podoba mi się ogród drugiej Danusi (Mój skromny ogród)
Pozdrawiam więc wszystkich i mam zamiar inspirować się dalej