Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Luki 09:55, 15 wrz 2014

No hakone to też genialny pomysł w końcu Danusiowy Z berberysami na prawde nie ma się co bać... ja wiosną tne bez opamiętania, a te ładnie odrastają i się zagęszczają... zawsze możesz wyciąc tylko połowe gałązek wtedy dół krzewu będzie gęsty, a cały przez pewien czas nie będzie niski
Malgosik 10:09, 15 wrz 2014

Iwonka ale się rozkręciłaś!
Piękne zakupy!
Super pomysł na ta pionową ścianę z miskantów i berberysów.
Taras w trawach to moje marzenie!
Będzie fajna, lekko osłaniająca, falujaca i kolorowa ściana.

Ja mam też kolumnowy berberys tylko zielony, tnę mocno i dalej rośnie w pionie dość mocno.

A co ma być przed bagatellą, jakaś żóła turzyca?
Berberysy urosną jak u Marzenki, będą miała trawkowe sąsiedztwo, zasłonią korą i będzie je dobrze widać.
Wczesną wiosną, przycięłabym je chyba by wyrównać kulkę.
Iwk4 20:56, 15 wrz 2014

ana_art napisał(a)
Iwonko muszę napisać, że rabata okołotarasowa wygląda cudnie!!! A taras jst od strony drogi, że piszesz o drzewach przed płotem? Jeśli tak to ja bym przed płotem drzewko posadziła. Cóż z tego, że inni nie sadzą, bądź prekursorem!
Naprawdę należą się Wam wielkie brawa za wykonaną pracę, lubię takich ludzi, którzy zamiast narzekać pracują buziak na nowy tydzień!

Cieszę się Ana z twoich odwiedzin. Na początku pragnęłam, aby mój ogród był podobny do twojego wzorcowego ogrodu. Potem w końcu zaczęłam czuć mój ogród. Inspirowany roślinkami z O, ale inny. Mój M dbał, aby było tu coś niezależnego, własnego. Dlatego cieszę się, że baza już jest
Między moim i sąsiadki płotem jest droga szerokości 4 metrów dojazdowa na pole, ale w przyszłości za nami może ktoś dokupi działkę, więc nie wiem, czy tylko na pole droga będzie wiodła. Rozważam możliwość posadzenia drzew na zewnątrz, za płotem, ale muszę poczekać jeszcze na decyzję władz, czy nasza droga w najbliższym czasie będzie robiona.
Iwk4 20:59, 15 wrz 2014

bdan napisał(a)
Czekam na zdjęcia porównawcze:

Pozdrawiam

Danusiu, postaram się coś przygotować za kilka dni. Dziś mam tylko chwilkę, a jutro trudny dzień w pracy
Iwk4 21:05, 15 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Nie ma to jak wspólna praca i pasja prawda Iwonko? I fajnie się pracuje razem i wzajemnie motywuje a jak zakupy ogrodowe już robi razem to super.Mój Tadek też z tych
Miłego dnia

Oj, Aniu szczera prawda. Wszystko, co się robi razem scala związek.
Tylko kij ma dwa końce. Dziś dla odmiany mój M chciał, abym z nim oglądała sterownik do pieca (i oczywiście się nim zachwycała, a on niestety do mnie nie przemawiał ). Akurat przywieźli nam dziś piec i inne produkty do remontu kotłowni. Wiem,że ostatecznie ja będę użytkownikiem, ale w tym przypadku nie muszę się zachwycać sterownikiem, czy elektroniczną pompą do co.
Iwk4 21:08, 15 wrz 2014

Luki napisał(a)
No hakone to też genialny pomysł w końcu Danusiowy Z berberysami na prawde nie ma się co bać... ja wiosną tne bez opamiętania, a te ładnie odrastają i się zagęszczają... zawsze możesz wyciąc tylko połowe gałązek wtedy dół krzewu będzie gęsty, a cały przez pewien czas nie będzie niski

Dzięki Łukasz za radę. W takim razie przytnę berberysy
ana_art 21:12, 15 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Cieszę się Ana z twoich odwiedzin. Na początku pragnęłam, aby mój ogród był podobny do twojego wzorcowego ogrodu. Potem w końcu zaczęłam czuć mój ogród. Inspirowany roślinkami z O, ale inny. Mój M dbał, aby było tu coś niezależnego, własnego. Dlatego cieszę się, że baza już jest
Między moim i sąsiadki płotem jest droga szerokości 4 metrów dojazdowa na pole, ale w przyszłości za nami może ktoś dokupi działkę, więc nie wiem, czy tylko na pole droga będzie wiodła. Rozważam możliwość posadzenia drzew na zewnątrz, za płotem, ale muszę poczekać jeszcze na decyzję władz, czy nasza droga w najbliższym czasie będzie robiona.

Miło to się czyta, bo najważniejsze by poczuć właśnie te coś
Iwk4 21:13, 15 wrz 2014

Malgosik napisał(a)
Iwonka ale się rozkręciłaś!
Piękne zakupy!
Super pomysł na ta pionową ścianę z miskantów i berberysów.
Taras w trawach to moje marzenie!
Będzie fajna, lekko osłaniająca, falujaca i kolorowa ściana.

Ja mam też kolumnowy berberys tylko zielony, tnę mocno i dalej rośnie w pionie dość mocno.

A co ma być przed bagatellą, jakaś żóła turzyca?
Berberysy urosną jak u Marzenki, będą miała trawkowe sąsiedztwo, zasłonią korą i będzie je dobrze widać.
Wczesną wiosną, przycięłabym je chyba by wyrównać kulkę.

Małgosiu, to zestawienie berberysów z miskantami też mi się bardzo podoba. Ustawiłam to sobie w szkółce i wiedziałam,że tak bedzie dobrze

Danusia zaproponowała mi rabatkę tak:

Hortensje już są, bagatelle też, jeszcze trawki.
Danusia napisała tak :

Za ławką hortensje bukietowe, zamiast mdłych tawuł, kilka ciętych w kulkę berberysów Bagatelle, na lewo 15 szt Carex Evergold, a po prawej 15 szt Ophiopogon planiscapus 'NIgrescens"

Iwk4 21:19, 15 wrz 2014

ana_art napisał(a)

Miło to się czyta, bo najważniejsze by poczuć właśnie te coś

Aniu, i tak codziennie cię podglądam. Obserwuję, jakie roślinki się sprawdzają, czego unikać, zachwycam się i wzdycham, ale po cichu. Zachwycających jest u ciebie wielu. Za chwilę kwiaty ci wywieje z ogrodu, jak tak wszyscy wzdychać będą. Podpatruję Madżen, Łukasza, realizacje Danusi i podoba mi się ogród drugiej Danusi (Mój skromny ogród)
Pozdrawiam więc wszystkich i mam zamiar inspirować się dalej
Iwk4 22:14, 15 wrz 2014

Na wierzbie dziś M wypatrzył gościa:

Wiecie, kto to? Dzięcioł sobie pukał