Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród w remoncie 20:16, 29 lis 2016

Do góry
cześć Asiu i mnie Twój adwokat Bożenka tu zaprosił witam się juz po przejrzeniu wątku, masz pole do popisu! jest tu pare osób lubiących planowanie i chętnych do pomocy to wrzucaj plan i będziemy zimowe wieczory u Ciebie spędzać
Ogród z pergolą 13:10, 29 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Iza pare razy przeczytalam Twój post i niewiem czy rozumiem chodzi o to ze zarobki takie niskie że nie warto do pracy iśc? a nie że ktoś siedzi w domu bo tak bardzo kocha swoje dzieci tak?

Ania, chodzi o to, że często słyszę "za tyle to mi się nie opłaca do pracy iść". Tyle, że czasem coś zrobić WARTO mimo, że robienie tego się w powszechnym mniemaniu nie opłaca. W moim otoczeniu już kolejny raz obserwuję sytuację, w której kobieta jest z dziećmi w domu, w pewnym momencie zostaje sama (z różnych względów) i nagle jest płacz i rwanie włosów z głowy z czego ona ma teraz żyć i kto ją do pracy przyjmie skoro ileś tam lat wyrwane z zawodowego życiorysu. Obserwuję jeszcze jedną rodzinę, w której mąż zarabia dużo, a żona dostaje jakieś psie pieniądze na zakupy dla 4-osobowej rodziny. Facet sympatyczny i w życiu nie powiedziałabym, że uprawia przemoc na tle finansowym. Jego żona to fajna, zaradna dziewczyna uwięziona z 2 dzieci w domu, w którym jest praktycznie służącą. Niedawno zaczęła walczyć, znalazła jakąś dorywczą pracę i próbuje zmienić równowagę sił w rodzinie. Sam fakt, że nie musi małżonka prosić o forsę na lakier do paznokci już jest dla niej krokiem naprzód. Uważam, że kobiety decydujące się na poświęcenie się TYLKO rodzinie stąpają po bardzo, ale to bardzo kruchym lodzie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:51, 28 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

nie no Ty genialna jesteś

Aniu, nie ja to pinterest
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:14, 28 lis 2016

Do góry
macham koleżanko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:58, 28 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Aniu, formą jest zwykły kubeczek papierowy

nie no Ty genialna jesteś
Ogródek z futrzakami i kamieniami 13:05, 28 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Ewcia murek super wyszedł nie moge sie doczekać jak będziesz obsadzać, masz juz jakąś koncepcję?
powiedz Ty obrywasz teraz różom reszte listków? czy tylko te chore?

Hej.jak pisałam będą powtórzone rośliny te co pod brzozami :rozchodniki trawy trzmielina , rozsypalam nasiona firletki jezowki i myślę o czymś jednoroczmym aby spadało w kilku miejscach z murku.na płot bluszcz.
Chore liście już dawno zebrałam, pozostałe tez zbieram i obrywam .w zeszłym roku udało sie wszystkie w tym trochę pogoda nie pasuje.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:14, 28 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

śliczne! jak je zrobiłaś?formami były 2 doniczki różnych rozmiarow?

Aniu, formą jest zwykły kubeczek papierowy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:52, 28 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Adwentowo...pierwotny plan był całkiem inny, miało być drewno, eM nawet pomalował pudełeczko na odpowiedni kolor

Niestety albo stety, Sebek wjechał mi na ambicję i trzeba było wymyślić coś betonowego

śliczne! jak je zrobiłaś?formami były 2 doniczki różnych rozmiarow?
Ogród z pergolą 11:35, 28 lis 2016

Do góry
Agnieszka godzinę w jedną stronę??kosmos dla mnie...
Iza pare razy przeczytalam Twój post i niewiem czy rozumiem chodzi o to ze zarobki takie niskie że nie warto do pracy iśc? a nie że ktoś siedzi w domu bo tak bardzo kocha swoje dzieci tak?
Kasia kostrzewa mi nie kwitła, moze przez podzial na wiosnę rozmnożę?
Anbu Ania od kwadratów obym kwadratowa się tylko nie zrobiła
Typografia ogrodu 20:14, 27 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

chce zrobić stół identycznych wymiarów co cateringowy bo tak się wspomagamy przy wiekszych imprezach. tylko powiem Ci teraz że juz zgłupiałam bo może on metr szerokosci ma...zanim dam wymiary do spawani to go zdejme ze strychu i wymierze dokładnie.
a płaskownik chce taki bo płozy przy sofach mam takie i chyba wolałabym żeby juz jednakowo było. drugi bok w płaskowniku ma niewiem 0,5cm chyba..
czyli tego dolnego wzmocnienia nie musi być?zmienie te górne jak piszesz
blat będzie miał wtedy większe podparcie.

Jak płaskownik jest taki płaski to spoko.fajne proporcje będą.
Moim zdaniem niekoniecznie ale może Ci spawacz podpowie.
Typografia ogrodu 19:41, 27 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Wiesz ja ten płaskownik ale pewnie bez niego też byliby ok.u nas pełni rolę dekoracyjną. A 80 cm nie będzie Ci za mało?
Płaskownik 7,8 cm a drugi bok? Bo to dość spory rozmiar.jabmam stół o wymiarach 210x110 i kształtowniki 4x4 cm i wydaje mi się to już maksymalnie dużo.
I to wzmocmienienpod blatem może lepiej w poprzek w 2 miejscach?

chce zrobić stół identycznych wymiarów co cateringowy bo tak się wspomagamy przy wiekszych imprezach. tylko powiem Ci teraz że juz zgłupiałam bo może on metr szerokosci ma...zanim dam wymiary do spawani to go zdejme ze strychu i wymierze dokładnie.
a płaskownik chce taki bo płozy przy sofach mam takie i chyba wolałabym żeby juz jednakowo było. drugi bok w płaskowniku ma niewiem 0,5cm chyba..
czyli tego dolnego wzmocnienia nie musi być?zmienie te górne jak piszesz
Ogród i co dalej 19:33, 27 lis 2016

Do góry
Monka napisał(a)
z pracami ogrodowymi to u mnie kiepsko , ale przedstawiam efekt pracy Asi Nawigarotki , postery , które będą nad łóżkiem i mam małe pytanie, czy ktoś ma jakiś patent, aby je zawiesić i nie robić dziur w ścianie ?

plastry tesa
Ogród i co dalej 19:33, 27 lis 2016

Do góry
Monka napisał(a)
i jeszcze jedne pytanie , oto mój najnowszy zakup z black friday z L myjka do mycia okien , ma mi pomóc w myciu okien szkoda ,że nie myje sama , może ktoś ma podobne urządzenie bo się zastanawiam , czy rzeczywiście pomaga , czy tylko kupiłam koleje urządzenie do trzymania w szafce ?

kolejny sprzęt do trzymania w szafce
ale ja ostatnio od Beaty sie dowiedziałam że myje tym granitowy blat to moze w końcu będę używać
Typografia ogrodu 19:31, 27 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

średnio mi to chyba wyszło..na beżowo zrobiłam blat zebyś widziała gdzie jest góra. chodzi mi o ten dolny płaskownik na czerwono, dawać go prawda?zeby się nie rozjechał?
wymiary 160x80 z płaskownika 7-8cm.

Wiesz ja ten płaskownik ale pewnie bez niego też byliby ok.u nas pełni rolę dekoracyjną. A 80 cm nie będzie Ci za mało?
Płaskownik 7,8 cm a drugi bok? Bo to dość spory rozmiar.jabmam stół o wymiarach 210x110 i kształtowniki 4x4 cm i wydaje mi się to już maksymalnie dużo.
I to wzmocmienienpod blatem może lepiej w poprzek w 2 miejscach?
Typografia ogrodu 19:09, 27 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
jeśli umiem pewnie.dawaj

średnio mi to chyba wyszło..na beżowo zrobiłam blat zebyś widziała gdzie jest góra. chodzi mi o ten dolny płaskownik na czerwono, dawać go prawda?zeby się nie rozjechał?
wymiary 160x80 z płaskownika 7-8cm.
Typografia ogrodu 16:09, 26 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Asia czy mozesz mi doradzić w sprawie konstrukcji stalowej stołu? rysunek bym Ci wstawiła?
jeśli umiem pewnie.dawaj
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:13, 26 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasiu zachwyca mnie ta kostrzewa od Ciebie wiesz teraz gdy jest tak ponuro na różance to ona dodaje ładnej zieleni jak ją rozmnażałaś, z nasion? mogę ją na wiosnę podzielić? a po zimie to je tylko chyba obskubać trochę?

a kwitla ci w tym roku ?

dzielic mozna, ale najlepiej dac sie wysiac po kwitnieniu i potem poprzesadzac siewki

na wiosne trzeba ja przyciąc albo dobrze wyskubac
Ogród z pergolą 14:29, 26 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Macie rację teraz bardziej licza się relacje niż wiedza, szkoda bo blokowane są fajne stanowiska a stanie w miejscu zawodowo to kolejny dół ...
Aga ja też wrociłam na mniejszy etat ale i tak mam dosyć, ja dojeżdżam 25-30 minut

to masz fajnie bo ja w jedną stronę około 1h to jest najgorsze!
Ogród z pergolą 14:02, 26 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Iwona dzięki za uwagi o kruszynie. nad dereniem tez myslę ale nie na te środkowe rabaty. zastanawiam się czy nie dokupic drugiem amanogawy i dac jej pod świerki a w miejsce wiśni właśnie dereń. miałby wystawe póżno popoludniową i zachodnią, może by dal radę..?trochę jak u Siaki by wyszlo bo tez w tle ściana domu. musze jej spytać jak sobie u niej radzi.
Iza coraz bardziej intrygują mnie twoje wpisy dotyczące pracy eMa to chyba jakis celebryta i wiesz dawno swojej buźki w jego czapie nie pokazywałaś
Agata co ty robiłaś tak daleko?tez w logistyce? na dłuższą mete przy dzieciach pewnie męczace

dzieciaków jeszcze nie było więc spoko, ale ciężko bo praca po 12h codziennie
Z Pszenicznej ... 13:29, 26 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
w pierwszym momencie jak pokazałaś bukszpanową to pomyślałam o granny bo jakoś róż mi do tego perukowca z tylu by pasowal ale nie chcesz różu...to moze w bordowe róże wejść Agatka? tylko kurcze czy nie za ciemno bedzie jak ten ciemny perukowiec w tle...no niewiem rzucam tylko pomysłem a ty masz wieksze doswiadczenie i lepsze oko to pomyśl
a na tą "płaską" to moze coś na pniu dać? nie masz chyba jeszcze nic na nózce w ogrodzie? np trzmieliny? mam namiar na tanie ale szczepione na metr bo w nogach jak pamietam maja być rozplenice i rozchodniki?a po prawo kostrzewy i rozchodniki?
a te Twoje środkowe drzewa to wogóle bedzie wypas czegokolwiek tam nie dasz juz jak mi pokazywalaś to miejsce i opowiadałaś co planujesz to mi się spodobało!

No widzisz Ania, inne spojrzenie inne możliwości - muszę nad tym pomyśleć...czekam jeszcze na spojrzenie Joli może coś jeszcze wynajdzie i Luśki A granny bardzo mi się podoba już od dawna, ale u mnie wiesz najpierw musi być miejsce potem zakup

A pod drzewa pójdą trawy jak nic a na "płaską" kupię na pewno berberysy erecta, potrzebuję tam ognistych barw jesienią, a ich zieleń w sezonie będzie ładnie korespondować z dereniem variegata i miskantami variegata, które już mam i muszę skomponować jakoś Jak się zmieści coś jeszcze to pomyślę, w nogach mają być rzeczywiście rozplenice i rozchodniki - mam ich już dużo, a jeszcze rozmnożę... Oj znowu będzie przesadzania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies