Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

W Kruklandii 22:30, 24 cze 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Juziek cofam się i cofam i za diabła nie znalazłam co z różami ??

Szałwie rózowa boska ,tez sobie chyba u Finki zamówię niską fioletową i różowa .
Jakie trzwki tam z ta szałwia posadziłaś (takie dziwnie sterczące bardzo )

A w ogóle to już byś przestała mieć tak ładnie fiieesz.....

Róże...no jeszcze rosną w szkółce.
Pani napisała, że wsłać mogą dopiero w lipcu i że się odezwie
To czekam.

Nie wiem o jakie trawki Ci chodzi.... brązowe?

Wcale nie mam ładnie. Dwie rabaty może ładne...a reszta to takie...byleco.
To tu... 22:18, 24 cze 2015

Do góry
Szałwia omączona dalej cieszy, jeżówki białe zaraz cieszyć będą. Jedna z 3 hortensji Sundae Fraise opączkowana jak goopia. Pozostałe jeszcze się zastanawiają, więc na fotę nie zasłużyły.
W Kruklandii 22:15, 24 cze 2015

Do góry
Juziek cofam się i cofam i za diabła nie znalazłam co z różami ??

Szałwie rózowa boska ,tez sobie chyba u Finki zamówię niską fioletową i różowa .
Jakie trzwki tam z ta szałwia posadziłaś (takie dziwnie sterczące bardzo )

A w ogóle to już byś przestała mieć tak ładnie fiieesz.....
Jestem w polu 14:44, 24 cze 2015

Do góry
Właśnie wróciłam z ogrodu, bo mnie deszcz wygonił. Popieliłam troszkę i szlag mnie jasny trafił. Coś wpierdziela mi budleje. Małe cholerne robaczki z twardym pancerzem i przypominające opuchlaka tylko dużo mniejsze. Mam wrażenie, że to jakaś odmiana opuchlaka. Już nie mam siły. Za chwilę będę musiała powywalać większość roślin, a jakby tego było mało moja piękna szałwia z pięknych kęp zamieniła się po deszczach w szałwię płożącą Leży jak długa i już wiem, że na wiosnę muszę przeorganizować całą rabatę przy tarasie. Muszę tę szałwię skomponaować z innymi roślinami. Będzie nad czym myśleć przez zimę. Trochę się wyżaliłam, a teraz idę poczytać co u Was. Może znajdę jakąś inspirację.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:32, 24 cze 2015

Do góry

Madżenko no musiałam zacytować zdjęcia bo jak ich nie cytować .... szałwia trawy róże ... niby prosty zestaw i wielu z nas na ogrodowisku taki ma, ale u Ciebie to wszystko robi taki efekt ... jestem zachwycona od samego początku twoim ogrodem .....
Ogródek Anity 12:27, 24 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Łany rozane są zachwycajace, prosze o fotki czesciej. Rzeka szałwiowa , nigdy czegoś tak pieknego nie widziałam. Na zywo chyba jeszcze większe wrażenie robi?

Hej!
Miło to słyszeć a szałwia jest cudna. I kto by pomyślał że taką furorę zrobi roślina mająca za zadanie zapełnienie problematycznego miejsca - rabaty na którą zimą odgarniam śnieg z podjazdu, jeśli jest
Ogródek Anity 12:24, 24 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Ta szałwia! miodzio

Anitko jak nie przyjadę w sobotę, nie obrazisz się? Nadal nie wiem czy M wyjeżdża znowu do Niemiec (on też jeszcze nie wie..) a Młodej mi żal, bo nadal zdezorientowana bo nas na zmianę nie ma co chwilę

pozdrówka!
k.

Szkoda może jeszcze sięnamyślisz?
Ogródek Anity 12:22, 24 cze 2015

Do góry
rozark napisał(a)
szałwia mnie zachwyciła, w naturze tez taki ciemny fiolet?

Tak. Co prawda nazywa się deep blue, ale ma mocno szafirowy kolor
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:57, 24 cze 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Jola mam 170 cm i muszę dojść do wagi dziewczyn.

Kasiek, masz gdzieś zdjęcie tych Twoich trawek? Proso tak wysokie??

nie mam....bo ona takie duże u rodzicw było...od kąd jest u mnie to sie do mnie upodabnia i póxno staruje i jest jeszcez niskie. ma teraz jakies 50 cm...to to za szałwia caradonna na zdjęciach.
W Kruklandii 10:45, 24 cze 2015

Do góry
agam napisał(a)
Podczytuję Cię ostatnio regularnie, miałam nadzieję zobaczyć zakup różany . Tez mam The Fairy i zastanawiam się co z nimi posadzić. Ja bym jednak poczekała na dostawę z Ro..., pare dni Cię nie zbawi a sklep sprawdzony i widać że uczciwie sprawę stawiają.

Widok "ogólny" na ogród bardzo mi się podoba, no i te brązowe trawy z szałwią, cudo . Pozdrawiam i będę podpatrywać dalej .

Hahaha! A ja właśnie ostatnio u Ciebie oglądałam początki, a dzisiaj lecę od końca!

Czekam na realizację z Ro Jak przyjadą, i posadzę to dam Ci znać
Szałwia i trawska to dla mnie hit. Chyba powtórzę z fioletem

Odpozdrawiam!
Ogród pod drzewami 09:47, 24 cze 2015

Do góry
Nastrój mam chyba odpowiedni do pogody. Nic nie zrobiłam podlewam roślinki w doniczkach, w których je kupiłam. Okazuje się że mam za dużo różności. Wszystkiego po jednym lub dwa, nie ma spójności. Dziś planowałam wyjście do ogrodu, ale pomysłu nie mam. Całe wieczory przeglądam forum i coraz bardziej jestem przekonana, że to nie takie proste. Nawet biedna szałwia omszona morduje się w doniczkach. Zamówiłam książkę Danusi, ale jak na złość jeszcze nie przyszła. Myślałam że może mnie oświeci.
Moja "przyziemna" :) pasja 23:06, 23 cze 2015

Do góry
justi napisał(a)
Fajne masz zestawienia roślin, szałwia z berberysem pierwsza liga!
A żurawki co takie biedule po zimie? Ja mam fajną odmianę bo ładna cały rok, ale nazwy nie znam.

Co do żurawek... po zeszłej zimie nie odcięłam z nich ani jednego listka, były piękne i świeże, więc w tym zakładam, ze naturalnie już te liście się zużyły i w końcu padły, dwa lata na liść to chyba dużo .
W Kruklandii 22:48, 23 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Przy różach ML. Ale to maluchy..bo dzielone w tamtym roku.
Szałwia cudna. Zamierzam kupić jeszcze fioletową niską

dobijaj jeszcze... ja mam embargo
W Kruklandii 22:43, 23 cze 2015

Do góry
babka napisał(a)
Jakie masz trawska wielkie, te przy różach to ML? Moje ML-ki liche jakieś w porównaniu czy to dlatego że tegoroczne ? No i szałwią mnie zabiłaś teraz, śliczna a ja chciałam i ni mom

Przy różach ML. Ale to maluchy..bo dzielone w tamtym roku.
Szałwia cudna. Zamierzam kupić jeszcze fioletową niską
Moja "przyziemna" :) pasja 22:38, 23 cze 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Między rozplenicę daj może jeżówki szałwia niestety nie da rady ....ja też takie zestawienie próbowałam...nie dam rady... albo jak masz werbenę patagońskim może.....świetne te donice traw

Toś mnie dziś zaskoczyła wizytą! hejka!

Za te rozplenice pod dereniem nic mi się nie zmieści, szałwie wysadzę i niestety tyle. Werbenę mam w donicy między ML, już ma fajne pąki ta zeszłoroczna, a siewki całkiem też spore.
Moja "przyziemna" :) pasja 22:35, 23 cze 2015

Do góry
Fajne masz zestawienia roślin, szałwia z berberysem pierwsza liga!
A żurawki co takie biedule po zimie? Ja mam fajną odmianę bo ładna cały rok, ale nazwy nie znam.
Moja "przyziemna" :) pasja 22:23, 23 cze 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Całą zimę myślałam o wymianie fioletowych szałwi na różowe i trzeba to było zrobić.
Powalająca ta rabata i taka soczysta.

Marta, w tym roku szałwia ma bardziej intensywny kolor, taki wpadający w fuksję, w zeszłym roku była blada i nie byłam przekonana, aktualnie bardzo ją lubię .
Roztoczańskie klimaty 21:40, 23 cze 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
W dobrym momencie zaczęłam zaglądać znów na O. Piękna seria mi się trafił! Uwielbiam Twoją szałwię z brązowymi carexami, pisałam to nie raz. W tym roku posadziłam ten zestaw, ale jeszcze mały, a do tego na zbyt ciemnym tle mam szałwię i jej nie widać.

Piękny ogród i wszystkie detale. donicę lawendową też uwielbiam .

A mnie się bardzo Twoje donice podobają ....wogóle fajnie planujesz te rabaty .....za berberysami nie przepadam ale szałwia na tle errecty...Naprawdę super połączenie
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 21:02, 23 cze 2015

Do góry
Lawenda i szałwia caradonna
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:27, 23 cze 2015

Do góry
szałwia od Bogusi zakwitła, a najważniejsze, ze przezimowała pod kołderką z liści
Szałwia srebrzysta Salvia Argentea
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies