Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 11:24, 03 lip 2015

Elcia tak pierwszy raz mam i podziwiam też dzięki

Marcia macham chyba masz rację a u Ciebie już rozkwitł ? ciekawa jestem finiszu

Jolcia dzięki buziaki dla Was
eda 12:09, 03 lip 2015

Dziś pięknie słonecznie i wietrznie czuje się jak nad morzem ....ale morskiej wody brak daleko daleko ....mewy wołanie Kołobrzeg 181 km a Międzyzdroje 133 już czuję zapach falll mmmmmm ha ha nic z tego pomarzyć można ....

pozdrawiam wszystkich wakacjowo

eda 12:12, 03 lip 2015

waldek727 02:24, 04 lip 2015

eda napisał(a)
Takiego kwiotka dostałam u mnie jeszcze nie kwitnie ale tu mam jego kwiotki znacie może ? pozdrówka zostawiam

Żeleźniak Russela.
Roślina rodem z Syrii. Zjawiskowo wyglądają kwiatostany jesienią i zimą. Dobrze komponuje się z miskantem ,,Morning Light" lub ,,Purple Falls".
eda 12:40, 04 lip 2015

oooooo Waldku super dzięki szukałam szukałam i nic nigdzie nic a tu jaka niespodzianka bardzo dziękuję
waldek727 16:42, 04 lip 2015

Eda.
W polskich ogrodach ,,Żeleźniak Russela" jest rzadkością. Ciężko jest znaleźć o nim wzmiankę nawet na stronach internetowych katalogów bylin. Cieszę się, że mogłem pomóc Ci w jego identyfikacji co zapewne ułatwi Ci teraz dobór odpowiedniego stanowiska i dalszą jego pielęgnację. Inna nazwa żeleźniaka tłumaczona z angielskiego to: ,,Szałwia Jerozolimska".
lojalna_ 16:43, 04 lip 2015

Edka ja wiedzialam , ze Ty w ogrodzie niejeden skarb masz
eda 10:47, 05 lip 2015

waldek727 napisał(a)
Eda.
W polskich ogrodach ,,Żeleźniak Russela" jest rzadkością. Ciężko jest znaleźć o nim wzmiankę nawet na stronach internetowych katalogów bylin. Cieszę się, że mogłem pomóc Ci w jego identyfikacji co zapewne ułatwi Ci teraz dobór odpowiedniego stanowiska i dalszą jego pielęgnację. Inna nazwa żeleźniaka tłumaczona z angielskiego to: ,,Szałwia Jerozolimska".

Waldku dzięki jeszcze raz fajnie że wpadłeś Jak tylko wpisałeś mi tą nazwę to ja w gogle i wszystko się o niej dowiedziałam dorasta nawet do metra także tych baldachimów może mieć ze cztery na jednej roślince co ciekawe to to że u kuzynki zakwitła dopiero po zmianie miejsca na bardziej słoneczne a latami stała i tylko liście były a tu taka niespodzianka kuzynka była zaskoczona co ma no i oczywiście zaraz się ze mną podzieliła my tak mamy Bez Ciebie rzeczy wiście nie znalazła bym nazwy nie udawało się także jakby co w te pędy do Ciebie buziaki
eda 10:51, 05 lip 2015

lojalna_ napisał(a)
Edka ja wiedzialam , ze Ty w ogrodzie niejeden skarb masz

Jolcia to tylko tak się zbiegnie i udaje z przypadku bo u mnie jest na ciapane wszystko co mi wpadnie w oko ha ha
malgorzata_s... 13:50, 05 lip 2015

Szałwia Jerozolimska niesamowita. Nie widziałam nigdy takiej Ta mszyca masakra jakaś. Co nas ogrodników jeszcze czeka Buziaki Edziu